Editörler : "eskiyara"Pangaea

Kapalı
10 Eylül 2024 19:31

Öğretmenler kurulu yazmanlığı hakkında
Merhabalar,sene başı kurul toplantısında yeni göreve başladığım okulda yazman seçildim.Her okulda değişik adetler veya işleyiş vardır.Bazıları yeni gelenleri seçer,bazıları kıdemi daha az olanları bazıları sadece Türkçe veya Edebiyat hocalarını seçer..Benim okulun adetine itirazım olmaz elime yapışmaz deyip daha önceki yıllarda da yazmanlık yapmışlığım oldu.Ancak şöyle bir durum hasıl oldu,yazdım ettim teslim ettim "Hocam sen bu pc'de yaz getir"dediler.Diğer okullarda genelde müdür yardımcıları hatta bazen memurlar temize çekmişti.Temize çektim demek ki burda böyle yapıyorlar dedim..Müdür yardımcısına wp'den attım çıktısını alması için.Gelen cevap "Birleştirip çıktı alıp bana getirmeniz gerekiyor".(Sayfa sayısını diğer yazman arkadaşla paylaşıp yazmıştık.)Şimdi okulumızda kullanabileceğimiz pc yok çıktı alabileceğim bir yer yok merkeze uzak oturuyorum bir sayfalık çıktı için gidecek vaktim yok.Bunu müdür yardımcısına ifade ettiğimde "Hocam okula gel çıktı al." Şimdi odalarında fotokopi makinaları,yazıcılar vs. var birkaç saniye içinde benim gönderdiğim kağıdın çıktısını alabilirken ne diye öğretmene bu kadar eziyet edilir.Acaba ben mi fazla abartıyorum diyorum,bununla ilgili bir yönetmelik maddesi veya yönerge var mı ben bulamadım.Zaten yaptığım ve hazır attığım kağıdın bile çıktısını almamak nasıl bir kafa yapısı?

freef
Daire Başkanı
10 Eylül 2024 19:43

Bu eziyetleri yaptıkları ve öğretmenin imkanlarından anlamadıkları için eski öğretmenlerin; bu idarecilerden uzak durdukları veya rest çektikleri görülüyor, bu nedenle yazmanlık size yani yeni gelene kalmış, belli.

Seneye siz de bir yol tutturursunuz her nasılsa. Sadece yazmanlıkta değil, hiçbir konuda elinizi taşın altına koymaz hale geldiğinizi üzülerek fark edeceksinizdir.

berkaydal
Şef
10 Eylül 2024 20:18

Benim evimde pc yazıcı yok diyeceksiniz. Okula gidip bilgisayarı kullanmak için izin isteyecek saatlerce bitirmeyeceksiniz. Tuşlara tek tek basacaksınız. Bilmiyorum o nasıl yapılıyor diyeceksiniz. Devlet her kademesinde sizden istenen hizmet için imkan sağlamakla mükelleftir. İmkan yoksa imkanınız olmadığını söyleyeceksiniz.

Freefin dediği gibi elinizi taşın altına asla koymayın. Çünkü sizin eliniz taşın altında diye taşı kaldırmaya çalışmazlar aksine iyice ezmeye çalışırlar elinizi.

Braweheart01
Daire Başkanı
10 Eylül 2024 20:45

ben meslekte 20. yılım her yıl gönüllü oluyorum yazmanlık için. bazen idareci her yıl seni seçmeyiz diyor ama seçse de şikayetçi olmam. öyle küçük şeylerden üşenirseniz ömür boyu uyuşuk olursunuz, bir toplantıda gönüllü olmak sizi keriz yerine koymaz. ayrnı şekilde törenlerde istiklal marşı okutmak için de genellikle gönüllü oluyorum

Hznbrk
Kapalı
10 Eylül 2024 20:56

Hocam sanırım yazdığımı dikkatli okumadınız.Kendimi "keriz"gibi hissediyorum DEMEDİM.Daha önce de yazmanlık yaptım benim derdim yazmanlık yapmak değil iki sayfa yazmakla "çalışkan öğretmen" olmayız yazmanlık yapmayı reddettiğimizde de "tembel öğretmen" olmayız.Çok yanlış anlamışsınız yazdığımı.Ben yazdım,evde pc'de temize de çektim.Okulda öğretmenler odasında çıktı alma ihtimalimiz yok.Herşeyini hazırlayıp wp'den çıktı almasu için idarecimize attım bir tuşla çıktısını alıp karar defterine yapıştıracak altı üstü ben buna anlam veremedim.
Braweheart01, 1 ay önce

ben meslekte 20. yılım her yıl gönüllü oluyorum yazmanlık için. bazen idareci her yıl seni seçmeyiz diyor ama seçse de şikayetçi olmam. öyle küçük şeylerden üşenirseniz ömür boyu uyuşuk olursunuz, bir toplantıda gönüllü olmak sizi keriz yerine koymaz. ayrnı şekilde törenlerde istiklal marşı okutmak için de genellikle gönüllü oluyorum

Sevdim-Seni
Genel Müdür
10 Eylül 2024 21:30

Eski idarecilerde ve eski idarecilerin yetiştirdiği geleneksel idarecilerde var böyle abuk davranışlar. Bana da çok izah etmeye çalişmışti çok eski bir müdürüm;

böyle böyle yap, iki kelam şey icin bile odana çağir söyle, ayaküstü kagit imzalama, odana gelsin, senin idareci oldugunu iyice anlasin falan filan.. saçmalıyordu.

Hiç yapmadım, hâlâ da yapmam. Şimdi şu işi kim yapar dediğimde herkes el kaldırıyor.

jajacoelho
Genel Müdür
10 Eylül 2024 21:40

mesleğimin ilk 10 yılında bu iş üstüme kalmıştı branşımdan dolayı..daha sonra bir müdür geldi sadece bu arkadaşların görevi değil bu deyip sırayla her sene iki kişi yapsın dedi..o gün bugündür sıra tekrar bana gelmedi..toplantılarımız genelde 1- 1.5 saat sürerdi..yeni müdür geldi 5 saatlik toplantı yaptı ..sadece katılımcı olarak illallah ettik o sıcakta ..yazman olarak arkadaşlar fena yoruldu.Her toplantımız böyle 5 saat olursa yandı gülüm keten helva . Yazmanlıktan herkes kaçar.temize çekme işini müdür yardımcısı üstlendiğinden kalanıyla uğraşmayız pek..sadece 1 kez temize çek biye bir müdür yardımcısı üstelemişti başka da hiç bi şey olmadı

Türkçeci_7
Müsteşar
10 Eylül 2024 23:08

Doğru anladım değil mi siz wordde yazıp gonderiyorsunuz buna rağmen gel okula çıktı al mi diyorlar tam küfretmelik resmen izdirap olmaya çalışmaktan başka bir şey değil.

Hznbrk
Kapalı
10 Eylül 2024 23:22

Aynen öyle oldu hocam.Sanırım beni en doğru anlayan siz oldunuz.Ben de bu kısma takıldım.Benim derdim birileriyle tartışmak,sivrilmek,okulda yapılması gereken bazı şeyleri ille de tebliğ edilmesini bekleyerek yapmak değil.Okul hepimizin sonuçta aynı çatı altındayız bugün ben yaparım yarın başkası.. Okulda çıktı sadece idarecilerin odasından alınabiliyormuş.Bu neyin ego tatmini anlamadım.Okula başladığım ilk hafta tartışmak da istemiyorum benim motivasyonumu düşürsün istemiyorum.
Türkçeci_7, 1 ay önce

Doğru anladım değil mi siz wordde yazıp gonderiyorsunuz buna rağmen gel okula çıktı al mi diyorlar tam küfretmelik resmen izdirap olmaya çalışmaktan başka bir şey değil.

Hznbrk
Kapalı
10 Eylül 2024 23:24

O yüzden bununla ilgili bir yönetmelik maddesi vs.birşey var mı bilen var mı diye yazdım.En azından önüne koyarım.Ben bulamadım baktım ama..Neyse konuyla ilgili daha fazla meşgul etmiş olmayayım.Belli ki bu yazmanlık ve karar defterine geçirilmesi ile ilgili net bir madde yok.

psikolojikdanışman42
Genel Müdür
11 Eylül 2024 14:05

bununla alakalı net bir şey yoktur ama işte kişiler arası ilişkiler yoluyla halledilmesi gereken, insanları zora koşmadan kişinin de iyi niyetle yardımcı olması gereken meseleler. herkes ne yazık ki bu karakterde olamıyor.

Hznbrk, 1 ay önce
O yüzden bununla ilgili bir yönetmelik maddesi vs.birşey var mı bilen var mı diye yazdım.En azından önüne koyarım.Ben bulamadım baktım ama..Neyse konuyla ilgili daha fazla meşgul etmiş olmayayım.Belli ki bu yazmanlık ve karar defterine geçirilmesi ile ilgili net bir madde yok.

kuyumuzukazıyorlar
Aday Memur
11 Eylül 2024 16:52

Hocam kendinizi yorduğunuza, üzdüğünüze değmez.. madem okuldan alınıyor, dersin olduğu bir günü bekleyecekler.. öyle gel deyince gitmeniz gereken bir mevzu değil bu.. telefonu kapattığınızda unuturlar zaten sizi.. ısrar edecek olursa , okula geldiğim gün halledeceğim dersiniz.. kapatırsınız.. iyi niyetli idareci ise zaten uzatmaz.. değilse de zaten yüz vermeye gelmez.. her dediğimi yapıyor nasılsa diye her işi size yıkmaya çalışır öylesi.. bekler yani bir iki gün.. soruşturma açacak değil ya.. sizi üzecek bir şey derse de dişinizi gösterin biraz.. tabi dişinizi kırmayacak kadar..

Pelinin1
Şube Müdürü
11 Eylül 2024 17:05

Hocam ben size işin doğrusunu yazayım, bilmeyen herkes de öğrensin

Yazmanın görevi toplantı içerisinde konuşulanları görüşülenleri temiz bir şekilde tutanak altına almaktır. Toplantı biter herkes onun altına imzasını atar, sizin de göreviniz bitmiş olur

Ama malesef bizde herşey mış gibi yapıldığı için yazman tutanağı evde yazıyor, olmaması gereken bir durum bu, tutanak toplantıda yazılır ki sonradan bir şey eklenmesin.

Sizin sorunuza gelecek olursak bence müdür yardımcınız çok saygısız ama siz de işin zaten en büyüğünü yapmışken çıktı almayı dert ediyorsunuz :)) yani işin en basit yanını kafanıza takmışsınız

ercanizma
Memur
11 Eylül 2024 20:18

O idarecinin iyi niyetli olduğunu çok düşünüyorum. Düşünsene evden bir öğretmeni cagiriyorsun sana 30 cm uzaklıktaki yazıcıdan ckti alıp sana veriyor . Hakaret başka türlü basil edilir . İlla ki yuzune hayvan öküz mu denilmesi lazım . Hocam seni gaza getirmeye çalışmıyorum ama.bu tür konularda tahammül seviyem çok düşük .çoktan sesimi yukseltirdim . Tabiki diger ayrıntıları bilmiyorum ama sana kasıtlı bir hareket var gibi

11 Eylül 2024 21:00

Yazmanlık görevini müdür yardımcıları yapmalıdır. Öğretmenin görevi yazmanlık değildir.

neron01
Aday Memur
12 Eylül 2024 01:29

hocamın yazdığını tamamen okumadınız sanırım yazmak için mi yazıyorsunuz ?

hocam elinden geleni yapmış. md. yardımcısı bir zahmet çıktısını alsın neden insanları uğraştırıyor bunu sorgulayın.

Braweheart01, 1 ay önce

Braweheart01
Daire Başkanı
12 Eylül 2024 01:32

çok uzun yazmış dikkatli okumadan yazdım forumda kendi yazdığını düzenleme ya da silme yetkisi verilmediği için silemiyorum kusura bakmayın

neron01, 1 ay önce

hocamın yazdığını tamamen okumadınız sanırım yazmak için mi yazıyorsunuz ?

hocam elinden geleni yapmış. md. yardımcısı bir zahmet çıktısını alsın neden insanları uğraştırıyor bunu sorgulayın.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi