Editörler : crops35
02 Ekim 2024 23:37

Şoför Ehliyet Süresi

Arkadaşlar merhaba KPSS önlisans sınavına girmiştim puanım 81.4 sıralamam 35 bin. Ehliyet konusunda geçmiş yıllarda yıl bilgisi var fakat güncel kılavuzda bunu göremedim. Şimdi sorularıma geleyim. Benim B ehliyetim var 2013 yılından alınma, fakat bazen şart olarak B1E diyor ve o e ifadesinin ne anlama geldiğini ben bilmiyorum. Benim ehliyette B ve B1 yazıyor ama B1E yazmıyor.

İkinci sorum ise tecrübe olayı. Örneğin 5 yıllık ehliyet sahibi olma şartı var mı? Buna nereden bakıyoruz. Ben diyelim ki 2025 haziranda yerleştirme olacak ve 2025 mayısta e sınıfı ehliyet alırsam o yerleştirmede e sınıfı şartını karşılıyor muyum? Bu konular hakkında bilgisi olan varsa veya nereden bakmam gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir misiniz?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
03 Ekim 2024 08:48

Yıl şartı ve ehliyet bilgileri tercih kılavuzunda mutlaka yazar. Yazmıyorsa yıl önemli değildir. Sorularınızın cevabı o dönemin yerleştirme kılavuzuna göre belli olur.

balplus
Aday Memur
04 Ekim 2024 22:03

Desteğiniz için teşekkür ederim, evet klavuzda yok da kodlu şartlar arasında en az 5 yıl seçeneği var ve o kodu yazmıyorsa 5 yıl şartı aranmıyormuş. Peki sağlık raporu aile hekiminden tek hekim raporu mu isterler genelde yoksa hastaneden heyet mi isterler? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Örneğin üniversite şoförleri için 2 yıl öncesine kadar hastaneden istiyorlardı diye biliyorum. Diğer kurumlar da böyle midir?

hsnd, 2 ay önce

Yıl şartı ve ehliyet bilgileri tercih kılavuzunda mutlaka yazar. Yazmıyorsa yıl önemli değildir. Sorularınızın cevabı o dönemin yerleştirme kılavuzuna göre belli olur.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
07 Ekim 2024 08:44

Evet bildiğim kadarıyla kurumlar heyet raporu istiyor. Özellikle forumda yazanlar heyet raporu aldıklarından bahsediyor genelde. O yüzden muhtemelen heyet raporu istenir ama kurum yine bunun şartını belirtebilir ya da sorabilirsiniz duruma göre.

balplus, 2 ay önce

Desteğiniz için teşekkür ederim, evet klavuzda yok da kodlu şartlar arasında en az 5 yıl seçeneği var ve o kodu yazmıyorsa 5 yıl şartı aranmıyormuş. Peki sağlık raporu aile hekiminden tek hekim raporu mu isterler genelde yoksa hastaneden heyet mi isterler? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Örneğin üniversite şoförleri için 2 yıl öncesine kadar hastaneden istiyorlardı diye biliyorum. Diğer kurumlar da böyle midir?

balplus
Aday Memur
08 Ekim 2024 00:12

Teşekkürler hocam desteğiniz için, iyi çalışmalar dilerim.

hsnd, 2 ay önce

Evet bildiğim kadarıyla kurumlar heyet raporu istiyor. Özellikle forumda yazanlar heyet raporu aldıklarından bahsediyor genelde. O yüzden muhtemelen heyet raporu istenir ama kurum yine bunun şartını belirtebilir ya da sorabilirsiniz duruma göre.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi