Editörler : "eskiyara"Pangaea
13 Eylül 2024 16:28

adamı youtuberlikten değil vergi kacırmaktan attıracaksın

Memleketinogretmeni, 4 hafta önce

Hocam yüzünüzü göstermeyip geliriniz için başkasının hesap numarasını verseniz olur gibi.

izayoi
Aday Memur
14 Eylül 2024 18:39

Konuda farklı yorumlar yapılmış ancak şimdiye kadar bir hocanın kanalından dolayı sorun yaşadığını duymadık sanırım hocam. Lakin siz de çok kesin yazdınız bir memur video kayıtlarından gelir elde edemez diye düşünüyorsunuz zannedersem.

resmiplaka, 3 hafta önce

Açık ve net.yapamazsınız..yaptığınız her türlü işlem arkadan dolanmak olur.

Benimparamyok
Kapalı
14 Eylül 2024 18:44

Memurların yapamayacağı işler kanunda açıkça yazılı Hocam hersey için yasaya madde eklenmez kazanç getirici Faaliyet örnek kitap yazmak serbest ama para kazanıyorsun sorun olmaz diye dusunuyorum

spock
Daire Başkanı
14 Eylül 2024 19:17

Burada telif kazancı söz konusu olduğundan sakınca olmaz.

izayoi
Aday Memur
15 Eylül 2024 16:06

Faydalı bilgiler vermişsiniz sağ olun hocam. Yani memurun kanalının olması videolarında yüz ve sesini kullanması kazanç sağlaması yasak kapsamında değerlendirilmiyor sadece kazancı çekerken banka hesabı emekli veya çalışmayan birine mi ait olmalı?

suncrush, 3 hafta önce

Memurun YouTube'dan gelir elde etmesindeki tek sıkıntı adsenseden gelen kazancı çekerken oluyor.Youtubedaki geliri almanız için Maliyeye gidip YouTube'dan gelir elde ettiğinize dair bir evrak alıyorsunuz.Ziraat bankasına gittiniz.Bu geliri çekebileceğiniz bir hesap açtınız.Gelen gelir hesabınıza düşerken vergisini otomatik keser.Buraya kadar bir sorun yok.Esas sorun memur bu hesabı açınca ve para hesaba düşünce bağkurlu oluyor.Memurluğa engel olan durum tam olarak budur.Bunun da çözümü şudur.Ya emekli olan bir tanıdığın bu hesabı açacak.Ya da çalışmayan biri üstünden bu hesabı açacaksın.Üçüncü illegal sayılabilecek yöntem.Adsense hesabını başka bir ülkeye bağlarsın.O ülkede adsenseden para çekme yöntemi hangisi varsa o şekil çekim yaparsın.O da az biraz vergi kaçırmaya giriyor.Yok kanalı açtın yüzünü göstermessin.Böyle bir saçmalık yok.Meb de çalışıpta 800 bin abonesi olan kanallar var.Sanırım açıklayıcı oldu.

izayoi
Aday Memur
15 Eylül 2024 22:43

Kimi hocamız serbest diyor kimi hocamız yasak diyor.

İnadınaAtatürk, 3 hafta önce

adamı youtuberlikten değil vergi kacırmaktan attıracaksın

izayoi
Aday Memur
16 Eylül 2024 00:35

Bu da kitap gibi kabul ediliyorsa sorun yok hocam lakin görüşler ikiye ayrılmış durumda.

Benimparamyok, 3 hafta önce

Memurların yapamayacağı işler kanunda açıkça yazılı Hocam hersey için yasaya madde eklenmez kazanç getirici Faaliyet örnek kitap yazmak serbest ama para kazanıyorsun sorun olmaz diye dusunuyorum

16 Eylül 2024 11:35

hocam youteberlikten bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama başkasının ibanı üzerinden işlem yapmak sıkıntı doğurur devlet vergi kacırdığınızı var sayıyor arkadas bilmeyende sanacak ki milyarlar kazanıyor ne dert ettin bu kadar bu arada kanalının ismi ne abone olalım

izayoi, 3 hafta önce

Kimi hocamız serbest diyor kimi hocamız yasak diyor.

24 Eylül 2024 09:58

yasak olmasının sebebi vergi verememeniz hocam. başkası adına şahıs şirketi kurar, yaptığınız işten de kimseye bahsetmezseniz hiçbir şey olmaz.

Braweheart01
Daire Başkanı
24 Eylül 2024 10:13

ben kazancı da kendi adıma çekiyorum onda da bir sorun olmuyor youtube kurumsal hesap varsa kazancı çekerken şahış şirketi olması lazım, youtube bireysel hesapta kazanacağı para sınırlı , büyük parayı kurumsal hesaptan kazanırısn onda da şirket kurması lazım. Ben 5-6 ayda bir 200 tl çekiyorum onda sorun olmuyor

izayoi, 3 hafta önce

Faydalı bilgiler vermişsiniz sağ olun hocam. Yani memurun kanalının olması videolarında yüz ve sesini kullanması kazanç sağlaması yasak kapsamında değerlendirilmiyor sadece kazancı çekerken banka hesabı emekli veya çalışmayan birine mi ait olmalı?

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi