Editörler : gül-feşan
02 Ekim 2024 23:37

Şoför Ehliyet Süresi

Arkadaşlar merhaba KPSS önlisans sınavına girmiştim puanım 81.4 sıralamam 35 bin. Ehliyet konusunda geçmiş yıllarda yıl bilgisi var fakat güncel kılavuzda bunu göremedim. Şimdi sorularıma geleyim. Benim B ehliyetim var 2013 yılından alınma, fakat bazen şart olarak B1E diyor ve o e ifadesinin ne anlama geldiğini ben bilmiyorum. Benim ehliyette B ve B1 yazıyor ama B1E yazmıyor.

İkinci sorum ise tecrübe olayı. Örneğin 5 yıllık ehliyet sahibi olma şartı var mı? Buna nereden bakıyoruz. Ben diyelim ki 2025 haziranda yerleştirme olacak ve 2025 mayısta e sınıfı ehliyet alırsam o yerleştirmede e sınıfı şartını karşılıyor muyum? Bu konular hakkında bilgisi olan varsa veya nereden bakmam gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir misiniz?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
03 Ekim 2024 08:48

Yıl şartı ve ehliyet bilgileri tercih kılavuzunda mutlaka yazar. Yazmıyorsa yıl önemli değildir. Sorularınızın cevabı o dönemin yerleştirme kılavuzuna göre belli olur.

balplus
Aday Memur
04 Ekim 2024 22:03

Desteğiniz için teşekkür ederim, evet klavuzda yok da kodlu şartlar arasında en az 5 yıl seçeneği var ve o kodu yazmıyorsa 5 yıl şartı aranmıyormuş. Peki sağlık raporu aile hekiminden tek hekim raporu mu isterler genelde yoksa hastaneden heyet mi isterler? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Örneğin üniversite şoförleri için 2 yıl öncesine kadar hastaneden istiyorlardı diye biliyorum. Diğer kurumlar da böyle midir?

hsnd, 10 ay önce

Yıl şartı ve ehliyet bilgileri tercih kılavuzunda mutlaka yazar. Yazmıyorsa yıl önemli değildir. Sorularınızın cevabı o dönemin yerleştirme kılavuzuna göre belli olur.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
07 Ekim 2024 08:44

Evet bildiğim kadarıyla kurumlar heyet raporu istiyor. Özellikle forumda yazanlar heyet raporu aldıklarından bahsediyor genelde. O yüzden muhtemelen heyet raporu istenir ama kurum yine bunun şartını belirtebilir ya da sorabilirsiniz duruma göre.

balplus, 10 ay önce

Desteğiniz için teşekkür ederim, evet klavuzda yok da kodlu şartlar arasında en az 5 yıl seçeneği var ve o kodu yazmıyorsa 5 yıl şartı aranmıyormuş. Peki sağlık raporu aile hekiminden tek hekim raporu mu isterler genelde yoksa hastaneden heyet mi isterler? Bu konu hakkında bilginiz var mı? Örneğin üniversite şoförleri için 2 yıl öncesine kadar hastaneden istiyorlardı diye biliyorum. Diğer kurumlar da böyle midir?

balplus
Aday Memur
08 Ekim 2024 00:12

Teşekkürler hocam desteğiniz için, iyi çalışmalar dilerim.

hsnd, 9 ay önce

Evet bildiğim kadarıyla kurumlar heyet raporu istiyor. Özellikle forumda yazanlar heyet raporu aldıklarından bahsediyor genelde. O yüzden muhtemelen heyet raporu istenir ama kurum yine bunun şartını belirtebilir ya da sorabilirsiniz duruma göre.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi