Editörler : Pangaea
17 Eylül 2024 13:50

Tezli yl yapmak mı doktora yapmak mı?
Merhabalar, tezsiz yüksek lisansı tezliye mı çevirmeyliyim yoksa doktora programına mı başvurmalıyım sizce? fikirleriniz nedir

üyeadibulamadim
Aday Memur
17 Eylül 2024 19:25

Akademisyen olmayacaksanız yüksek de doktora da vakit kaybı. Kimse size "oo tezli yüksek yapmışsın", "oo doktora yapmışsın" diyerek işe almayacak, terfi ettirmeyecek veya maaşınıza zam yapmayacak. Hem zamanınıza hem emeğinize yazık.

üyeadibulamadim
Aday Memur
17 Eylül 2024 19:27

Yazmayı unuttum, ayrıca bunlara harcayacağınız vakti ve emeği iki adet yabancı dil öğrenmeye ayırsanız getirisi kat kat fazla olacaktır. İki dilde çok iyi seviyede olsanız bir ömür rahat edersiniz.

gspi16
Aday Memur
18 Eylül 2024 15:49

Doktora yapabilmeniz için tezli yüksek lisans mezunu olmanız gerekir zaten. 06.02.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programından mezun olanlar doktoraya başvurabiliyor fakat ilanda tezli yüksek lisans mezunu şartı aranıyorsa bu tarihten önce mezun olmanızda bir işe yaramıyor. Bütünleşik doktora diye bir istisna var ama o konuda bir bilgim yok

rüya34344
Aday Memur
18 Eylül 2024 15:56

tezsiz yüksek lisansın ardından tezliye tamamlamak yerine doktoraya tamamlama fikri üzerine düşünüyordum. teşekkür ederim yorumunuz için.
gspi16, 3 hafta önce

Doktora yapabilmeniz için tezli yüksek lisans mezunu olmanız gerekir zaten. 06.02.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programından mezun olanlar doktoraya başvurabiliyor fakat ilanda tezli yüksek lisans mezunu şartı aranıyorsa bu tarihten önce mezun olmanızda bir işe yaramıyor. Bütünleşik doktora diye bir istisna var ama o konuda bir bilgim yok

gspi16
Aday Memur
18 Eylül 2024 16:17

Doktora yapamazsınız diyorum bende. Çünkü tezli yüksek lisans mezunu değilsiniz. Rica ederim.

rüya34344
Aday Memur
18 Eylül 2024 16:25

Tezsizden de doktoraya bağlanabiliyor, son araştırmalarına göre öyle. Alessandro ve ÜDS puanının min. şartları sağlandıktan sonra başvuru kabul ediyor.
gspi16, 3 hafta önce

Doktora yapamazsınız diyorum bende. Çünkü tezli yüksek lisans mezunu değilsiniz. Rica ederim.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi