Editörler : cihan27E.Kayı Han

mıcheal owen
Daire Başkanı
10 Ekim 2024 22:14

kısmetse asgari ücrete 12 aylık tüfe oranına yakın bir zam gelir diye düşünüyorum %35-%40 civarı .

Qovboypolis01
Şube Müdürü
11 Ekim 2024 07:17

Kesinlikle 22 bini geçmeyecek. 23 bin hayali kurmayın.

laciwert, 7 ay önce

23bin 84Lira olacak. Fazlasını bekleyen hayal kurar. Memur ve emekliye de bu civarda verilmiş olaca

11 Ekim 2024 13:35

Mehmet Şimşek ekonomi bakanı olduğu sürece asgari ücrete yüksek zam bekleyenler kendilerini buğday ambarında sanıyor :)) Bu kadar sıkı para politikası varken millet hangi akılla asgari ücret 23 bin olacak diyor. Asgari ücret eğer sayın cumhurbaşkanı inisiyatif kullanırsa en fazla 22 bin olacaktır. Bence Mehmet Şimşeke kalsa 20 bin olur en fazla ve olması gereken de budur bana göre. Çünkü sayın bakan da biliyor ki asgari ücrete zam enflasyonu zıplatır. Bu yüzden sayın Mehmet Şimşek en doğrusunu düşünür diyorum.

Kalet
Daire Başkanı
11 Ekim 2024 20:11

Hem para bas hem sıkı para politikası. Geçiniz efendim.

tegmen-kayzer, 7 ay önce

Mehmet Şimşek ekonomi bakanı olduğu sürece asgari ücrete yüksek zam bekleyenler kendilerini buğday ambarında sanıyor :)) Bu kadar sıkı para politikası varken millet hangi akılla asgari ücret 23 bin olacak diyor. Asgari ücret eğer sayın cumhurbaşkanı inisiyatif kullanırsa en fazla 22 bin olacaktır. Bence Mehmet Şimşeke kalsa 20 bin olur en fazla ve olması gereken de budur bana göre. Çünkü sayın bakan da biliyor ki asgari ücrete zam enflasyonu zıplatır. Bu yüzden sayın Mehmet Şimşek en doğrusunu düşünür diyorum.

impostor
Şube Müdürü
15 Ekim 2024 11:44

20 bini geçerse hoş geldin 2022 ocak. Aynı şeyleri tekrar yaşarız. Biz yüzde taş çatlasa yüzde 10 alacağız bundan sonra, asgariye yüzde 20den fazla yaparlarsa memura yaptıkları zammın hiçbir anlamı kalmaz. 25 bin olsa, 5 bin yol parası, 10 bin yemek parası 40 bin alacak asgari ücretli, en düşük memur 36-37 bin alıyor yüzde onla gene 40 olacak, memur asgari ücret esitlenecek.

iras
Genel Müdür
15 Ekim 2024 12:54

Temmuzda zam yapilmadı enflasyon 0 mı çıktı.ya sabır ya sabır temmuz 3,23 Ağustos 2,47.suc sende de değil uzun süre akp iktidarında protein e ulaşamadan yaşadığın için olayları doğru degerlendiremiyor neden sonuç ilişkisi kuramıyor kurduğunda da yanlış kuruyorsun.domuz filan burun kıvırma git köfteci Yusuf'a proteinini al kardeşim

tegmen-kayzer, 7 ay önce

iras
Genel Müdür
15 Ekim 2024 12:58

Rabia daki parmaklardan birisi "tek maaş"tı zaten.Kılıcdaroglu karıştırdı ortalığı en düşük memur maaşı 2,5 asgari ücret diyerek amma vatandaş sağduyulu davrandı da Reis i seçti yine.Oda kaldığı yerden devam inşallah.emeklilerin çoğunda zaten tek maaş şiyarını uyguladı geriye memur kaldı onuda halleder.

impostor, 6 ay önce

20 bini geçerse hoş geldin 2022 ocak. Aynı şeyleri tekrar yaşarız. Biz yüzde taş çatlasa yüzde 10 alacağız bundan sonra, asgariye yüzde 20den fazla yaparlarsa memura yaptıkları zammın hiçbir anlamı kalmaz. 25 bin olsa, 5 bin yol parası, 10 bin yemek parası 40 bin alacak asgari ücretli, en düşük memur 36-37 bin alıyor yüzde onla gene 40 olacak, memur asgari ücret esitlenecek.

impostor
Şube Müdürü
15 Ekim 2024 13:45

Aslında reis düzeltecek her şeyi de Kılıçdaroğlu engel oluyor adama, keşke reis iktidara gelse de eyt'yi kaldirsa.

iras, 6 ay önce

Rabia daki parmaklardan birisi "tek maaş"tı zaten.Kılıcdaroglu karıştırdı ortalığı en düşük memur maaşı 2,5 asgari ücret diyerek amma vatandaş sağduyulu davrandı da Reis i seçti yine.Oda kaldığı yerden devam inşallah.emeklilerin çoğunda zaten tek maaş şiyarını uyguladı geriye memur kaldı onuda halleder.

Akademik7224
Genel Müdür
15 Ekim 2024 14:54

Evet doğru asgari ücret en az 30 bin olmalı, evet doğru 30 binin altı zulümdür, haksızlıktır, asgari ücretliler için felakettir, ancak, asgari ücret 30 bin olduğunda asgari ücretliler bugünkü hallerini mumla ararlar!

Asgari ücrete %25'in üzerinde yapılacak herhangi bir zam Mehmet Şimşek'in tüm ekonomi politikalarını sekteye uğratır hatta bitirir! Bugün %25 zam bile ürün ve hizmetlere %50 zam gelmesi demektir.

Mesele ele geçen para değil, o parayla ne alabildiğinizdir!

TakaNuri
Daire Başkanı
16 Ekim 2024 14:14

Asgari ücretin 22 bin lirayı alması demek hükümetin ekonomi politikasının çökmesi anlamına gelir. Bu yüzden 22 bin lirayı zor aşar. En fazla 22500 olabilir. Uçuk kaçık söylemler sadece piyasadaki fırsatçılar ekmeğine yağ sürer.

ExpertE
Genel Müdür
17 Ekim 2024 09:57

Aynısını düşünüyorum. Fasit daire gibi aynı şeyleri yaşamamak adına %17küsürlük bir zamla 20 olarak bitirilmeli ki memurların oranı 9-12 arası konuşulmakta. Enflasyonun dizginlenmesi, sıkı para politikasının meyvelerini vermesi, alım gücünün yükselmesi için bu şart. Zira asgari ücret her ama her sektörün ana maliyet girdisidir. Memurla olan azıcık kalan farka bakmayın. Memurun takım elbise ulaşım yemek bakım masrafı o aradaki farkı 40 kere kapatıyor emin olun. Ayrıca işveren dilerse donanım kazanan personeline yükseğini verebilir. Asgari adı üstünde tabandır, üzeri serbesttir. Tabanın yukarıda tutulma ısrarı gereksiz ve ekonomiye zarar verici etkiye sahiptir.

impostor, 6 ay önce

khamul
Aday Memur
17 Ekim 2024 10:17

asgari ücret direkt enflasyon demektir. mehmet şimşek in ekonomi politikası sıkı ara politikası yönünde. enflasyonu düşürmek için her yerde kısacaklarını düşünüyorum. asgari ücret de buna dahil. asgari ücret benim düşünceme göre %20-25 arası zamlanacak. sonra da 2025 yılı enflasyon hedefimizi tutturduk diyecekler.

TakaNuri
Daire Başkanı
17 Ekim 2024 17:50

Asgarl ücret 22 bini geçmez geçemez. Geçtiği an kendimizi hiper enflasyonun içinde buluruz.

galafan
Aday Memur
18 Ekim 2024 15:31

yüzde 26'lık bir artış ile asgari ücret 21422 tl olacak.

Toplam 74 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi