Editörler : Pangaea

Kapalı
06 Ekim 2024 15:00

Müdür norm güncellemelerini hatalı yapıyor.

Müdür, hiç kimseye danışmadan ve zümrelere imzaya da çıkmadan norm hesaplamış ve birçoğu hatalı. Bizim zümrenin dersini de eksik hesaplamış ve ben bu sebepten norm fazlası oluyorum.

Müdürle birçok kişi gibi benim de aram iyi değil ve bilinçli yaptığını düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım? Saygılar...

kimuni
Genel Müdür
06 Ekim 2024 18:48

bence dilekçe ile veya söz ile norma esas ders dağıtım tablosu isteyebilirsiniz. ama siz bilirsiniz.

kimuni
Genel Müdür
06 Ekim 2024 18:59

hocam bu arada bende aynı şeyi düşündüm kendim için. Diğer bazı arkadaşların yazdıklarını da okuyunca uğraşmaya değmez dedim ve nasıl olsa şimdi be her okulda çalışabilirim diye düşündüğüm için... başka okulda görevlendirmeyim.

şu sistemde adamlar neresinden tutsa kendi istediği gibi şekillendiriyor maalesef. Ama Allah varya bişekilde sonra hesabını başkasına sordurtur veya başka şekilde öder. Ben Allaha güveniyorum.

ömer42
Genel Müdür
06 Ekim 2024 21:55

Müdürün norm girerken öğretmenlere sormasına gerek yok hocam. Sistemde zorunlu dersler otomatik olarak geliyor. Seçmeli dersler hangi branşın maaş karşılığı ise o bransın ders yüküne eklenir. Şayet birden fazla branşın maaş karşılığı ise o derse kim giriyorsa o branşın ders yüküne eklenir. Örneğin matematik ve bilim uygulamaları dersini matematik öğretmeni okutuyorsa matemak ders yüküne, fen bilimleri öğretmeni okutuyorsa fen bilimleri ders yüküne eklenir. Şayet böyle yapılmadıysa normlar onaylandığı zaman norm fazlası olduğunuz size tebliğ edilecek. O zaman itiraz/şikayet edebilirsiniz

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
07 Ekim 2024 00:08

Normları müdür hesaplamıyor.mebbis e okulda öğretmenlere tanımlanmış dersleri çekiyor norma esas ders sayısını belirliyor.Sizin norm eksik görünüyorsa norma esas sayının fazlası dersler ilçe normuna eklenir.

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
07 Ekim 2024 11:13

https://www.memurlar.net/haber/1113466/2024-yili-norm-guncellemeleri-basladi-ogretmenler-nelere-dikkat-etmeli.html MEB yazısı açık hocam. Müdürün yapacağı ilk iş ders yükünü ve şube sayılarını öğretmenlere duyurmak. Müdür burada ilk düğmeyi yanlış iliklemiş. Dolayısıyla arkadaş MEB yazısını ilgi tutarak okul müdürlüğüne dilekçe verecek. Bilgilerin öğretmenler ile paylaşılmama nedenini, sisteme girişi yapılan bilgileri soracak. Dilekçeye yasal süresi içerisinde cevap verilmesi gerekiyor. Vermesin görelim.

Müdürler daha önceleri norm konusunda keyfi uygulamalar yaptığı için sistem bir çok bilgi girişini otomatiğe aldı ancak hala bu huylarından vazgeçmeyenler olduğunu görmek üzücü. Bu kişileri görmezden geldikçe cesaret alıyor ve daha fazlasını yapıyorlar.

ömer42, 1 yıl önce

Müdürün norm girerken öğretmenlere sormasına gerek yok hocam. Sistemde zorunlu dersler otomatik olarak geliyor. Seçmeli dersler hangi branşın maaş karşılığı ise o bransın ders yüküne eklenir. Şayet birden fazla branşın maaş karşılığı ise o derse kim giriyorsa o branşın ders yüküne eklenir. Örneğin matematik ve bilim uygulamaları dersini matematik öğretmeni okutuyorsa matemak ders yüküne, fen bilimleri öğretmeni okutuyorsa fen bilimleri ders yüküne eklenir. Şayet böyle yapılmadıysa normlar onaylandığı zaman norm fazlası olduğunuz size tebliğ edilecek. O zaman itiraz/şikayet edebilirsiniz

07 Ekim 2024 12:27

müdür niye size danışsın ki ayrıca bunun için aranızın iyi olmasını da gerek yok söz konusu olan resmi bir durum

el7bi8gü9
Memur
07 Ekim 2024 12:37

Müdür size norm şeysini imzalatmalığı

cevdet5934
Kapalı
07 Ekim 2024 17:10

teşekkür ederim hocam. yarın ilçe mem'in güncelleme için son günü, gidip görüşmek istiyorum. hangi birim ilgileniyor acaba?

alparslan..., 1 yıl önce

https://www.memurlar.net/haber/1113466/2024-yili-norm-guncellemeleri-basladi-ogretmenler-nelere-dikkat-etmeli.html MEB yazısı açık hocam. Müdürün yapacağı ilk iş ders yükünü ve şube sayılarını öğretmenlere duyurmak. Müdür burada ilk düğmeyi yanlış iliklemiş. Dolayısıyla arkadaş MEB yazısını ilgi tutarak okul müdürlüğüne dilekçe verecek. Bilgilerin öğretmenler ile paylaşılmama nedenini, sisteme girişi yapılan bilgileri soracak. Dilekçeye yasal süresi içerisinde cevap verilmesi gerekiyor. Vermesin görelim.

Müdürler daha önceleri norm konusunda keyfi uygulamalar yaptığı için sistem bir çok bilgi girişini otomatiğe aldı ancak hala bu huylarından vazgeçmeyenler olduğunu görmek üzücü. Bu kişileri görmezden geldikçe cesaret alıyor ve daha fazlasını yapıyorlar.

Ddevran
Genel Müdür
07 Ekim 2024 17:47

Hocam.mudur norm hesaplamaz alanlara ders yükü girer öğretmene imzalatir ilçeye komisyona teslim ederzorunlu dersler Sisteme otomatik geliyor şube sayısına göre gelelim secmeli derslere normun hesaplandigi tarihte kimin üzerinde ders yükü varsa o branşa eklemek zorunda müdür bunun dışındaki her durumda mahkemece haklı bulunursunuz.cahil hep mutludur...

cevdet5934
Kapalı
07 Ekim 2024 18:35

peki hocam alanımdan kadrolu md. yardımcısının girdiği altı saat nasıl hesaplanıyor bilginiz var mı? 188 saat ders yükü var bu altı saati de sayarsak. saymazsak norm fazlası oluyorum çünkü

Ddevran, 1 yıl önce

Hocam.mudur norm hesaplamaz alanlara ders yükü girer öğretmene imzalatir ilçeye komisyona teslim ederzorunlu dersler Sisteme otomatik geliyor şube sayısına göre gelelim secmeli derslere normun hesaplandigi tarihte kimin üzerinde ders yükü varsa o branşa eklemek zorunda müdür bunun dışındaki her durumda mahkemece haklı bulunursunuz.cahil hep mutludur...

cevdet5934
Kapalı
07 Ekim 2024 18:40

bize danışsın demedim hocam, bütün zümrelerin norm güncellemeleri hatalı ve bilen bi md. yardımcısına falan da danışmamış kafasına göre tek başına yapıp whatsapptan ekran görüntüsü atmış

Soner Eraslan, 1 yıl önce
müdür niye size danışsın ki ayrıca bunun için aranızın iyi olmasını da gerek yok söz konusu olan resmi bir durum

RaSKaH
Daire Başkanı
08 Ekim 2024 20:22

Yazılana göre yapılan iş işlemler yasal değil. Veri girişlerini kurum yetkilisi yapar, yapmış olduğu veri girişlerini, norm kadro veri girişleri bilgilendirme tutanağı ile tüm öğretmenlere imza ettirir. Bu tutanakta hangi branşa kaç saat yüklenmiş görülür. Eksik veya fazlalık varsa veri girişleri sona ermeden önceki güne kadar itiraz süresi verir. Siz de veri giriş süresi bitmeden varsa itirazınızı yaparsınız. Bu tutanak veri girişleri yapılmadan önce hazırlanıp imzaya çıkartılır ki hata var ise düzeltme imkanı olsun. Bahsettiğim tutanak bu şekilde olmalıdır https://kagizman.meb.gov.tr/www/norm-kadro-veri-girisi-bilgilendirme-tutanagi/icerik/575

cevdet5934, 1 yıl önce

bize danışsın demedim hocam, bütün zümrelerin norm güncellemeleri hatalı ve bilen bi md. yardımcısına falan da danışmamış kafasına göre tek başına yapıp whatsapptan ekran görüntüsü atmış

08 Ekim 2024 21:27

müdürün yaptığı ilçe mem,il mem den geçecek, onlar düzeltir.

RaSKaH
Daire Başkanı
08 Ekim 2024 21:43

Şaka gibi cevaplar var konuya. İlçe il düzeltir, sonra itiraz.. bunları geçeceniz hocam. Tutanak ile bilgilendirme yapılmalı. Tutanağa imza attıysanız geçmiş ola, hiç bir şekilde itiraz edemezssiniz.

cevdet5934
Kapalı
08 Ekim 2024 23:06

yok hocam hiçbir şekilde tebliğe çıkmadı, imza falan atmadık. sadece whatsapp'tan ekran görüntüsü attı güncellemenin kapanmasına yarım saat kala

RaSKaH, 1 yıl önce

Şaka gibi cevaplar var konuya. İlçe il düzeltir, sonra itiraz.. bunları geçeceniz hocam. Tutanak ile bilgilendirme yapılmalı. Tutanağa imza attıysanız geçmiş ola, hiç bir şekilde itiraz edemezssiniz.

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
09 Ekim 2024 02:10

Evrak işleri söz konusu olduğunda öğretmenler burada yapmak zorunda mıyım diye başlık açıyor ama idarenin evrak işlerini sorgulamaktan da geri durmuyor.Öğretmenlerin idareciyi otorite görmekle hor görmek arasında sıkışıp kaldığını düşünüyorum.İdareciyi kendiyle eşit de göremiyor bir türlü.Oysa aynı amaca hizmet ediliyor.

Nergis3467
Aday Memur
09 Ekim 2024 04:38

hocalarım Ocak mazeret tayini için norm güncellemesi olacak herhalde. gitmek istediğim bi okul var farklı bi ilde. o okul benim branşımdan norm açacak mı öğrenebiliyor muyuz ?

RaSKaH
Daire Başkanı
09 Ekim 2024 21:53

Hangi ilçeymiş ora merak ettim? Komisyon nasıl onay verebiliyor tutanak olmadan? Sizin müdürünüz komisyan üyesi sanırım. Böyle bir uygulama yok hocam, kurum yetkilisi tamamen yanlışta, yasal olarak itiraz hakkınız var ve haklısınız. Sendikanızın hukuk birimi ile iletişime geçin.

cevdet5934, 1 yıl önce

yok hocam hiçbir şekilde tebliğe çıkmadı, imza falan atmadık. sadece whatsapp'tan ekran görüntüsü attı güncellemenin kapanmasına yarım saat kala

cevdet5934
Kapalı
09 Ekim 2024 22:10

Çorlu hocam. Komisyonla ilgili bilgim yok açıkçası.

Haklısınız, sendika ile iletişime geçmem gerek sanırım

RaSKaH, 1 yıl önce

Hangi ilçeymiş ora merak ettim? Komisyon nasıl onay verebiliyor tutanak olmadan? Sizin müdürünüz komisyan üyesi sanırım. Böyle bir uygulama yok hocam, kurum yetkilisi tamamen yanlışta, yasal olarak itiraz hakkınız var ve haklısınız. Sendikanızın hukuk birimi ile iletişime geçin.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi