Editörler : "eskiyara"Pangaea

Braweheart01
Daire Başkanı
29 Eylül 2024 21:30

ben bu konuda yazanları görünce kendi çocuğumu meslek lisesine göndermekten an itibarı ile vazgeçmiş bulunuyorum. ben meslek liselerinde sadece meslek dersleri gösteriliyor zannediyordum olay tam tersiymiş çocuklar türkçe edebiyat matematik ve tarihe gömülüyormuş üstüne meslek dersleri ekleniyor o zaman ne anlamı kaldı meslek lisesinin..çocuk matematikten yazılıya geçmeye mi çalışsın meslek öğrenmeye mi...şu an meslek ortaokulları çıkacak deniyor orada da haftada 10 saat türkçe koyup adına meslek ortaokulu diyecekler sanırım.

metal3
Aday Memur
29 Eylül 2024 21:50

Bizde dersler 08.00 de başlayıp 18.30 da bitiyor. Toplam 12 ders saati

Braweheart01
Daire Başkanı
30 Eylül 2024 01:43

imam hatip ortaokullarında da aynı durum var ortaokulun tüm dersleri var ve ek olarak dini bilimlere ait dersler ekleniyor. İnsanlar bu yüzden imam hatip ortaokuluna çocuk göndermiyorlar. İmam hatip ortaokullarında asla Türkçe matematik geometri gibi dersler olmamalı ya da bu dersler seçmeli verilebilir. Önemli olan dini bilimlere yönelik dersler olmalıdır. Meslek liselerinde de yine Türkçe matematik gibi dersler asla ve asla olmamalıdır seçmeli dahi olmamalıdır. Ben Türkçe matematik istesem gider klasik bir anadolu lisesine girerim. Meslek liselerinde en fazla hafta 1-2 gün örgün eğitim olmalı kalan 3 günd e staj ve yerinde meslek öğrenimi olmalı.

metal3, 5 gün önce
Bizde dersler 08.00 de başlayıp 18.30 da bitiyor. Toplam 12 ders saati

Pelinin1
Şube Müdürü
30 Eylül 2024 08:19

Saat 4 te dersler bitmelidir. Öğrencinin zaten eve gidiş saati 4 te çıksa bile saat 5 oluyor.

Lise öğrencisi evde 1 saat ailesini bekleyebilir aile çalışıyor bile olsa

Yani ilkokul öğrencisi daha erken çıkıyor, anaokullarının çoğu yarım gün, çalışan anne babanın özele göndermekten başka çaresi kalmıyor, ama koskoca lise öğrencisi 6 ya kadar okulda kalıyor

Saat 4 ten sonra kimsenin anlatılan dersi anlama ihtimali bulunmuyor, öyle ise neden ders çıkışı bu kadar geç?

Günde en fazla 8 saat ders olmalıdır.

Veyahut arkadaşların önerdiği gibi ders süresi kısaltılarak okul çıkışı geri alınmalıdır.

30 Eylül 2024 17:56

Bu ders saati konusundaki önerilerimizi toparlayıp bakanlığa iletmemiz gerekiyor.

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi