Editörler : E.Kayı Han
10 Eylül 2024 12:18

Bir katibin hakimin işlerini yapması hk.

Butik bir adliyenin mahkemesinde görev yapmaktayım. Bir önceki Hâkim zamanı sadece duruşmadan önce gelen giden evrakları şablon olarak hazırlayıp duruşma zaptına kopyalardık. Aslında bu işlem kolaydı. Daha sonra bunu yaptıran hâkimizin tayini çıktı ve yeni gelen hâkime bu durumu anlattı. Yeni gele hâkim de eski usulün devam etmesini istediğini söyledi. İlk başlarda sadece gelen giden evrak yazarken bir süre sonra basit dosyaların hükümlerini şablon olarak hazırladık. Yine durum ilerledi ve dosya özetleyemeye kadar vardı. Hâkimimiz işe belirli gün veyahut saatlerde gelmektedir. Biz de kalem personeli olarak duruşma dosyaları inceleyip, duruşma ön incelemesi hazırlayıp (bu ön incelemesinde hükümleri de oluşturmak da vardır) duruşma sonrası gerekçeli karar hazırlıyoruz. Kalem personeli olarak da huzurumuz maalesef kalmadı. Kendi aramızda sorunlara yol açmaktadır. Bu durumu nasıl halledeceğimizi bulamıyoruz. Daha önce kendisi ile konuşmaya çalıştım ancak hâkimin verdiği işi yapmak zorundasınız gibi bir cümlesi oldu. Psikolojik olarak durumumuz kötü. Hepimiz yer değişikliği yapmak istiyoruz. Tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

10 Eylül 2024 15:49

kim yaptı bunu hakim
10 Eylül 2024 15:50

HSK ya yazın dilekçe, cimere yazın bakalim ne oluyor

Reamonn42
Memur
11 Eylül 2024 09:29

HSK'ya dilekçe yazınca ne oluyor var mıdır bir örneği? Tavsiye vermeden önce örnek emsal sunun ki insanlar doğruyu yapabilsinler. Bu çocuklar HSK'ye şikayet ettiği zaman hakim görevden mi alınacak ? Bilakis yerinde kalacak ve kaleme eziyeti daha fazla artacak

Murathan Deniz, 3 hafta önce
HSK ya yazın dilekçe, cimere yazın bakalim ne oluyor

maske505
Aday Memur
11 Eylül 2024 17:52

kardeşim sen kendinde soruşturma açılmasını gerektirecek bir açık bırakma. mesela mesaine yaptığın işe dikkat et. kısaca kusursuz ol. sonra da hakime bunları ben yapamam sizin göreviniz ben hakim değilim de. senin bir açığın olmadığı için sana soruşturma da açamaz. sonra kuzu kuzu kendi yazar kararlarını. bi yere şikayet mi etti soruşturma mı açtı açık açık söyle bu yazdıklarını da.

soadist
Şube Müdürü
11 Eylül 2024 18:07

Hakimi denetleyebilecek tek mercii HSK, başka bir yolu yokki.
Reamonn42, 3 hafta önce

HSK'ya dilekçe yazınca ne oluyor var mıdır bir örneği? Tavsiye vermeden önce örnek emsal sunun ki insanlar doğruyu yapabilsinler. Bu çocuklar HSK'ye şikayet ettiği zaman hakim görevden mi alınacak ? Bilakis yerinde kalacak ve kaleme eziyeti daha fazla artacak

tomris9
Aday Memur
12 Eylül 2024 01:09

nasıl yani tam anlamadım hukukçu gibi karar mı yazıyorsunuz o kadar hukuki bilginiz var mı? insanları mağdur ederek zulüm işlemiş olursunuz öyleyse. yani o hakimin mazlumu iken başka insanların zalimine dönüşüyorsunuz. namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olsa bu ülke bu halde olmazdı diye bir laf vardır. ne kadar doğru.

katip1988
Şef
12 Eylül 2024 21:01

komisyona bir dilekçe yaz. sadece şunu belirt. Sayın başkanlığınizca uygun görülecek başka bir mahkemede/birimde görevlendirilmemi,takdirlerinize saygıyla arz ederim de dilekçeye havale için gerekirse müdürünle, konuş dilekçeyi müdürüne götürsün havaleye, sonra gönderin sonucunu bekleyin ret gelirse diğer haftada başka katip arkadaş aynı dilekçeyi göndersinler bir sorun olduğu anlaşılacaktır.

Adliyeci
Şef
13 Eylül 2024 08:14

ülke komple teksasa döndü, daha neler göreceğiz neler

İsmi Lazım Deil
Şube Müdürü
13 Eylül 2024 09:30

Bana hakaret etti, tehdit etti, verdiğim görevi yapmadı diye adli soruşturma açtırabilir. Böyle bir davaya bakan hakim pek tabi ki meslektaşının sözüne itibar edecektir. Katibin sözüne değil. Türkiye'de aynı meslekten insanlar her zaman birbirini koruyup kollar. Trafikte polis polisi durduğunda ne diyor, "geç devrem" Bir polisin başka polise ceza yazdığı görülmez.

maske505, 3 hafta önce

kardeşim sen kendinde soruşturma açılmasını gerektirecek bir açık bırakma. mesela mesaine yaptığın işe dikkat et. kısaca kusursuz ol. sonra da hakime bunları ben yapamam sizin göreviniz ben hakim değilim de. senin bir açığın olmadığı için sana soruşturma da açamaz. sonra kuzu kuzu kendi yazar kararlarını. bi yere şikayet mi etti soruşturma mı açtı açık açık söyle bu yazdıklarını da.

tomris9
Aday Memur
13 Eylül 2024 15:41

o hakim sizsiniz galiba? milleti hak aramaktan vazgeçirmeye çalışan tiplerden hep iğrenmişimdir. sizin gibiler yüzünden bu çarklar dönüyor. biri en ufak sessiz çıkarsa zalimden önce davranıp milleti korkutmaya çalışıyosunuz.

İsmi Lazım Deil, 3 hafta önce

Bana hakaret etti, tehdit etti, verdiğim görevi yapmadı diye adli soruşturma açtırabilir. Böyle bir davaya bakan hakim pek tabi ki meslektaşının sözüne itibar edecektir. Katibin sözüne değil. Türkiye'de aynı meslekten insanlar her zaman birbirini koruyup kollar. Trafikte polis polisi durduğunda ne diyor, "geç devrem" Bir polisin başka polise ceza yazdığı görülmez.

west19
Şef
13 Eylül 2024 17:29

lise mezunu olarak yeni mesleğe giren birisin galiba. abilerinin muhabbette hikaye olsun diye anlattığını burda gerçek olabilecekmis gibi anlatıyorsun. boş konusma
İsmi Lazım Deil, 3 hafta önce

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi