Editörler : E.Kayı Han
03 Ekim 2024 09:45

Yer değişikliği hakkında

Çağlayan Adliyesinde 2.5 senedir zabıt katibi olarak görev yapmaktaydım. Komisyon, talebim olmamasına rağmen asliye ceza mahkemesinden alıp icra mahkemesine gönderdi. 2.5 senedir ceza mahkemesindeyken birden %80'i hukuk ve para işleriyle ilgili olan bir mahkemede buldum kendimi. Tam ceza işlerini kavramış rahat edecekken hiçbir şey anlamadığım bir yere gönderildim. Hakim'e, komisyona gönderilmek üzere "yeniden asliye ceza mahkemelerinde görev almak istiyorum" özetli bir dilekçe verdim. Yetersiz personel sayısı dolayısıyla uygun değildir diye reddetti. Komisyona dilekçeyi göndersem de bir anlamı olmaz herhalde. Çözüm önerisi sunabilecek tecrübeli arkadaşlar var mı?

E.Kayı Han
Editor
03 Ekim 2024 09:51

Meslek hayatın boyunca bu senin daha çoook başına gelecek. Kafana takma.

yusuf132
Memur
03 Ekim 2024 18:57

editörümüz haklı malesef

teknorator
Genel Müdür
04 Ekim 2024 16:59

olağan bir durum

delocan
Aday Memur
04 Ekim 2024 23:42

kimsen yoksa sonuç alamazsın. o işi ogreneme bak. Ben 3. yılımda 3 4 yer değiştirdim. hiç ugruna

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
07 Ekim 2024 14:35

Hakim senin verdiğin dilekçeyi komisyona göndermek zorunda aslında. Dilekçe komisyona gider komisyon talebini reddeder, bu red kararı sana tebliğ edilir. Usul normalde bu şekilde. Çözüm önerisi olarak %100 çözüm yolu hakiminle kavga etmek, tartışmak. Hemen alın bunu buradan diye komisyona telefon açar. Bazen çirkinleşmek gerekiyor yoksa kaale almıyorlar.

Başkkatip1907
Aday Memur
07 Ekim 2024 21:32

Torpilin yoksa ne istediğin yere çalışabilirsin, ne de seni dinleyen olur. Mesleğin ilk yıllarında komisyonun resen yer değiştirmesi normal bir durum. Meslekte deneyim kazandıkça, stabil kalıyorsun yerinde.

katip1988
Daire Başkanı
10 Ekim 2024 22:00

Bu meslek böyle birader. bugün asliye ceza yarın asliye hukuk başka gün ağır ceza . 8 sene icra mahkemesinde çalışmış biri olarak diyeceğim şu ki yeni başlayan veya 2.3 yıllık personelin çalışması ve işi öğrenmesi için en iyi mahkemelerden biridir. hukuk ve ceza ekranı olması yani iki mahkeme olması biraz can sıkıcı olsa da iş bölümü düzgün yapıldığında gayet işler güzel yürür basit usul yargılama yapılıyor istihkak haric tanık yok angarya biraz fazla çok gelen giden olur ama asliye hukuk gibi nitelikli mahkemeler de çalışanlar var onu da unutma. cevaba cevap ikinci cevap yazılı yargılama çok daha kapsamlı ve dikkat isteyen mahkeme.

işini sevmeye ortama ayak uydurmaya çalış zamanla alışırsın. takıldığın yerler olursa arkadaşlarına sor cekinme.

kolay gelsin

Reisülküttab9
Kapalı
25 Ekim 2024 20:22

Çözüm önerisi var tabiki olmaz mı. En yalaka personel olacaksın, işte o zaman en yatış yere verirler seni.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi