Editörler : Pangaea
15 Eylül 2024 18:39

İibf 80 üstü alanlar

Arkadaşlar hangi kaynaklardan ders çalıştınız bilgilendirirseniz sevinirim süreyi nasıl yetiştirdiniz sınavda genelde süre sıkıntısı da oluyor paragraflar çok uzun Türkçe'de...

Nuraynen
Memur
15 Eylül 2024 22:46

Hocam selamünaleyküm bu sınavı ilk ciddiye alışımdı dolayısıyla yanlışı da doğruyu da az çok söyleyebilirim sanırım. İlk olarak sınava lisans 14 temmuzdaydı sınav ben tam 1 ocakta başladım çalışmaya. Şimdiye tek sınava 1 sene çalıltım diyenleri ciddiye almıyordum saçma geliyordu ama şu an bulunduğum ilçede akrabalarla iç içeyiz dolayısıyla kapımız yok gibi bir şey her an çalışma durumum olmadığından çalışmaktan skkılıp ara verme ihtimalini de göze alarak önceki senelere göre erken başladım. Derseniz ki böyle bir problem yok başka hiçbir faktör yok etkilenebileceğim oturunca günde en az 6 saat hafta içi 6 gün rahat çalışırım diye ve her ders için de az buçuk alt yapınız varsa zamiri zarfı ne bileyim tcnin osmanlının devamı olduğunu il özel idaresiyle belediye ayrımını yayla dediğimizin plato olduğunu falan biliyorsak son 4 ay bence çok rahat atlatılır.

Başlangıç zamanını belirlediysek kendi planımı anlatayım haftada 6 gün çalıltım ilk başta her gün paragraf gözdüm 5 6 soru da olsa bu bana sadece okuma hızı kazandırdı zaten başka bir şey de beklemiyordum ösym sorularını incelerseniz paragraf çözerek sınavı kazanamayacağınızı aşağı yukarı bilirsiniz çünkü adamların kafasındaki cevap hep bambaşka. Her neyse dediğim gibi bu sadece zaman kazanma amaçlı. Okumayı hızlandırarak. Diğer yandan matematik kasmaya çalıştım ama lisedeki halimden eser yoktu epey sıfır olduğum için sadece ilker hocayı dinledim birçoklarının aksine ilyas hoca çok uzun anlattığı için yetiştiremeyeceğimi biliyorudm. Diğer derslere öncelik verdiğim ve matematik dersinin bakmak değil görmek olduğunu bildiğim için çok az soru çözdüm problemlere kadar olan kısımda bence zamanınız varsa mutlaka üstüne düşün. Çünkü 1 net 1 nettir.

Türkçeyi şimdiye dek hep biliyorum sanıyordum öncelikle bunun farkına vardım kadir gümüşün videolarını izleyip ala soru bankasını çözdüm önceki seneler meşhur başka bir hocayı dinliyordum ama yine hem çok uzun geldi hem de öğrenciyi tutmak için yaptığı şakalar espriler beni kpnudan uzaklaştırıyordu. Kadir hocaya bu bakımdan teşekkür ederim cidden 21 saatlik tek videoydu sanıırm misler gibi dozunda anlattı her şeyi. Matematik dediğim gibi sadece ilker hocanın 50 videoluk temel mat serisini izledim geçtim. Tekrar edeyim şimdi olsa yemeden içmeden kısar 2 soru çözerdim. Tarihim ve coğrafyam çok kötüydü liseden beri. Dolayısıyla tarihi çift dikiş gittim önce ramazan hocanın genel videolarını sonra özetini en son aydın hocanın özetini izledim. Bu arada sanıırm ilki ramazan hoca olmak üzere 3 tarih soru bankası bitirdim. Coğrafya için de çift dikiş gidecektim ama

Nuraynen
Memur
15 Eylül 2024 23:00

Engin hoca yetti garip bir şekilde önceki seneler anlamadığım ne varsa oturdu kafama ve onun soru bankasını benim hocamı ve önay hocayı aynı anda bitirdim. Vatandaşlık çok geniş bir konu olduğu ve sen ne kadar çalılırsan çalış yeminde geçen metni sorarlarsa 9 soruya çalılacağına değmeyeveğini düşündüğümden sadece ismail hocanın videolarını izledim o da yetti zaten açıkçası. Güncele çalışanı zaten anlamıyorum ortaöğretim sınavı hariç güncel güncel gelmiyor asla yani mihriban şiirini güncel diye koymak bilemiyorum edebiyatçılara kıyaktır olsa olsa. Ve hangisine çalışacaksın olimpiyata mı savunöa sanayine mi yakın geçmişe mi edebi eserlere mi ciddi ciddi çalılılacak bir konu değil çocukluktan itibafen haber izlenmesi gereken bir konu güncel. Evet dediğim givi güncel hariç hepsine anlattığım gibi konu soru giderek aşağı yukarı 5 ayda falan komple konuları bitirdim. 6.ay türkçe kadir hocanın 9 saati tarih ramazan hoca-aydın hoca özetleri coğrafya yine engin hoca özeti olacak şekilde tekrarlar ve branş denemeleritle geçti. En baştan itibaren haftada olmasa da iki haftada bir yapıyordum ama bunlarla birlikte de haftada en az 1 olacak şekilde genel deneme çözdüm 100 dk tutarak. Son ay branş denemelerim ve soru bankalarım bitmişti kendi özetlerimi minik notlar şekilde çıkardığım özetleri ezber yapmam gereken yerleri duvara asıp genel deneme sayısını 2ye çıkardım. Bu aradaa çözücü uygulamasının ücretsiz denemesi vardı ayda 1 de ona girdim yaklaşık 4000 kişiyle birlikte knedimi ölçmüş oldum farkı en iyi bu uygulama sayesinde gördüm diyebilirim. Baştaki puanım 60lardaydı 7 temmuz olsa gerek son denemede üstün başarı belgesi verdi sistem düşünün puanımı.d Gerçeğinde tabii o kadar iyi değildi ama beklediğime yakı bir puandı. Tüm söylediklerimi çzetleyecek olursam en temel mesele bunu ciddiye almak ve bunu ciddiye alan çok fazla kişinin senin rakibin olduğunu bilmek. Kusura bakma uzun tuttym ama ben keşke birileri bunları bana daha önce demiş olsaydı diye düşünmüştüm uzunca bir süre. Dilerim güzel yerlere gelirsin kardeşim. Dilerim geliriz güzel yerlere.

suigeneris0007
Aday Memur
16 Eylül 2024 13:03

kaç aldın ?
Nuraynen, 3 hafta önce

Hocam selamünaleyküm bu sınavı ilk ciddiye alışımdı dolayısıyla yanlışı da doğruyu da az çok söyleyebilirim sanırım. İlk olarak sınava lisans 14 temmuzdaydı sınav ben tam 1 ocakta başladım çalışmaya. Şimdiye tek sınava 1 sene çalıltım diyenleri ciddiye almıyordum saçma geliyordu ama şu an bulunduğum ilçede akrabalarla iç içeyiz dolayısıyla kapımız yok gibi bir şey her an çalışma durumum olmadığından çalışmaktan skkılıp ara verme ihtimalini de göze alarak önceki senelere göre erken başladım. Derseniz ki böyle bir problem yok başka hiçbir faktör yok etkilenebileceğim oturunca günde en az 6 saat hafta içi 6 gün rahat çalışırım diye ve her ders için de az buçuk alt yapınız varsa zamiri zarfı ne bileyim tcnin osmanlının devamı olduğunu il özel idaresiyle belediye ayrımını yayla dediğimizin plato olduğunu falan biliyorsak son 4 ay bence çok rahat atlatılır.

Başlangıç zamanını belirlediysek kendi planımı anlatayım haftada 6 gün çalıltım ilk başta her gün paragraf gözdüm 5 6 soru da olsa bu bana sadece okuma hızı kazandırdı zaten başka bir şey de beklemiyordum ösym sorularını incelerseniz paragraf çözerek sınavı kazanamayacağınızı aşağı yukarı bilirsiniz çünkü adamların kafasındaki cevap hep bambaşka. Her neyse dediğim gibi bu sadece zaman kazanma amaçlı. Okumayı hızlandırarak. Diğer yandan matematik kasmaya çalıştım ama lisedeki halimden eser yoktu epey sıfır olduğum için sadece ilker hocayı dinledim birçoklarının aksine ilyas hoca çok uzun anlattığı için yetiştiremeyeceğimi biliyorudm. Diğer derslere öncelik verdiğim ve matematik dersinin bakmak değil görmek olduğunu bildiğim için çok az soru çözdüm problemlere kadar olan kısımda bence zamanınız varsa mutlaka üstüne düşün. Çünkü 1 net 1 nettir.

Türkçeyi şimdiye dek hep biliyorum sanıyordum öncelikle bunun farkına vardım kadir gümüşün videolarını izleyip ala soru bankasını çözdüm önceki seneler meşhur başka bir hocayı dinliyordum ama yine hem çok uzun geldi hem de öğrenciyi tutmak için yaptığı şakalar espriler beni kpnudan uzaklaştırıyordu. Kadir hocaya bu bakımdan teşekkür ederim cidden 21 saatlik tek videoydu sanıırm misler gibi dozunda anlattı her şeyi. Matematik dediğim gibi sadece ilker hocanın 50 videoluk temel mat serisini izledim geçtim. Tekrar edeyim şimdi olsa yemeden içmeden kısar 2 soru çözerdim. Tarihim ve coğrafyam çok kötüydü liseden beri. Dolayısıyla tarihi çift dikiş gittim önce ramazan hocanın genel videolarını sonra özetini en son aydın hocanın özetini izledim. Bu arada sanıırm ilki ramazan hoca olmak üzere 3 tarih soru bankası bitirdim. Coğrafya için de çift dikiş gidecektim ama

tkmy88
Aday Memur
16 Eylül 2024 13:26

😀😀

suigeneris0007, 3 hafta önce
kaç aldın ?

Kraliçe Candy
Kapalı
23 Eylül 2024 22:07

Hocam teşekkürler yorumlarınız için uzun uzun anlatmışsınız...

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi