Editörler : supporters.
01 Ekim 2024 13:34

DHMİ mekatronik teknikeriliğine atanabilir miyim?

Herkese iyi günler, KPSS Önlisans 2024 puanım 84,78773 sıralama 15.869 branş sıralamam 178. Sizce DHMİ'ye girebilme şansım var mı, bu konulara yeni hakim oluyorum, umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

mehçob
Genel Müdür
01 Ekim 2024 15:21

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/KPSS/TERCIH1/minmaxonl29072024.pdf

Dokümandaki verilere göre son atama verileri ilgili kurum Teknikerliği için 83.XX altına düşmemiş ancak kontenjan sayılarının il bazında 1 kişi istisna 2 kişi olabildiği durum göz önüne alınırsa, giremezsin denemez. Fakat bu kurumu en azından garanti altına alabilmek için 90 puan ve üzeri hedeflenmelidir. Bu durum bu kurum için her KPSS önlisans atama döneminde aynı şartları gerektiriyor.

178. sıralama demek senin branşında 177 kişi ile yarıştığın anlamına gelir. Elbette bu 177 kişi DHMİ kurumunu isteyecektir diye bir kaide yok. Mümkün oldukça branşındaki kişilerle irtibatlı olmaya çalış, varsa özel grupları onlara dahil ol. Forumları incele, çağrı yap vs. Bu 177 kişi nerede neyi seçecekler. Bu şu aşamada yapılabilecek gerekli bir çalışma olur sizler için.

Diğer taraftan tercih yapabileceğin kurumları iyi analiz et. En son alım yapılan puanları bu listeden karşılaştırmak öyle yada böyle ipucu verecektir.

MUSTAFA KAZMAOĞLU
Aday Memur
01 Ekim 2024 15:37

Çok teşekkür ederim, bir nebze olsa içimi rahatlattınız, bu konuları pek hakim değilim, yazdıklarınız benim için önemli. Dediğiniz gibi 177 kişiyle irtibatta olmaya çalışacağım ve umarım bu işi halletmiş olurum. Tekrardan çok teşekkür ederim.

mehçob, 1 yıl önce

Dokümandaki verilere göre son atama verileri ilgili kurum Teknikerliği için 83.XX altına düşmemiş ancak kontenjan sayılarının il bazında 1 kişi istisna 2 kişi olabildiği durum göz önüne alınırsa, giremezsin denemez. Fakat bu kurumu en azından garanti altına alabilmek için 90 puan ve üzeri hedeflenmelidir. Bu durum bu kurum için her KPSS önlisans atama döneminde aynı şartları gerektiriyor.

178. sıralama demek senin branşında 177 kişi ile yarıştığın anlamına gelir. Elbette bu 177 kişi DHMİ kurumunu isteyecektir diye bir kaide yok. Mümkün oldukça branşındaki kişilerle irtibatlı olmaya çalış, varsa özel grupları onlara dahil ol. Forumları incele, çağrı yap vs. Bu 177 kişi nerede neyi seçecekler. Bu şu aşamada yapılabilecek gerekli bir çalışma olur sizler için.

Diğer taraftan tercih yapabileceğin kurumları iyi analiz et. En son alım yapılan puanları bu listeden karşılaştırmak öyle yada böyle ipucu verecektir.

01 Ekim 2024 16:57

Merhaba benim puanim 88.89 ilk alimda mekatronik dhmi gelme ihtimali varmi acaba .teşekkürler.

mehçob, 1 yıl önce

revenge881
Memur
01 Ekim 2024 17:28

Branş sıralamanız kaç hcam

TalhaRecep, 1 yıl önce

Merhaba benim puanim 88.89 ilk alimda mekatronik dhmi gelme ihtimali varmi acaba .teşekkürler.

MUSTAFA KAZMAOĞLU
Aday Memur
01 Ekim 2024 17:30

Merhaba, yukarıdaki tablodan görebilirsin, puanın yüksek ve rahat bir şekilde atanabilirsin. :)

TalhaRecep, 1 yıl önce

01 Ekim 2024 19:41

Branş sıralamam 78 hocam mekatronik.puan 88.89

revenge881, 1 yıl önce

Branş sıralamanız kaç hcam

mehçob
Genel Müdür
02 Ekim 2024 09:03

https://kpss.memurlar.net/kpssrobotu/2024/1/default.aspx?SelectedItem=Kadro+Arama&BranchType=3&BranchCode=9553.0&Organization=Devlet+Hava+Meydanlar%FD+%DD%FEletmesi+Genel+M%FCd%FCrl%FC%F0%FC&JobTitle=&CityCode=

Yukarıdaki bağlantıda Memurlar.net tarafından oluşturulan 2024/1 Önlisans tercih robotunu kullanarak bu yönde daha net bilgi analizi yapabilirsiniz. Yapanların eline sağlık ve çok faydalı bir program.

Bu çerçevede bakılırsa DHMİ Mekatronik alanında 12 adet kontenjan açılmış illere yayılmış.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Samsun 1 90.953 90.953

201013909 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Tokat 1 89.653 89.653

201013734 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Elazığ 1 86.847 86.847

201013678 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Adıyaman 1 86.285 86.285

201013881 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Sinop 1 85.959 85.959

201013944 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Van 1 85.764 85.764

201013902 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Şanlıurfa 1 85.747 85.747

201013853 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Rize 1 85.158 85.158

201013755 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Erzurum 1 84.892 84.892

201013748 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Erzincan 1 84.498 84.498

201013832 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Muş 1 84.073 84.073

201013769 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tekniker Hakkari 1 84.000 84.000

Bu tabloya göre net olarak 12 kişilik bir kontenjandan bahsediyoruz. Matematiksel olarak branş bazında sıralamada ilk 12 kişi burayı tercih ettiği müddetçe ilk 12 dışında kalan kişilerin yerleşebilme olanağı bulunmadığını görüyoruz. Önceki mesajımda da ifade ettiğim gibi tüm kişiler bu kurumu tercih edip etmediklerini bilmiyoruz. Özellikle en başlarda sıralamada yer alan kişilerin tercihlerini bilme olanağı elde edebilirseniz yerleşip yerleşemeyeceğinizi daha iyi anlamış olursunuz.

Ben KPSS 2008/4 döneminde yerleştim ve o dönemde Önlisans forumu çok aktif idi. O dönem ÖSYM tarafından branş sıralaması da yayınlanmıyordu. Çok defalar talep etmemize rağmen bunu yapmadılar ama bizler kendi çabamız ile bu forumda veya farklı platformlarda branş sıralamamızı öğrenmeye gayret ettik. Mesela sizden sıralama/puan olarak önde olan 12 kişi veya daha üzeri kişiler DHMİ kurumunu tercih edecekler ise daha alttaki sıralamada olan bir kişinin bu kuruma yerleşmesi imkansız matematiksel olarak. Yani kısacası bu durumlara göre analizini yapmanızı öneririm.

TalhaRecep, 1 yıl önce

mehçob
Genel Müdür
02 Ekim 2024 09:11

Yukarıdaki kontenjan verilerine göre 12 kontenjan Mekatronik alanında Tekniker kadrosu için ayrılmış ve önceki dönem en düşük ve en yüksek yerleştirme puanları verilmiş. Örneğin bir ilde yerleştirme puanı daha önceki dönemde 87.500 ise ve sizin puanınız 90.000 ise o kadroya yerleşme umudunuzu gösterir fakat kesin olarak o kadroya yerleşebileceğiniz anlamına maalesef gelmez. Zira, o ildeki kadroyu sizden daha yüksek bir puan alan kişi tercih ederse o kişi oraya yerleşecektir. Bu nedenle tekrar söylüyorum bu noktada bu tablodaki verileri iyi analiz etmek ilk aşama olmalı ve ikinci ve en önemli aşama diğer yarıştığınız adayların hangi tercihleri yapacağını bilmek için çabalamanız olacaktır. Vakit kaybetmeden varsa imkan bu yönde koordine olmanız tüm tercih yapacaklar için önem arz ediyor.

Aynı şekilde farklı kurumlar çerçevesinde alterenatif seçenekleriniz de bence olsa iyi olur. Bu tabi sizlerin kendi durumuna göre vereceği bir karar şüphesiz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

02 Ekim 2024 15:23

Detayli açıklamanız için teşekkür ederimm.Dhmi'de mi çalışiyorsunuz

mehçob, 1 yıl önce

Yukarıdaki kontenjan verilerine göre 12 kontenjan Mekatronik alanında Tekniker kadrosu için ayrılmış ve önceki dönem en düşük ve en yüksek yerleştirme puanları verilmiş. Örneğin bir ilde yerleştirme puanı daha önceki dönemde 87.500 ise ve sizin puanınız 90.000 ise o kadroya yerleşme umudunuzu gösterir fakat kesin olarak o kadroya yerleşebileceğiniz anlamına maalesef gelmez. Zira, o ildeki kadroyu sizden daha yüksek bir puan alan kişi tercih ederse o kişi oraya yerleşecektir. Bu nedenle tekrar söylüyorum bu noktada bu tablodaki verileri iyi analiz etmek ilk aşama olmalı ve ikinci ve en önemli aşama diğer yarıştığınız adayların hangi tercihleri yapacağını bilmek için çabalamanız olacaktır. Vakit kaybetmeden varsa imkan bu yönde koordine olmanız tüm tercih yapacaklar için önem arz ediyor.

Aynı şekilde farklı kurumlar çerçevesinde alterenatif seçenekleriniz de bence olsa iyi olur. Bu tabi sizlerin kendi durumuna göre vereceği bir karar şüphesiz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

mehçob
Genel Müdür
03 Ekim 2024 09:34

Rica ederim, yok hayır farklı bir kurumda çalışıyorum :)

Genel olarak sürece dair merak ettikleriniz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Zira, bu aşamaları tam 16 sene önce doruklarına kadar yaşayarak geçtik. Bir fayda veya olumlu yönlendirmemiz olursa ne mutlu bana.

TalhaRecep, 1 yıl önce

Detayli açıklamanız için teşekkür ederimm.Dhmi'de mi çalışiyorsunuz

03 Ekim 2024 14:36

Dhmi de tayin durumları çok zor imkansiza yakın diyorlar öyle mi bilginiz varmi ?cevaplarsaniz sevinirim

mehçob, 1 yıl önce

Genel olarak sürece dair merak ettikleriniz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Zira, bu aşamaları tam 16 sene önce doruklarına kadar yaşayarak geçtik. Bir fayda veya olumlu yönlendirmemiz olursa ne mutlu bana.

mehçob
Genel Müdür
07 Ekim 2024 09:01

DHMİ yapısal olarak KİT yani Kamu İktisadi Teşebbüsü olup 399 Sayılı KHK 'ya tabi ancak 657 sayılı DMK 'ya göre personel istihdamı yapan bir kuruluştur.

Genel olarak emin olun her kurumda tayin meselesi zor olarak ifade edilir. Bilen de bilmeyen de bunu ifade eder.

DHMİ her atama döneminde en çok istenen en çok rağbet gören bir kuruluştur zira 399 KİT personel maaş seviyesinin doğrudan 657 ye tabi kurumlardan yüksek olduğu çokça ifade edilir.

Şu kadarını ifade edeyim ki, bir yere tayin olmak istediniz. Bunun bir yolu yordamı var, ayrılacağınız kurumdan gerekli izni alabilmek, gideceğiniz kurum tarafından kabul edilmek gibi. (Aradaki prosedür işlerini geçiyorum)

Bu tür nakil işlemleri nihayetinde Genel Müdürlük Personel Daire Başkanlığı gibi üst kuruluşların onayını alacaktır. Nihayetinde de Genel Müdür imza ederek onaylamaktadır. Duruma göre bir kaç yıl bekleyip nakil olamayan olabildiği gibi 1 gündem tüm bu süreçleri aşarak nakil olan da olabilir. Kısaca durum bu halden ibarettir kanaatimce.

TalhaRecep, 1 yıl önce

Dhmi de tayin durumları çok zor imkansiza yakın diyorlar öyle mi bilginiz varmi ?cevaplarsaniz sevinirim

mekatronik2727
Aday Memur
22 Ekim 2024 08:41

87 puanla dhmi mekatronik teknikerliği gelirmi arkadaşlar atama

Mekatronikci06
Aday Memur
14 Eylül 2025 19:17

Mekatronik puanlari cok artti. İş makinasi surucusu otomotiv,makina,motor herkes basvurabilio biz basvuramioz DHMİ ye maaslari guzel tekniker kadar nerdeyse.bu unvan bizimde hakkimiz. Otomotiv nasil dahil edildiyse bizde cimere fln sikayet edip bizde bu kadrolara atanmaliyiz. Makina ,otomotiv,motor bolumleri kadar bizimde derslerimiz ayni!!!!

Metin333m
Aday Memur
06 Ekim 2025 23:07

Teşekkürler. mesaj atamadım size kullanıcınız kabul etmiyor mesajı. Mekatronik twknikeri maaşı ortalama ne kadardır? Bazıları çalışma şartlarını zor kimisi kolay diyor kafam kfa karışıklığı oldu mesaj atabilirmisiniz bu konuda

mehçob, 1 yıl önce

mehçob
Genel Müdür
21 Kasım 2025 14:24

Mekatronik teknikerliği şeklinde özel bir maaş durumu olmaktan ziyade Tekniker ne kadar maaş alır şeklinde revize edersek; bunun için memurlar.net sitesinde de yer alan memur Maaş Robotunu kullanarak görebilirsiniz. DHMİ özelinde soruyorsanız da açıkçası o kurumdaki maaşlar ne kadar fark ediyordur, bunu bilmiyorum.

Biraz zaman geçmiş kusura bakma ama yine de cevaplayabileceğim soru olursa yanıtlarım.

Metin333m, 4 ay önce

Teşekkürler. mesaj atamadım size kullanıcınız kabul etmiyor mesajı. Mekatronik twknikeri maaşı ortalama ne kadardır? Bazıları çalışma şartlarını zor kimisi kolay diyor kafam kfa karışıklığı oldu mesaj atabilirmisiniz bu konuda

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi