Editörler : Pangaea

Braweheart01
Genel Müdür
29 Eylül 2024 21:30

ben bu konuda yazanları görünce kendi çocuğumu meslek lisesine göndermekten an itibarı ile vazgeçmiş bulunuyorum. ben meslek liselerinde sadece meslek dersleri gösteriliyor zannediyordum olay tam tersiymiş çocuklar türkçe edebiyat matematik ve tarihe gömülüyormuş üstüne meslek dersleri ekleniyor o zaman ne anlamı kaldı meslek lisesinin..çocuk matematikten yazılıya geçmeye mi çalışsın meslek öğrenmeye mi...şu an meslek ortaokulları çıkacak deniyor orada da haftada 10 saat türkçe koyup adına meslek ortaokulu diyecekler sanırım.

metal3
Aday Memur
29 Eylül 2024 21:50

Bizde dersler 08.00 de başlayıp 18.30 da bitiyor. Toplam 12 ders saati

Braweheart01
Genel Müdür
30 Eylül 2024 01:43

imam hatip ortaokullarında da aynı durum var ortaokulun tüm dersleri var ve ek olarak dini bilimlere ait dersler ekleniyor. İnsanlar bu yüzden imam hatip ortaokuluna çocuk göndermiyorlar. İmam hatip ortaokullarında asla Türkçe matematik geometri gibi dersler olmamalı ya da bu dersler seçmeli verilebilir. Önemli olan dini bilimlere yönelik dersler olmalıdır. Meslek liselerinde de yine Türkçe matematik gibi dersler asla ve asla olmamalıdır seçmeli dahi olmamalıdır. Ben Türkçe matematik istesem gider klasik bir anadolu lisesine girerim. Meslek liselerinde en fazla hafta 1-2 gün örgün eğitim olmalı kalan 3 günd e staj ve yerinde meslek öğrenimi olmalı.

metal3, 9 ay önce
Bizde dersler 08.00 de başlayıp 18.30 da bitiyor. Toplam 12 ders saati

Pelinin1
Daire Başkanı
30 Eylül 2024 08:19

Saat 4 te dersler bitmelidir. Öğrencinin zaten eve gidiş saati 4 te çıksa bile saat 5 oluyor.

Lise öğrencisi evde 1 saat ailesini bekleyebilir aile çalışıyor bile olsa

Yani ilkokul öğrencisi daha erken çıkıyor, anaokullarının çoğu yarım gün, çalışan anne babanın özele göndermekten başka çaresi kalmıyor, ama koskoca lise öğrencisi 6 ya kadar okulda kalıyor

Saat 4 ten sonra kimsenin anlatılan dersi anlama ihtimali bulunmuyor, öyle ise neden ders çıkışı bu kadar geç?

Günde en fazla 8 saat ders olmalıdır.

Veyahut arkadaşların önerdiği gibi ders süresi kısaltılarak okul çıkışı geri alınmalıdır.

30 Eylül 2024 17:56

Bu ders saati konusundaki önerilerimizi toparlayıp bakanlığa iletmemiz gerekiyor.

Pelinin1
Daire Başkanı
08 Ekim 2024 16:37

Bu konu gündeme gelmeli, okul çıkış saatleri memur mesai saatinden geç olmamalı

Pelinin1
Daire Başkanı
31 Ekim 2024 16:09

Karanlıkta okuldan çıkıyoruz, mesai saatinden daha geç ders bitimi olmamalı, meslek lisesi 12. Sınıfların dersleri yeniden düzenlenmeli 10 saat ders kaldırılmalı, diğer sınıflardada ders 8 saati geçmemeli

Seçmeli dersler kaldırılmalı meslek liselerinde böylelikle ders saatleri azalabilir

anther
Şef
31 Ekim 2024 16:16

düz ortaokullarda 30 saat ders vardı. 4+4+4 öncesi sabah 4 öğleden sonra da 2 saat işleyip çıkıyorduk. mis gibiydi.

spock, 9 ay önce

Eskiden ilkokullar 6, ortakul ve liseler 7 idi. Meslek liseleri de 8'di. Ancak yeni hükumetin gözünde okullar 18 yaş altındaki insanları bütün gün hapsedecek ve onların hayat enerjisini bitirecek yerler olduğundan ders saatlerini artırdılar.

Pelinin1
Daire Başkanı
31 Ekim 2024 16:29

Hocam ne anlatıyorsunuz? Ben ders saatlerinden bahsediyorum açıp bi bakın haftalık ders çizelgelerine, benim dediğimle sizin dediğinizin ne ilgisi var

Alakadız yorum yapmayın, ben süreden bahsediyorum

Memleketinogretmeni, 9 ay önce

Akademik olarak teknik lisede yükleniyorlar öğrencilere meslek lisesinde yüklenen yok.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
01 Kasım 2024 21:17

Bu yorumu yaptığım paylaşımınızın son cümlesinde meslek lisesi öğrencilerine akademik anlamda çok yükleniyorlar yazmışsınız.Okuyun bir daha

Pelinin1, 7 ay önce

Hocam ne anlatıyorsunuz? Ben ders saatlerinden bahsediyorum açıp bi bakın haftalık ders çizelgelerine, benim dediğimle sizin dediğinizin ne ilgisi var

Alakadız yorum yapmayın, ben süreden bahsediyorum

Fztozturk
Aday Memur
02 Kasım 2024 15:39

35 e düştü bizde.

matemkogr, 9 ay önce

Ders süresi 30 dk ya düşürülmeli meslek liselerinde

Braweheart01
Genel Müdür
02 Kasım 2024 15:45

Meslek liselerinde örgün eğitim sadece meslek derslerine yönelik olmalı, meslek liselerinde Türkçe edebiyat matematik gibi dersler görmek istemiyouz yine meslek liselerinde örgün eğitim haftada 1-2 günü geçmemeli lise eğitimi çalışarak ve stajda tamamlanmalı

metal3
Aday Memur
02 Kasım 2024 22:43

Mesleki Eğitim Merkezi nde çalışıyorum idare yeni karar almış, blok ders yapılarak çıkış saatini 18.30 dan 17.30 a çekmişler. Pazartesinden itibaren geçerli

Pelinin1
Daire Başkanı
02 Aralık 2024 10:21

Meslek lisesi haftalık ders saati azaltılmalıdır

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi