Editörler : Pangaea
19 Eylül 2024 16:05

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Problemi

Arkadaşlar merhaba 4 senelik ibf mezuniyim merkezi atamalarda 6225 kodlu meb onaylı bilgisayar sertifikası isteniyor bunu halk eğitim merkezleri veriyor fakat bulunduğum yerdeki halk eğitim merkezinde sınıflar sürekli doluyor en son hemba açıldı oradan uzaktan eğitim şeklinde alabilirsiniz dendi fakat bazı yerlerde uzaktan eğitimdeki katılım sertifikası kurs bitirme değil 6225 koduna olmuyor deniliyor hemba.gov dan alıp merkezi atamalarda bir sıkıntı yaşayan oldumu bilgilendirirseniz sevinirim

İnşaatmaliyeci
Aday Memur
19 Eylül 2024 17:19

Bu bilgisayar konusunu ben de araştırdım forumda eskiden açılan başlıklarda ünide alınan temel bilgi

İnşaatmaliyeci
Aday Memur
19 Eylül 2024 17:26

telden yazıyordum mesajım tam gitmemiş

İnşaatmaliyeci
Aday Memur
19 Eylül 2024 17:27

Bu bilgisayar konusunu ben de araştırdım forumda eskiden açılan başlıklarda ünide alınan temel bilgisayar dersi sertifika gibi sayılıyor yazmışlar. Konuya tam hakim veya direkt bu kadroda görev yapan biri aydınlatırsa sevinirim

Kerem06061
Şef
19 Eylül 2024 21:06

Bilgisayar işletmeni sertifikası: "KPSS 6225 nitelik kodu için gereklidir. KPSS tercih sürecinden önce bilgisayar bilginizi kanıtlamanız gerekir. MEB onaylı sertifika da kamudaki bilgisayar işleri için yeterliğinizi kanıtlar. Sertifikayı almak için ise bilgisayar işletmenliği kursları almak gerekir." Hemba üzerinden aldığın belge ile halk eğitimden aldığın belge aynı.Emin olmak için hemba daki belgeni gidip halk eğitim merkezinde gösterebilirsin.Ama ben de hembadan almıştım ve halk eğitimden alan bir arkadaşla karşılaşırdım.Belge aynı.Belgenin karekodu ve cimer üzerinden sorgulanabilir özelliği var.İçin yine de rahat değilse Ösym çağrı merkezine ulaşmayı dene.Ya da 6225 ten kadro açan herhangi bir kurumla görüş.

kamucu0325
Aday Memur
20 Eylül 2024 11:00

Arkadaşlar Bu soruyu halk eğitim merkezine sordum aynısı bir problem olmaz dediler meb e mail attım onlarda bir problem olmaz meb olarak istenen heryer de geçerli dediler en son hayat boyu öğrenim müdürlüğünü aradım onlarda bir problem yok dediler ama bazı yerlerde kurs dan alınanın farklı olduğu yönünde bilgilerde var kısacası kimsenin net olarak bir bilgisi yok ve bilgi kirliliği var ama bana kalırsa büyük oranda kabul edilmesi lazım çünkü meb onaylı bilgisayar operatörlüğü olarak veriliyor ve e devlete işleniyor kamunu alımlarına baktığımda ise illa örgün eğitim şeklinde alınacak belge diye belirtilmemiş daha detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim

suigeneris0007
Aday Memur
20 Eylül 2024 12:05

ünide PC dersi aldıysan gerek yok kardeşim bu kadar panik yapmayın

ExarKunDS
Aday Memur
20 Eylül 2024 13:10

Üniversitelerin verdiği online sertifikalarda geçerli diye biliyorum.

Metalurjistbirisi
Aday Memur
20 Eylül 2024 23:14

Hembadan alınan belge ile Halk eğitimden alinan belge birbirinden farklı. Hemba katılım belgesi, halk eğitim kurs bitirme belgesi veriyor. Ben de şuan gidiyorum hocamız her kurumun hembayı kabul etmediğini söyledi. Bu kurslar sürekli açılıyor takip etmenizi ve yüz yüze almanızı tavsiye ederim

Kerem06061
Şef
21 Eylül 2024 01:46

Hemba dan aldığın sertifikada 193 saat bilgisayar dersi aldığın yazıyor.Daha nasıl bir gecersizligi olabilir acaba?

Metalurjistbirisi, 3 ay önce

Hembadan alınan belge ile Halk eğitimden alinan belge birbirinden farklı. Hemba katılım belgesi, halk eğitim kurs bitirme belgesi veriyor. Ben de şuan gidiyorum hocamız her kurumun hembayı kabul etmediğini söyledi. Bu kurslar sürekli açılıyor takip etmenizi ve yüz yüze almanızı tavsiye ederim

onder0606
Yasaklı
21 Eylül 2024 08:06

Okulda görülen bilgisayar dersi yeterli olmuyor mu bilgisayar işletmenliği için

Metalurjistbirisi
Aday Memur
22 Eylül 2024 10:52

Beyefendi birincisi iki türlü de alınan belgenin farkını ben açıkça yazdım okuma yeteneğiniz varsa anlamış olmalısınız ikincisi geçerli veya geçersiz demedim bazı kurumların kabul etmediğini söyledim hangisinden alacağınızı paşa gönlünüz bilir risk alıp almamak size kalmış

Kerem06061, 3 ay önce

Hemba dan aldığın sertifikada 193 saat bilgisayar dersi aldığın yazıyor.Daha nasıl bir gecersizligi olabilir acaba?

omer96x
Aday Memur
03 Kasım 2024 02:41

Arkadaşlar konuyu detaylıca araştırdım. Hemba'dan alınan uzaktan

eğitim kursu kabul edilmiyormuş zira kurs türüne bakıyorlar şayet ''Katılım

Belgesi'' yazıyorsa kabul edilmiyormuş lakin Ösym bu konuya açıklık getirmiş.

Transkriptte yazan bilgisayar dersi kabul ediliyormuş.

Ösym kılavuzu Madde 3.9. ''Öğrenimi sırasında

zorunlu/ortak/seçmelibilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen

adaylar ?6225:

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip

olarak değerlendirilecektir''

diyor.

Kaynak : https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/KPSS/TERCIH1/tkilavuz_d11072024.pdf

Lakin anlamadığım bir husus var kurs bitirme sertifikamız olmadığı

için netice itibari ile 6225 koduna sahip değiliz bu atanmamıza mani olur mu ?

Yani bu tranksript belgesini atandıktan sonra mı ibraz edeceğiz ? Yoksa öncesinde ibraz etmemiz gerekiyor ve farklı bir yol mu izlememiz gerekiyor ?

Pisagor555
Aday Memur
03 Kasım 2024 14:15

ünide bilgisayar programlama dersi aldım sayılır mı
suigeneris0007, 3 ay önce
ünide PC dersi aldıysan gerek yok kardeşim bu kadar panik yapmayın

kendinemüzisyen
Aday Memur
04 Kasım 2024 10:11

Üniversitede eğer herhangi bir bilgisayar dersi aldıysanız ve bu transkriptinizde yer alıyorsa hem bilgisayar işletmeni sertifikası hem de klavye sertifikası yerine geçiyor bilginize

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi