Editörler : "eskiyara"Pangaea

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2024 14:43

Bizi yaklaşık bir iki dönem önce kursa aldılar. Toplam bir dönem boyunca kurs gördük. Bu dönemde haklardan pek bahsedilmedi. Görevlerden ise bolca bahsedildi. Biz tecrübeli arkadaşlardan ve araştırarak kendimiz öğrenmek durumunda kaldık. Eksik konular da kaldı. Bunda o dönem tecrübeli herkesin aynı şeyi söylemesi ya da o durumla denk gelmemiz etkili oldu.

Öğrenmenin etkisi var mı? Hem de çok fazla. Kimse size göreviniz olmayan şeyi dayatamıyor. Söylerken iki defa düşünüyor. Hakkınızın yenmemesinde etkili oluyor.

Evet, dediğiniz gibi herkes öğrenmeli.

Arkadaş da eğer şartları taşıyorsa kimin ne demesine bakmaksızın dilekçesini yazsın.

YUSUF YILDIRIM, 2 hafta önce

1998'de Ziraat Teknisyeni olarak göreve başladıktan 1,5 yıl sonra (tam olarak 17 ağustos depremi zamanında) İl Müdürlüğümüz tüm ilde benim dönemimde ve sonraki dönemde başlayan aday memurları 40 günlük "adaylık eğitimi" toplantısına almıştı. O eğitimde hem mesleki hem de memuriyete yönelik her konu ayrıntısıyla işlenmişti. Ünvanı ne olursa olsun her memurun bu şekilde bir eğitim alması gerekiyor bence.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2024 14:44

98-99'da...

1998'de Ziraat Teknisyeni olarak göreve başladıktan 1,5 yıl sonra (tam olarak 17 ağustos depremi zamanında) İl Müdürlüğümüz tüm ilde benim dönemimde ve sonraki dönemde başlayan aday memurları 40 günlük "adaylık eğitimi" toplantısına almıştı. O eğitimde hem mesleki hem de memuriyete yönelik her konu ayrıntısıyla işlenmişti. Ünvanı ne olursa olsun her memurun bu şekilde bir eğitim alması gerekiyor bence.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
18 Eylül 2024 14:52

Evet ama yaşlı değilim ;)

atahoca, 2 hafta önce

98-99'da...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2024 17:28

Ben de o yıllarda stajyerlik kursu aldım.

Evet ama yaşlı değilim ;)

matematik19078
Aday Memur
18 Eylül 2024 17:36

Ne yapacağımızı şaşırdık hocam, sürekli iş zorlaştırma işi imkansızlaştırma almış başını gidiyor.

https://forum.memurlar.net/konu/2571785/ders-mi-isleyelim-yeni-icatlarla-mi-ugrasalim.html

atahoca, 2 hafta önce

Bizi yaklaşık bir iki dönem önce kursa aldılar. Toplam bir dönem boyunca kurs gördük. Bu dönemde haklardan pek bahsedilmedi. Görevlerden ise bolca bahsedildi. Biz tecrübeli arkadaşlardan ve araştırarak kendimiz öğrenmek durumunda kaldık. Eksik konular da kaldı. Bunda o dönem tecrübeli herkesin aynı şeyi söylemesi ya da o durumla denk gelmemiz etkili oldu.

Öğrenmenin etkisi var mı? Hem de çok fazla. Kimse size göreviniz olmayan şeyi dayatamıyor. Söylerken iki defa düşünüyor. Hakkınızın yenmemesinde etkili oluyor.

Evet, dediğiniz gibi herkes öğrenmeli.

Arkadaş da eğer şartları taşıyorsa kimin ne demesine bakmaksızın dilekçesini yazsın.

jajacoelho
Genel Müdür
18 Eylül 2024 20:32

5. sınıflarda yapılacak işlere baktım ..biz evrak işlerini azaltın asıl işimizi yapalım derken evrak işi 10 kat artmış..kucağımızda fotokopi makinasıyla dolaşmak zorundayız başka türlü imkansız....konuşma sınavı yapıyoruz dinleme sınavı yapıyoruz klasik sınav yapıyoruz..şimdi de öğrenci film izleyecekmiş film için her öğrenciye tek tek gözlem formu doldurulacakmış,yetmiyor kitap okutulup her öğrenci için ayrı ayrı okuma gözlem formu doldurulacak,öğrenci anı yazacak yazı gözlem formu doldurulacak vs benzeri pek çok form var..peki ne olacak bu formlar karneye etkisi olacak mı hayır..biz saklayacağız müfettiş gelirse bak işte ben böyle çalışkanım diyeceğiz..bir kere de değil süreç odaklı olduğu için her ay doldur babam doldur ..kime dolduruyoruz kim okuyacak bunları..kendin yaz kendin oku..ee ben zaten biliyorum bu öğrencinin kapasitesini..olmaz tek tek form doldurulup işgüzarlık yapılacak..yahu bu sadece 5. sınıf..tüm sınıflarda bu model uygulandığında kimin gücü enerjisi yeter bu zilyon tane forma

matematik19078, 2 hafta önce

Ne yapacağımızı şaşırdık hocam, sürekli iş zorlaştırma işi imkansızlaştırma almış başını gidiyor.

https://forum.memurlar.net/konu/2571785/ders-mi-isleyelim-yeni-icatlarla-mi-ugrasalim.html

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi