Editörler : "eskiyara"Pangaea
03 Ekim 2024 19:40

Whatsapp veli grubu

selamlar,

arkadaşlar müdür yardımcısı bana whatsapp veli grubu oluşturmanızı öneririm dedi. Böyle bir zorunluluk olmadığını tahmin ediyorum öncelikle. Ancak önceki okulumda izlenimlerime göre müdür yardımcısı genellikle müdür den aldığı istemleri bana iletirdi. dolayısı ile burda da böyle olabilr dedim ama neticede müdürün de her istemini yerine getirme zorunluluğum yok.

sizler ne düşünüyorsunuz.

Braweheart01
Genel Müdür
03 Ekim 2024 21:05

milli eğitim bakanı özellikle whatsapp veli grubu oluşturmasını yasakladı,

Kuskusuz
Genel Müdür
03 Ekim 2024 22:28

Ogretmenin velilerine, vatsap grubu kurması yasak filan değil. Hiç bir duyuru yapmasanız bile okulun velilere duyurulmasını istediği şeyler olabilir. Bu yüzden tavsiye edilmiştir. Sadece yönetici mesaj gönderebilir şeklinde kurarsanız sorun olmaz. Zorunlu değilsiniz ama velilere duyurmanizi gerektiren duyurular için başka çözüm bulabiliyorsaniz...

T R O N
Müsteşar Yardımcısı
03 Ekim 2024 22:50

Birbirlerinin TLF numaralarını guruplarda görüyorlar. Ayrı gurup kurup, birbirlerinin çocukların kavgası için gurupta veya telefon edip tartışıyorlar. Yani Veli gurubu bu coğrafyada olmuyor.

En iyisi Whatsapp toplu mesaj.Sadece siz mesaj atarsınız. Kimse bribirinin profilini göremez. Mesaj atan sizin özelinize düşer.

Ayrıca KVKK na da uygun.

Kagiş
Müsteşar
03 Ekim 2024 22:57

Okulun velilere duyurulmasını istediği şeyler varsa bir zahmet kendileri duyursunlar hocam! Okulun web sayfasının duyurular kısmı bu işler için var öyle değil mi!? Öğretmen olarak hangi iş verilirse yaparız mantığı çoktan bitti yahu!! Derse giriyoruz, nöbet tutuyoruz, semineri,hizmet içi eğitimi bitmiyor ve koşuyoruz! Hadi bakalım resmi bayram geliyor program hazırla, hadi bakalım eser inceleme yazı komisyonuna seçildin milli eğitime git bakalım, hadi bakalım yarışmaya öğrenci hazırla, prova yaptır, kulüp çalışmaları, sınıf rehber öğretmenliği ve formaliteleri .....vs. Bu film hiç bitmiyor ki!! Sadece reklamlar değişiyor!!

Ehh artık velilerle hasret gidermek de okul idaresinin bileceği iştir!! Öğretmeni birazcık rahat bıraksınlar da görevimizi yapalım, angaryaları değil!!

Kuskusuz, 1 ay önce

Ogretmenin velilerine, vatsap grubu kurması yasak filan değil. Hiç bir duyuru yapmasanız bile okulun velilere duyurulmasını istediği şeyler olabilir. Bu yüzden tavsiye edilmiştir. Sadece yönetici mesaj gönderebilir şeklinde kurarsanız sorun olmaz. Zorunlu değilsiniz ama velilere duyurmanizi gerektiren duyurular için başka çözüm bulabiliyorsaniz...

bahçesaray
Memur
03 Ekim 2024 23:11

inşallah en yakın zamanda idareci olursunuz....amin

mutsuztayinci.
Aday Memur
03 Ekim 2024 23:17

Hocam grup kurun ve sadece siz mesaj gönderebilin ayrıca hem kendi numaranızı gizlersiniz hem veliler birbirinin numarasını göremez bunun ayarları var ayarlayın. Amaç duyuru yapmak ha telegram ha whatsap. Velilerde numaramızın olmasını çok yanlış buluyorum.

ta345
Memur
03 Ekim 2024 23:20

bunu kime söylediniz bilmiyorum ama bana söyledi iseniz dua mı beddua mı konusunda kararsız kalmama neden oldu.

umarım yanlış anlamadınız...

iyi çalışmalar...

bahçesaray, 1 ay önce
inşallah en yakın zamanda idareci olursunuz....amin

Yasef yildirim
Aday Memur
04 Ekim 2024 21:55

Devam-devamsızlık ve ilişik kesme MADDE 36

6) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlığıyla ilgili velisine yapılacak tebligat işlemleri, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda posta, e-Posta ve/veya bilişim araçlarıyla yapılır.

Yasef yildirim
Aday Memur
04 Ekim 2024 21:56

Ortöğretim kurumlar yonetmeliğinin 36 maddesinin 6 bendi

poseidon911
Aday Memur
05 Ekim 2024 18:38

Hocam dediginiz ayarı tarif edebilir misiniz
mutsuztayinci., 1 ay önce

Hocam grup kurun ve sadece siz mesaj gönderebilin ayrıca hem kendi numaranızı gizlersiniz hem veliler birbirinin numarasını göremez bunun ayarları var ayarlayın. Amaç duyuru yapmak ha telegram ha whatsap. Velilerde numaramızın olmasını çok yanlış buluyorum.

el7bi8gü9
Memur
05 Ekim 2024 18:57

whatsapp ta an itibariyle öyle bir ayar olmadığı kanaatindeyim. Telegram davar.

poseidon911, 1 ay önce

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 19:53

Watsup topluluk oluştur dan yapıyorsunuz

poseidon911, 1 ay önce

Turhan06
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 22:44

Whasap grubu yerine sınıf için kanal kurabilirsiniz ve velilere bu kanalı takip etmelerini söyleyebilirsiniz.

Kuskusuz
Genel Müdür
05 Ekim 2024 22:59

İnsanlar gruba attığımız mesajları daha doğru düzgün okumuyor. Kantin yardımı için 3 kere mesaj atmışım adam hala gelip hocam haberimiz yoktu diyor. Bir de kanal takip edecekler. Peh peh peh peh.

Turhan06, 1 ay önce
Whasap grubu yerine sınıf için kanal kurabilirsiniz ve velilere bu kanalı takip etmelerini söyleyebilirsiniz.

Turhan06
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 23:01

:) orası doğru... Okumayan, okusa da okuduğunu anlamayan ya da tersten anlayan bir milletiz. Okul kıyafetlerini, ders zaman çizelgelerini okulun instegram adresinde yayımlıyoruz. Hani herkes kullanıyor düşüncesiyle.. Görmedim ki diyor.. E kusura bakma o zaman. Sana özel tek tek bilgi veremem.
Kuskusuz, 1 ay önce

İnsanlar gruba attığımız mesajları daha doğru düzgün okumuyor. Kantin yardımı için 3 kere mesaj atmışım adam hala gelip hocam haberimiz yoktu diyor. Bir de kanal takip edecekler. Peh peh peh peh.

Turhan06
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 23:03

Ben idareciyim. Whatsap gruplarına karşıyım artık. Okulun bile whatsap grubu gına getirtiyor. Hele ki veli gruplarına hiç mi hiç gerek yok. Grup kuran kurar ona sözüm yok ihtiyaç duymuştur. Bana gelip kuralım mı hocam diye sorana da ben öğretmen olsam kurmam diyorum. Pandeminin bize iyi kazıklarından bu whatsap grupları...

Turhan06
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 23:05

Biz de okuduk. Annemiz babamız veliydi. İşlerinden güçlerinden fırsat bulup bir zahmet okula gelirlerdi. Kimse de yokluğunu hissetmedi. Hoş o zaman telefonlar ekseriyetle tuşluydu. Teknoloji çağı diye diye esiri olduk bir takım şeylerin.

Kuskusuz
Genel Müdür
05 Ekim 2024 23:11

Gerekli mi gereksiz mi bu insanın öğretmenlik anlayışı ile ilgili olabilen bir durum. Ben pandemiden önce açtım mesela. Hatta yoğun istek üzerine kadın erkek ayrı açtım. Haremlik selamlık vatsap grubum vardi;))) etkinlik fotoğraf paylaşımı, duyuru paylaşımı özellikle bazı davranışları/ becerileri kazandırma aşamasında veliye şunu şunu yapmayın biz böyle öğrettik mesajları filan derkennnn liste bir hayli uzar. Brans öğretmeni olsam açmam. Sınıfçı iken açmak daha konforlu geliyor açıkçası.

Turhan06, 1 ay önce
Ben idareciyim. Whatsap gruplarına karşıyım artık. Okulun bile whatsap grubu gına getirtiyor. Hele ki veli gruplarına hiç mi hiç gerek yok. Grup kuran kurar ona sözüm yok ihtiyaç duymuştur. Bana gelip kuralım mı hocam diye sorana da ben öğretmen olsam kurmam diyorum. Pandeminin bize iyi kazıklarından bu whatsap grupları...

Turhan06
Daire Başkanı
05 Ekim 2024 23:12

Sınıf öğretmenlerinin açması konusuna katılıyorum.
Kuskusuz, 1 ay önce

Gerekli mi gereksiz mi bu insanın öğretmenlik anlayışı ile ilgili olabilen bir durum. Ben pandemiden önce açtım mesela. Hatta yoğun istek üzerine kadın erkek ayrı açtım. Haremlik selamlık vatsap grubum vardi;))) etkinlik fotoğraf paylaşımı, duyuru paylaşımı özellikle bazı davranışları/ becerileri kazandırma aşamasında veliye şunu şunu yapmayın biz böyle öğrettik mesajları filan derkennnn liste bir hayli uzar. Brans öğretmeni olsam açmam. Sınıfçı iken açmak daha konforlu geliyor açıkçası.

Braweheart01
Genel Müdür
06 Ekim 2024 01:23

yasak kardeşim. google de ara whatsapp veli grupları artık kurulmayacak şeklinde resmi yazıya da ulaşabiliyorsun. öğretmen sınıf grubu kurar velilerin kendi aralarında grup kurması yasak

Kuskusuz, 1 ay önce

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi