Editörler : Pangaea
10 Ekim 2024 21:23

Öğretmenlik Mesleği Kanunu yasalaştı
ÖMK yasalaştı, görüşleriniz

ç_karlos
Memur
10 Ekim 2024 21:27

illa ki eksiklikler var hocam şimdi ama Allah için söyleyelim 20 yılı dolduran herkese bir kereye mahsus ocaktan itibaren başöğretmenlik hakkı tanınacak. başöğretmenlik maaşı ile öğretmen maaşı iyi bi noktaya gelecek. elbette yetmez ama en azından bir adım. bir öğretim üyesi ile arada çok az bir fark kalıyor. iyi taraflarından da bakmak lazım.

ayrıca unutmayalım kadelendirme meslekleşme için kaçınılmaz bir kavramdır. bence uzman ve başöğretmen olma şartları katılaşmalı da.

Cumhuriyet28
Aday Memur
10 Ekim 2024 21:27

Şimdi sıra yönetmeliğini çıkarılmasında

ahmetbulut47
Genel Müdür
10 Ekim 2024 21:32

bir meslek grubu için kanun çıkarılması elbette olumlu fakat içerik malesef tatmin etmekten çok uzak çok eksik ve yetersiz ü arım iyileştirilir sendikalara çok iş düşüyor

Sakaryalı540
Aday Memur
10 Ekim 2024 21:33

10 yılını dolduranlar eğitim görüp Ocak ayından itibaren uzman sayılacak diye biliyorum inşallah doğru biliyorumdur

jajacoelho
Genel Müdür
10 Ekim 2024 21:37

talip geylan, 7 yıl boyunca 20 yılını dolduran öğretmenler başöğretmen olacak demişti..kanunda yok mu şimdi bu

eseslifirat
Aday Memur
10 Ekim 2024 21:46

Yok öyle bi madde. 10 yıl uzmanlığını tamamlayacaksın, baş öğretmenlik anca öyle.

ç_karlos, 2 ay önce

illa ki eksiklikler var hocam şimdi ama Allah için söyleyelim 20 yılı dolduran herkese bir kereye mahsus ocaktan itibaren başöğretmenlik hakkı tanınacak. başöğretmenlik maaşı ile öğretmen maaşı iyi bi noktaya gelecek. elbette yetmez ama en azından bir adım. bir öğretim üyesi ile arada çok az bir fark kalıyor. iyi taraflarından da bakmak lazım.

ayrıca unutmayalım kadelendirme meslekleşme için kaçınılmaz bir kavramdır. bence uzman ve başöğretmen olma şartları katılaşmalı da.

Weierstrass
Genel Müdür
10 Ekim 2024 21:48

20 yila,asker ogretmenlik dahil mi ?

ç_karlos
Memur
10 Ekim 2024 21:49

taslakta geçici maddede vardı hocam tekrar bakarım bi. öteki türlü kanun maddesi mahkemelik olur.

şöyle düşünün 22 yıllık öğretmen hayatında 1 kez sınav açılmış ama sınava süre nedeniyle girememiş.

kanun yayınlansın bakalım geçici madde eklenmiş mi?

eseslifirat, 2 ay önce

Yok öyle bi madde. 10 yıl uzmanlığını tamamlayacaksın, baş öğretmenlik anca öyle.

ç_karlos
Memur
10 Ekim 2024 21:52

eseslifirat, 2 ay önce

mıcheal owen
Daire Başkanı
10 Ekim 2024 22:05

hocam bu bencilliktir öncekiler rahat almışken şimdikilerin katılaşması adil geliyor mu size

ç_karlos, 2 ay önce

derdnz
Aday Memur
10 Ekim 2024 22:05

10 yıl şartı hangi tarih itibariyle dolması gerekiyor

NikimNik48
Aday Memur
10 Ekim 2024 22:06

Nasıl yani. 20 yılını dolduran ocak ayında mı başvuru yapacak?

ç_karlos, 2 ay önce

freef
Daire Başkanı
10 Ekim 2024 22:13

Bu adamlar nerede ne zaman böyle öğretmen düşmanı olmuşlar diyeceğim ama diplomaları bile yok. Öğretmensizlikten öğretmen düşmanın olmuşlar. Eserlerinde bir tek düzgün bir şey yok.

dehneliler
Genel Müdür
10 Ekim 2024 22:21

emeklilik ya da yıpranma payı düzenleme yoksa kağıt israfı olmuş bu kanun. benim için hiçbir işe yaramaz boş şey

Cumhuriyet28
Aday Memur
10 Ekim 2024 22:26

"yönetmeliğin' olacaktı.

Cumhuriyet28, 2 ay önce

Şimdi sıra yönetmeliğini çıkarılmasında

Sakaryalı540
Aday Memur
10 Ekim 2024 22:40

Hocam belli değil MEB kısa süre içinde belirler haber eder bizlere.

derdnz, 2 ay önce

10 yıl şartı hangi tarih itibariyle dolması gerekiyor

63fenci
Şube Müdürü
10 Ekim 2024 22:43

Şuan görevde olan öğretmenler 20 yılını tamamladığında baş öğretmen olabilecek.Tek sefer diye element uydurmayın.

cebeci44
Aday Memur
10 Ekim 2024 23:06

Kazanılmış hakların Emekliliğe yansıması diye bir durum yok. Emeklilikte açlıkla mücadeleye devam.

darkodark
Genel Müdür
10 Ekim 2024 23:21

Ben de öyle anladım hocam. Tek seferlik olsa kanun yürürlüğe girdiği anda 20 yılını dolduran derdi ama " kanun yürürlüğe girdiğinde görevde olanlar 20 yılını tamamlarsa " diyor hatta uzman olma şartı da yok galiba.

63fenci, 2 ay önce

Şuan görevde olan öğretmenler 20 yılını tamamladığında baş öğretmen olabilecek.Tek sefer diye element uydurmayın.

metal3
Aday Memur
10 Ekim 2024 23:25

sendikaların birlik olup kazanılmış hakların tamamının emekli maaşlarına eklenmesi yönünde hükümetle masaya oturması gerekiyor yoksa çocuğun üniversitesi, düğünü derken resen emeklilik kaçınılmaz görünüyor
Toplam 96 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi