Editörler : E.Kayı Han
12 Eylül 2024 11:06

4b sözleşmenin idare tarafından yenilenmemesi durumunda bekleme süresi

Merhaba arkadaşlar,

Daha önceki konuları inceledim fakat bu konu hala netleştiremedim. Sözleşmeli olarak görev yapıyorum. Eğer çalıştığım kurum sene sonunda sözleşmemi yenilemezse sözleşmeli kadrolara başvurmak için tekrar bir sene beklemem mi gerekiyor?

"Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar"da "hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez." Yazıyor.

Fakat buradaki durum idarenin feshetmesi dolayısıyla doğacak bir sonucu belirtiyor. İdarenin yıl sonunda personele ihtiyaç kalmaması gibi bir sebeple sözleşme yenilemesi durumunda aynı yaptırımın olacağı belirtilmemiş.

Bu konuda bilgisi olan, daha önce benzer bir durum yaşayan varsa aydınlatırsa sevinirim.

12 Eylül 2024 11:57

idarece yenilenmemesi halinde beklemeniz gerekmez hocam.

Son dakika34
Aday Memur
12 Eylül 2024 17:44

Beklemeniz gerekmez fakat o dediğiniz durum imkansız gibi bir şey emin olun.

Gzem17
Aday Memur
17 Eylül 2024 14:35

Sözleşme yenilenmemesimi imkansiz

Son dakika34, 4 hafta önce

Beklemeniz gerekmez fakat o dediğiniz durum imkansız gibi bir şey emin olun.

Son dakika34
Aday Memur
22 Eylül 2024 00:25

Evet hocam imkansız gibi bir şey. Anladığım kadarıyla sizin işinize yarayacak bu durum fakat çeşitli gerekçeler ile sözleşmesi yenilenmeyen kişilerin işe iade davaları idari mahkemelerce kabul görüldü. Bu yüzden kadronuza ihtiyaç dahi kalmasa başka kurumlara geçişinizi yapıp gönderirler.

Gzem17, 3 hafta önce

Sözleşme yenilenmemesimi imkansiz

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi