Editörler : cihan27E.Kayı Han
22 Eylül 2024 18:55

Ben şahsen kamu işçisi olup, hem çalışırken, hem ikramiye de hem de emekli maaşında 2 katı almak isterim. Ayrıca kamu işçisinin kanun önünde herhangi bir sorumluluğu da yok. Tüm be sebeplerle memurluğu kaldıramazlar ama memurluğu olan talebi azaltmak istedikleri bir gerçek. Bunu da zaten 5510 4c ile çoktan yaptılar. Aynı maaşı alan kamu işçisine göre hem emekli ikramiyesi, hem de emekli maaşı yarım ödenecek. Daha AKP ne yapabilir. Rüşvet arttı, suçlulara çalışan memurlar oluştu. 5510 4c planlayıcıları devlete düşmanın yapamayacağı ihaneti yaptılar. Umarım ölmeden hakkettikleri cezayı bulurlar. Ölürlerse de çoluk çocuğundan hesabı sormak nasip olsun.

kitkanun
Şube Müdürü
23 Eylül 2024 08:54

Rakamlarla kafana kafana vururlar. şansını fazla zorlama

Edit : Başka sitelere yönlendirme yapan link paylaşımı yapmayalım.

tomris9, 3 hafta önce

2004 yılındaki haberi arayıp bulmak zor olmadı mı sivrizekalı arkadaşım

tolgperperek
Daire Başkanı
23 Eylül 2024 12:50

5510 dur ihanetin adı vatana ve millete.

Kerem0872
Aday Memur
23 Eylül 2024 17:02

Dedğiniz şey mantıklı aslında. Bizleri işçi statüsüne alırlarsa daha kısa sürede emekli olabiliriz.

şefkatli06, 3 hafta önce
Memurluk kalksın.Hepimizi İşçi yapsınlar.

ahmeterdal91
Memur
24 Eylül 2024 10:50

Bu konular 4-5 yıl önce de konuşuluyordu, hatta uzaktan bir akrabam her şey yeniden yapılandırılacak falan dediği zaman inanmamıştım. Halen de kalkacağına inancım yok.

24 Eylül 2024 16:21

saçmalamış şimdi ağır konuşacağım,.... ağa babaların çıkarlarını düşünmekten bitap düştüler

samet.by
Daire Başkanı
25 Eylül 2024 08:50

bir memur olarak oyumu istiyorlarsa beni kadrolu kamu işçisi yapsınlar. 2018 de sırf seçim ayağına 800 bin ila 1 milyon kişiye kadro verdiler. bazı kurumlar bu kişileri bir dilekçe ile büro memuru, sekreter yaptılar. adama diyorsun bilgisayar, evrak işi yap, ben bilgisayar, evrak işi bilmem diyor, temizlik yap diyorsun ben memurum diyor. okulları b*k götürürken bunları büro memuru yaptılar.

tolgperperek
Daire Başkanı
26 Eylül 2024 12:00

Bakarsak eğe geçeklere kolluk, milli eğitim, belediye, hastanedekileri çıkarırsak geri kalan 30 kurumdaki 657 sayılı kanuna tabii memur sayısı içler acısı, kısaca aslında çok kaleme ait iş yükünü üstlenen memur sayısı diğer ülkelere göre 10 da 1 hatta daha azına denk gelir. Pandemi(deprem 3-4 haftalık rotasyonla heryerden memur gönderildi)) ile işlerin aksamasını asıl sebebi buydu aslında bir avuç memur ile iş yapıldığı gerçeği ortaya çıkmıştı apar topar tüm eğitimcileri ve bu bahsettiğimiz kamu personelini hemen sahaya sürmüştük.....çünkü yok maalesef. o 657 diye parmak gösterilenler gerçek manada azınlıktır.

samet.by, 3 hafta önce

bir memur olarak oyumu istiyorlarsa beni kadrolu kamu işçisi yapsınlar. 2018 de sırf seçim ayağına 800 bin ila 1 milyon kişiye kadro verdiler. bazı kurumlar bu kişileri bir dilekçe ile büro memuru, sekreter yaptılar. adama diyorsun bilgisayar, evrak işi yap, ben bilgisayar, evrak işi bilmem diyor, temizlik yap diyorsun ben memurum diyor. okulları b*k götürürken bunları büro memuru yaptılar.

kemaxx
Aday Memur
26 Eylül 2024 18:17

2008 yılındaki 5510 sayılı yasa ile memurluk zaten kalktı inanmayan emekli maaşlarını hesaplasın aradaki farkı görsün herkez SGK lı ve 5510 sayılı yasaya tabi
26 Eylül 2024 21:47

peki işçilerin emekli olunca 5510 tabi memurdan daha fazla maaş alacağı gerçekten doğru mu
kemaxx, 2 hafta önce
2008 yılındaki 5510 sayılı yasa ile memurluk zaten kalktı inanmayan emekli maaşlarını hesaplasın aradaki farkı görsün herkez SGK lı ve 5510 sayılı yasaya tabi

tolgperperek
Daire Başkanı
27 Eylül 2024 11:33

Tabii ki istisnasız bir durum.

malikane.1999, 2 hafta önce
peki işçilerin emekli olunca 5510 tabi memurdan daha fazla maaş alacağı gerçekten doğru mu

Milky way town
Aday Memur
27 Eylül 2024 14:22

Bence de kamu da çalışanların sayısı işçisi,memuru çok fazla ..Zaten kamu da çalışanlar okumuş çizmiş yetenekli görgülü adabı muhaşeret bilen aynı zamanda sanatkar ve aynı zamanda BAKINIZ..Buranın altını çiziyorum birer bilim adamı olduğu için başlarının çaresine bakmaları çok kolay olacaktır.Böyle yetenekli insanları sizler gibi üst düzey insanları özel sektör de organize edebilmiş olmuş olsaydık şu an bizim Japonya 'nın iki misli yani 10 trilyon dolarlık ekonomimiz olurdu.Bence Hükümet sizin bu potansiyelinizi gördü ve 657 noktasında bir çalışma yapmak istiyor..Bu gayet anlaşılır bir reform..

28 Eylül 2024 00:47

Eğer bizim yöneticileri Japonya'ya transfer edebilirsek, 10 sene içinde Japonya'yı geçeceğimizi garanti ediyorum çünkü biz ilerleyemesek de Japonya çok geriye gitmiş olacaktır. Memur amirinin dediğini yapmak zorunda, bil bakalım tüm amirleri kim belirliyor. Bu arada sen sınavla, mülakatsız, torpilsiz kamuda memur olanları, özel sektöre davet edip, yerine kendi adamları doldurmayı düşüneceğine, parti gençlik kolları vasıtasıyla sınavsız şekilde belediyelere ve kamu idarelerine doldurulan işçileri, özel sektöre davet et.

Milky way town, 2 hafta önce

Bence de kamu da çalışanların sayısı işçisi,memuru çok fazla ..Zaten kamu da çalışanlar okumuş çizmiş yetenekli görgülü adabı muhaşeret bilen aynı zamanda sanatkar ve aynı zamanda BAKINIZ..Buranın altını çiziyorum birer bilim adamı olduğu için başlarının çaresine bakmaları çok kolay olacaktır.Böyle yetenekli insanları sizler gibi üst düzey insanları özel sektör de organize edebilmiş olmuş olsaydık şu an bizim Japonya 'nın iki misli yani 10 trilyon dolarlık ekonomimiz olurdu.Bence Hükümet sizin bu potansiyelinizi gördü ve 657 noktasında bir çalışma yapmak istiyor..Bu gayet anlaşılır bir reform..

28 Eylül 2024 10:24

ak parti sermayenin iyice emrine girdi, istiyorlar ki asgari ücrete insanlar köle olsun. haddini bilmez bir adamın üç beş milyon dolar alarak yaptığı lobi faaliyeti.....

bu adamın adını yazdım rezil herif....

Açmemurolduk
Aday Memur
01 Ekim 2024 07:13

Fırsat verme ya Rab...

üst devre
Aday Memur
03 Ekim 2024 08:02

toplum siyaseti şekillendirir. baştakileri şikayet edeceğimize önce kendimize bakalım. toplum olarak kültürel değerlerimizi kaybettik, ahlak olarak çöküş içerisindeyiz. bu yüzden siyasilerde buna göre şekilleniyor, bkz bir millet vekilinin aracından kaçakçılık malları çıkıyor. Diğeri suçluları salıyor. Ben baştakilere hiç bir şey diyemiyorum çünkü hak ettiğimizi yaşıyoruz.

Dipi Not: Kimse bana okumuş aydın kesimden bahsetmesin, onlar en beteri. Liyakatsiz bir şekilde ünvan kazanıp hiçbir bilimsel başarısı veya akademik makalesi bile olmayan kesim üniversitelerde kürsü sahibi oluyor.

akademicperson, 2 hafta önce

Eğer bizim yöneticileri Japonya'ya transfer edebilirsek, 10 sene içinde Japonya'yı geçeceğimizi garanti ediyorum çünkü biz ilerleyemesek de Japonya çok geriye gitmiş olacaktır. Memur amirinin dediğini yapmak zorunda, bil bakalım tüm amirleri kim belirliyor. Bu arada sen sınavla, mülakatsız, torpilsiz kamuda memur olanları, özel sektöre davet edip, yerine kendi adamları doldurmayı düşüneceğine, parti gençlik kolları vasıtasıyla sınavsız şekilde belediyelere ve kamu idarelerine doldurulan işçileri, özel sektöre davet et.

Düzmemur43
Aday Memur
03 Ekim 2024 16:01

Arkadaşlar şuan 5510 yüzünden aylık primlerimiz asgari seviyeden yatıyor yani her hangi bi markette çalışmakla emekli olmak ve memur emeklisi olmanın bi farkı yok bunun sorumlusu sendiklardır ahımızı fazlasıyla aldınız el birliği ile memuru mahvettiniz
Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi