Editörler : "eskiyara"Pangaea
15 Eylül 2024 16:32

Gecmiste intihara tesebbus memurluga engel olur mu?

Merhaba arkadaslar 17 yasindayken yani 4.5 sene once ablamin bas agrisi icin kullandigi bir ilaci 1 saat araliklarla ictigim icin rahatsizlandim hastaneye gittim doktor intihar tesebbusu mu diye birkac kere sordu ama biz reddettik bu yuzden sanirim bu olaylarda polis geliyormus tutanak tutuyormus tutanak falan da tutulmadi. Ancak dun e nabizda tanilarima bakarken kimyasal maddelere maruz kalma ve kendine zarar verme olarak tani girmis doktor. Kimyasal madde ne alaka onu da anlamadim ilac yazsa yine anlayacagim. İnternetten baktigimda kasitli olarak yani intihar tesebbuslerinde verilen kodlamaymis bu. Psikolojik bir rahatsizligim yok adli vaka olmadi sicil kaydimda sikinti yok. Herhangi bir psikolojik tanim da olmadi su zamana kadar. Bu taniyi sildirmek icin basvuru yapacagim ama reddedilirse ileride sikinti olur mu diye cok korkuyorum ogretmen olmak istiyorum bazi yerlerde sorun olmayacagina dair yazilar gordum. Asker polis güvenlik gorevlisi gibi durumlarda sorun yaratiyormus. Peki ogretmenlik gibi memurluklarda oluyor mu? Bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?

ekpss3347
Aday Memur
15 Eylül 2024 16:57

Benim 21 yaşında adli vaka diye kayda geçtiği hâlde 27 yaşında MEB'e öğretmen olarak atanmıştım. Sıkıntı olmadı.

Muzluyulaf
Aday Memur
15 Eylül 2024 17:16

Cok tesekkur ederim ben cidden intihar etmeye kalkmamistim yine de sildirecegim taniyi baska doktor ise test muayene etmemesine ragmen displazi tanisi girmis o da sehven girilmis onu da sildirecegim insallah tesekkur ederim

ekpss3347, 3 hafta önce

Benim 21 yaşında adli vaka diye kayda geçtiği hâlde 27 yaşında MEB'e öğretmen olarak atanmıştım. Sıkıntı olmadı.

Kagiş
Müsteşar
15 Eylül 2024 17:30

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum! Meb bu tarz detaylara çok takılmaz gibi geliyor.

Muzluyulaf
Aday Memur
15 Eylül 2024 17:54

Yukaridaki beyefendi veya hanimefendi adli vaka olarak gecmesine ragmen ogretmen olarak atandigini sikinti yaratmadigini soylemis insallah dediginiz gibidir.

Kagiş, 3 hafta önce

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum! Meb bu tarz detaylara çok takılmaz gibi geliyor.

silivripdr
Daire Başkanı
15 Eylül 2024 19:12

intihar etmek suç değildir. ne yapalım depresyona girdiyseniz. insanlara bakmayın. iş hayatınıza yansıtmadığınız sürece sorun olmaz. herkesin ikinci şansa hakkı vardır. bir de biz mi vuralım. endişe etmeyin. bu tür bilgiler kişisel bilgi kapsamında gizlidir. kimse soruşturamaz. soruştururlarsa da mahkemeye başvurun. acil şifalar dilerim

Muzluyulaf
Aday Memur
15 Eylül 2024 19:44

Ben intihar tesebbusunde bulunmadim ancak doktor o zaman cok sorgulamisti olay da su anlatayim ablam o donem cok bas agrisi dekiyordu o bir ilac iciyordu agrisi azaliyordu ya da bitiyordu. Benim de basim agriyordu 1 saat araliklarla bas agrim gecmedigi icin ilac aldim 2 tane sonra bas donmesi ve bulanti yasadim. Anneme gelince anlattim annem bu ilac ciddi bir ilac oldugu icin beni hastaneye goturdu ben konusamiyordum cok annem de olayi anlatti ancak doktor cok usteleyerek sordu. Biz reddettik ama sonrasında e nabiz tanisina kimyasal maddelere maruz kalma ve kendine zarar verme tanisini girmis. Biz kac defa ilac dozunu yanlis oldugumu ilettik o zaman ama yine de ilac vakasi oldugu icin sormuslardi. Yani bu yanlis bir tani iste sorun da bu ben yapmadigim bir seyin vebalini cekmem degil mi? Polislik ve askerlikte direkt elenme sebebi d diliminde geciyor cunku ancak ben o zaman boyle ilettigim icin polis ifademi de almadi adli bir vaka degil yani sadece e nabiz tanimda yaziyor. Sildirmek icin basvuracagim insallah doktor ben nereden biliyim yalan soylemedigini tarzi bir sey demez. İste reddedilirse diye soruyorum doktor sehven belgesini vermezse memuriyetime zeval getirir mi diye korkuyorum. İnternetten baktim 657 sayili nolu kanunda boyle bir ifade yok. Almis oldugum herhangi psikolojik bir tanim yok cok caresizim

silivripdr, 3 hafta önce

intihar etmek suç değildir. ne yapalım depresyona girdiyseniz. insanlara bakmayın. iş hayatınıza yansıtmadığınız sürece sorun olmaz. herkesin ikinci şansa hakkı vardır. bir de biz mi vuralım. endişe etmeyin. bu tür bilgiler kişisel bilgi kapsamında gizlidir. kimse soruşturamaz. soruştururlarsa da mahkemeye başvurun. acil şifalar dilerim

Muzluyulaf
Aday Memur
15 Eylül 2024 20:22

Pardon sizi yine rahatsiz ediyorum e nabiz taninizda peki intihar tssebbusu olarak geciyor muydu

ekpss3347, 3 hafta önce

Son dakika34
Aday Memur
15 Eylül 2024 23:49

Reşit olmadan yaşadığınız herhangi bir olay veya suç memuriyete engel değildir. İçinizi ferah tutun ve çokta kurcalamayın. Sağolsun bazı hekim arkadaşlara dert anlatmak deveye hendek anlatmaktan beter

Muzluyulaf
Aday Memur
16 Eylül 2024 00:22

Ama bu hakli bir tani degil ki ben intihar tesebbusunde bulunmadim doktor kac defa yanima geldi hem anneme hem bana soru sordu reddettik taniyi bu sekilde nasil girebiliyor 2 tane ilacla canima nasil kiymaya tesebbus edebilirim. Baska bir doktor ise test yapmadan bu supheyle gitmememe ragmen displazi tanisi girmis. Kanser oncusu durumlar demek yani. En azindan sansimi denesem. Yani doktor o zaman polis bile cagirmamisti sanirim bu olaylar adli olay oluyormus tutanak falan tutulmadi ifadem alinmadi

Son dakika34, 3 hafta önce

Reşit olmadan yaşadığınız herhangi bir olay veya suç memuriyete engel değildir. İçinizi ferah tutun ve çokta kurcalamayın. Sağolsun bazı hekim arkadaşlara dert anlatmak deveye hendek anlatmaktan beter

ekpss3347
Aday Memur
18 Eylül 2024 13:31

Hocam, benim intihar girişimi zamanında sanırım e nabız kaydı yok.

İntihar 2009 Eylül ya da Ekim olması lazım, atandığım tarih ise 2015 Eylül.

Muzluyulaf, 3 hafta önce

Pardon sizi yine rahatsiz ediyorum e nabiz taninizda peki intihar tssebbusu olarak geciyor muydu

Muzluyulaf
Aday Memur
19 Eylül 2024 11:21

Anladim o zaman sadece ifadeniz vardi adli olay dediginiz icin soyluyorum

ekpss3347, 2 hafta önce

Hocam, benim intihar girişimi zamanında sanırım e nabız kaydı yok.

İntihar 2009 Eylül ya da Ekim olması lazım, atandığım tarih ise 2015 Eylül.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi