Editörler : "eskiyara"Pangaea
15 Eylül 2024 23:45

Engelli Öğretmen Mazeret Tayini Hakkında

Herkese merhaba, izninizle biraz vaktinizi alıp bilmediğim birkaç konu hakkında, öğretmen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Ben engelli öğretmenim, bizim engel durumuna bağlı olarak il dışı mazeret hakkımız var. Çevremde benim durumumda olan arkadaşlarım istedikleri şehirlere, engel durumuna bağlı olarak il dışı tayin istediler ve oldu.

Ben yaşadığım şehirden ayrılıp bir kasabaya yerleşmek istiyorum. Fakat o bölgede öğretmen açığı yoksa beni il emrine mi veriyorlar? Ya da önce istediğim ilçeye ikamet aldırmam mı gerekiyor? Yani tercih yaptığımda açık olmazsa, beni istediğim yerden çok uzak bir ilçeye verme ihtimalleri oluyor mu? Eşim de daha sonradan eş durumu tayini yapacak onda nasıl bir süreç işliyor?

Lütfen bilen, bu durumu yaşayan arkadaşlarım beni aydınlatsın, saygılar.

16 Eylül 2024 00:05

bir tane sakat öğretmen arkadaşım vardı o e kpss ile atanmıştı milli egitim ona açık olan yerlerin listesinden tercih yaptırdı istediği yere gitti

bulaşşıkk
Memur
16 Eylül 2024 00:08

Engelli tayininde eşinle aynı anda başvurabilirsin. Sonraki tayini beklemeye gerek yok. İl emrine verilirsen başka ilçeye verilme ihtimalin var. Ama gidip konuşursan belki engelinin durumuna göre ayrıcalık tanıyabilirler.

16 Eylül 2024 00:13

Merhaba hocam. Aynı anda olmuyor diye biliyorum ben sadece bana açılıyor çünkü ekranda. Yanlış biliyor da olabilirim. Teşekkür ederim.

bulaşşıkk, 3 hafta önce

Engelli tayininde eşinle aynı anda başvurabilirsin. Sonraki tayini beklemeye gerek yok. İl emrine verilirsen başka ilçeye verilme ihtimalin var. Ama gidip konuşursan belki engelinin durumuna göre ayrıcalık tanıyabilirler.

bulaşşıkk
Memur
16 Eylül 2024 00:15

Aynı anda oluyor. Engelli öğretmenin eşi de öğretmense aynı anda tercih yapabiliyorlar. Yaz tayinini kaçırdınız heralde şubatı bekleyeceksiniz.

cehennetkaos, 3 hafta önce

Merhaba hocam. Aynı anda olmuyor diye biliyorum ben sadece bana açılıyor çünkü ekranda. Yanlış biliyor da olabilirim. Teşekkür ederim.

16 Eylül 2024 00:25

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konuda detaylı bilginiz varsa müsait vaktinizde bana özelden yardımcı olur musunuz.

bulaşşıkk, 3 hafta önce

Aynı anda oluyor. Engelli öğretmenin eşi de öğretmense aynı anda tercih yapabiliyorlar. Yaz tayinini kaçırdınız heralde şubatı bekleyeceksiniz.

bulaşşıkk
Memur
16 Eylül 2024 09:28

Hocam detaylık bir şey yok. Mazeret grubu atamalarında engellilikten dolayı atamaya başvuracaksın. Raporunu sisteme işleyecekler. Eşin de öğretmen olduğu için o da aynı anda tercih yapabilecek.

cehennetkaos, 3 hafta önce

Çok teşekkür ederim hocam. Bu konuda detaylı bilginiz varsa müsait vaktinizde bana özelden yardımcı olur musunuz.

nare
Şef
16 Eylül 2024 15:08

Çalıştığım bir okulumda engel durumu olan öğretmenimize zümre başkanlığı ve sınıf rehberliği gibi görevler verilmiyordu. Nerdeyse okulların büyük çoğunluğunda öğretmen sayısı sınıf sayısından fazla bu tür görevlerde engel durumu olan öğretmene vermek zaruri değil planlama yapılırken engel durumu olan öğretmenin koşulları düşünülerek yapılır yönetmelikte geçiyor.

matemkogr
Daire Başkanı
16 Eylül 2024 18:53

Hocam önce eşiniz tayin istesin siz her türlü gidersiniz.

16 Eylül 2024 19:35

Hocam eşimin engel durumu yok puanı da az gitmesi imkansız

matemkogr, 3 hafta önce

Hocam önce eşiniz tayin istesin siz her türlü gidersiniz.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi