Editörler : E.Kayı Han
07 Ekim 2024 16:31

Eş durumu tayini

Arkadaşlar merhabalar zabıt katibi olarak 10 yıldır görev yapıyorum. havuz tayinlerinden geçen sene tayin oldum eşimde sağlık bakanlığında çalışıyor eş durumu tayini ile yanıma geldi. Ancak eşim 1 ay önce eğitim durumu tayini ile samsun'a tayini çıktı ben de bulunduğum yerde 1 senedir çalışmaktayım. eş durumu tayini istesem çıkarmı nasıl bir yol izlemeliyim. sorduğum bazı arkadaşlar sen 2 3 sene önce eş durumu istemiştin evlilikte yeni değil 8 senedir evlisin vermezler diyorlar acil yardım edermisiniz.

BASKANN37
Aday Memur
07 Ekim 2024 17:12

eş durumu tayini için yeni evli olmanız gerekmiyor

Sado6680
Aday Memur
07 Ekim 2024 17:17

o zaman yasal olarak tayin isteme hakkım var tekrardan

BASKANN37, 4 hafta önce

guard1
Aday Memur
07 Ekim 2024 19:01

Bu konu hakkında bende bilgi almak istiyorum İkm yım 4 sene önce evlendik eş tayini ile eşimin yanina geldim. Kendisi 1 ay önce tayin gitti. Önümüzdeki aile birliği döneminde tayin yazacam tayinim cikar mi

Sado6680
Aday Memur
08 Ekim 2024 09:50

bilen yokmu arkadaşlar.

BASKANN37
Aday Memur
08 Ekim 2024 10:26

Tabi ki var.

Sado6680, 4 hafta önce

o zaman yasal olarak tayin isteme hakkım var tekrardan

Sado6680
Aday Memur
08 Ekim 2024 11:38

peki çıkarmı tayin yoksa bakanlık red edermi bu durumla karşılaşan varmı

guard1
Aday Memur
08 Ekim 2024 13:24

Yönetmelikte aile birliği mazeretiyle atananlar 1 yıl geçmeden tekrar aile birliği mazereti ile atanamazlar yaziyor

Sado6680, 4 hafta önce

peki çıkarmı tayin yoksa bakanlık red edermi bu durumla karşılaşan varmı

Ruili
Şef
08 Ekim 2024 16:20

Başkan bey evlendikten sonra eş özel sektörde çalışırsa yine eş durumundan yararlanabiliyor mu?

Varsayalım ki 1 yıl önce evlenildi ve eş özel sektörde çalışmak üzere başka şehire gitti ve 1 yıl çalıştı(özel sektör de son 2 yıl içerisinde 360 gün prim günü yatırma şartı bulunmakta). Bu durum evlendikten sonra gerçekleştiği için bakanlığın eş durumundaki görüşü nedir, bilginiz var mı acaba?

BASKANN37, 4 hafta önce

BASKANN37
Aday Memur
08 Ekim 2024 16:51

şartlar oluştuğunda, belgelerinizle yararlanabiliyorsunuz aynı şekilde. (bey değilim bu arada)

Ruili, 4 hafta önce

Başkan bey evlendikten sonra eş özel sektörde çalışırsa yine eş durumundan yararlanabiliyor mu?

Varsayalım ki 1 yıl önce evlenildi ve eş özel sektörde çalışmak üzere başka şehire gitti ve 1 yıl çalıştı(özel sektör de son 2 yıl içerisinde 360 gün prim günü yatırma şartı bulunmakta). Bu durum evlendikten sonra gerçekleştiği için bakanlığın eş durumundaki görüşü nedir, bilginiz var mı acaba?

Ruili
Şef
08 Ekim 2024 16:57

Teşekkür ederim. bu konunun teyitliği sağlam mıdır? benzer olayı yaşadınız mı acaba sn. başkan hanım

BASKANN37
Aday Memur
08 Ekim 2024 17:00

evet:) belgelerin eksiksiz olması gerekiyor

guard1
Aday Memur
08 Ekim 2024 18:23

3 sene önce eş tayini oldum esim sağlık bakanlığında calisiyor tayini cikti önümüzdeki Kasım döneminde eş durumundan yararlanabilirmiyim

BASKANN37, 4 hafta önce

evet:) belgelerin eksiksiz olması gerekiyor

BASKANN37
Aday Memur
09 Ekim 2024 12:29

eşin kendi isteğiyle mi gitti, resen mi?Eğer kendi isteğiyle gittiyse bakanlık aynı yerde çalışma imkanınız varken neden aile birliğinizi bozdunuz diye sorar.

guard1, 4 hafta önce

3 sene önce eş tayini oldum esim sağlık bakanlığında calisiyor tayini cikti önümüzdeki Kasım döneminde eş durumundan yararlanabilirmiyim

BASKANN37
Aday Memur
09 Ekim 2024 12:31

Eğer resen ya da mecburi hizmet gibi bir şeyse tayin hakkınız olur

guard1, 4 hafta önce

guard1
Aday Memur
09 Ekim 2024 13:58

farklı nedenlerden dolayı isteğe bağlı gitti ama aile birliği mazereti yönetmeliğinde aile birliği mazereti ile atananlar 1 yıl geçmedikçe tekrar aile birliği mazereti ile atanamazlar yazıyor süre olarak 3 sene geçti. Yönetmelikte aile birliği bozulmasıyla alakalı birşey yazmıyor.

BASKANN37, 4 hafta önce

Eğer resen ya da mecburi hizmet gibi bir şeyse tayin hakkınız olur

BASKANN37
Aday Memur
09 Ekim 2024 14:51

Bazı kriterlere de bakıyor bakanlık. mesela Bulunduğu yer ile talep ettiği kurumun birbirine yakın olması ya da bulunduğu kurumda hizmetine ihtiyaç duyulması nedeniyle de tayininiz çıkmayabilir, kesin birşey yok.Ama siz zaten biliyormuşsunuz yönetmeliği

guard1, 4 hafta önce

farklı nedenlerden dolayı isteğe bağlı gitti ama aile birliği mazereti yönetmeliğinde aile birliği mazereti ile atananlar 1 yıl geçmedikçe tekrar aile birliği mazereti ile atanamazlar yazıyor süre olarak 3 sene geçti. Yönetmelikte aile birliği bozulmasıyla alakalı birşey yazmıyor.

guard1
Aday Memur
09 Ekim 2024 16:06

yok yönetmeliğe baktığımda öyle yazıyordu. Kararname dışı yazdım sonra geçici yazdım olumsuz geldi ocak ayında da çıkmazsa çok sorun yaşayacağız. bulunduğu kurumda hizmetine ihtiyaç duyulması nedeniyle reddedilen olmuş daha önce ama sonuçta önemli olan aile birliği değilmi

BASKANN37, 4 hafta önce

Bazı kriterlere de bakıyor bakanlık. mesela Bulunduğu yer ile talep ettiği kurumun birbirine yakın olması ya da bulunduğu kurumda hizmetine ihtiyaç duyulması nedeniyle de tayininiz çıkmayabilir, kesin birşey yok.Ama siz zaten biliyormuşsunuz yönetmeliği

BASKANN37
Aday Memur
09 Ekim 2024 17:17

evet tabi ama iş de önemli

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi