Editörler : Pangaea

MS0640
Aday Memur
12 Ekim 2024 20:15

Hayır öyle değil kanun resmi gazetede yayımlandığı tarihte 20 yılını dolduran öğretmenler yararlanacak sonradan olanlar maalesef adı üzerinde geçici madde

egeliinci, 2 ay önce

Geçici madde mevcut öğretmenlerin haklarını korumak için vardır, kanun yürürlülüğe girdiği andan itibaren görevde olan öğretmenler içerisinden son öğretmen 20 yılı nın tamamlayıp başöğretmen olana kadar geçerlidir, ancak kanun yürürlülüğe girdikten sonra atanacak olan öğretmen için başöğretmen olma şartı uzmanlıkta 10 yıl kalma şeklinde uygulanacaktır, aynı eyt kanunu gibi düşünebilirsiniz, nasılki eyt kanunu çıktığında sadece o an şartları taşıyanlar emekli edilmedi diğerlerine de şartları ssağladığında emekli olma hakkı tsnınmışsa ömk ile de aynı şekilde kanun yayımlandığı an görevde olan son öğretmen 20 yılını doldurup başöğretmen olana kadar geçici maddd geçerli olacaktır

eseslifirat
Aday Memur
12 Ekim 2024 20:26

Yönetmelik çıkana kadar kimse işin aslını anlayamayacak. Sendikalar da bilmiyor.

jajacoelho
Genel Müdür
12 Ekim 2024 21:55

Türk eğitim sen üyelerine sendika içi mesajlarda paylaşımlarda 7 yıl daha bu şekilde uygulanacağını ifade etmiş.Neden kamuoyuna bir açıklama yapılmıyor bilgim yok,muhtemelen hükümet ve sendikalar arasında açıklamanın zamanı ve şekli konusunda tam mutabakat yok fakat 7 yıl daha uygulanması kesin diyorlar

eseslifirat, 2 ay önce

Yönetmelik çıkana kadar kimse işin aslını anlayamayacak. Sendikalar da bilmiyor.

Esraafad
Aday Memur
12 Ekim 2024 22:31

Benim anlamadığım yasada neden açıkça her 20 yılını dolduranlar Başöğretmen olacak diye açık ve net şekilde yazmadılar da her yöne çekilecek bir açıklama ile bu maddeyi geçirdiler. insan ister istemez işkilleniyor acaba tek seferlik mi diye

Birde Temmuzda kanun görüşülürken birçok sitede tek seferlik verilecek şeklinde haberler çıkıyordu.

Umarım her 20 yılını dolduran başöğretmenliği de alır....

jajacoelho, 2 ay önce

Türk eğitim sen üyelerine sendika içi mesajlarda paylaşımlarda 7 yıl daha bu şekilde uygulanacağını ifade etmiş.Neden kamuoyuna bir açıklama yapılmıyor bilgim yok,muhtemelen hükümet ve sendikalar arasında açıklamanın zamanı ve şekli konusunda tam mutabakat yok fakat 7 yıl daha uygulanması kesin diyorlar

öküz efendi
Yasaklı
12 Ekim 2024 22:36

Bir ara seyyanen verilen 8 bin zamlarla artmayacak, hep aynı kalacak diyen akıllılar vardı. Şimdi de başöğretmenlik tek seferlik verilecek diyen ahrazlar var. Bunlar hiçbir zaman bitmez.

matemkogr
Kapalı
12 Ekim 2024 22:58

Ne seyyanen zamların ne de uzman baş öğretmen tazminatlarının gelecekte alacağımız emekli maaşına gram etkisi olmayacak. O yüzden günü kurtarsa da iyi gibi görünen bu uygulamalar küllüyen zarar aslında. Onun yerine adam akıllı zam yapsınlar daha iyi.

öküz efendi, 2 ay önce

Bir ara seyyanen verilen 8 bin zamlarla artmayacak, hep aynı kalacak diyen akıllılar vardı. Şimdi de başöğretmenlik tek seferlik verilecek diyen ahrazlar var. Bunlar hiçbir zaman bitmez.

asimtot321
Aday Memur
13 Ekim 2024 11:02

ÖMK bu doktora yapan öğretmen yönüyle eksik kalmıştır.Doktora yapmış öğretmene 2 kat maaş verilmelidir. Yazdığı makaleler ve katıldığı kongrelere göre dahada artırılmalıdır. ÖMK de bu eksikler tamamlanmalıdır.
matemkogr, 2 ay önce

Ne seyyanen zamların ne de uzman baş öğretmen tazminatlarının gelecekte alacağımız emekli maaşına gram etkisi olmayacak. O yüzden günü kurtarsa da iyi gibi görünen bu uygulamalar küllüyen zarar aslında. Onun yerine adam akıllı zam yapsınlar daha iyi.

asimtot321
Aday Memur
13 Ekim 2024 11:03

ÖMK bu doktora yapan öğretmen yönüyle eksik kalmıştır.Doktora yapmış öğretmene 2 kat maaş verilmelidir. Yazdığı makaleler ve katıldığı kongrelere göre dahada artırılmalıdır. ÖMK de bu eksikler tamamlanmalıdır. Emekli maaşlarına yansıtılmalıdır.
13 Ekim 2024 11:54

yapmayın arkadaşlar sınav istemiyordunuz şimdi de ben akademi eğitimi istemiyorum diyenler var bir öğretmen eğitime nasıl karşı olabilir yapmayın

matemkogr
Kapalı
13 Ekim 2024 12:13

Akademi sıkıntı değil.. Bu akademide eğitimi eğitim öğretim dönemi içerisinde ve mesai saatlerinde mi yapacaklar?

Akademi sürecinde ve sonunda sınav olacak mı? Yazılı mı sözlü mü? Bunlarla ilgili bilginiz var mı hocam..

Eğitim almayı öğrenmeyi seviyoruz yoksa problem yok..

bilinçlivatandas, 2 ay önce
yapmayın arkadaşlar sınav istemiyordunuz şimdi de ben akademi eğitimi istemiyorum diyenler var bir öğretmen eğitime nasıl karşı olabilir yapmayın

matemkogr
Kapalı
13 Ekim 2024 13:44

Baştan sona okudum.

Dikkatimi çeken bir nokta oldu..

Akademide görev verilecek eğitici ve yönetici kadrolarının 5434 sayılı kanunla emekli olabilmelerini sağlamak için öğretmenlik meslek kanununa madde eklenmiş.

Tüm öğretmenlerin 5434 sayılı kanuna tabi olarak emekli olmasını ve uzman öğretmen ve baş öğretmen tazminatları ile seyyanen zamların emekliliğe esas kazanca dahil edilmesini de ekleyebilirlerdi.

2008 sonrası göreve başlayıp hizmet birleştirme işlemlerini tamamlayıp bugün baş öğretmen olarak 60 bin civarında maaş alan bir öğretmen idareci emekli olunca 12-13 bin civarında maaş alacak.

Tıp Doktorları 5510 dan muaf tutularak 5434 e tabi yapılabiliyorsa bu öğretmenler için de yapılabilir.

15 Ekim 2024 10:24

kanunda geçici madde eğer 20 yılını dolduranlar bundan sonra deseydi sonrakiler de yararlanırdı. geçici maddede yayımı tarihinde görevde olup 20 yılını tamamlayanlar diyor. tamamlamayanlar geçici maddeye tabi değiller. on yıllık uzmanlık süresi sonunda ancak başöğretmen olurlar

jajacoelho, 2 ay önce

https://www.memurlar.net/haber/1114653/230-bin-ogretmene-basogretmenlik-yolu-acildi.html

haberde bundan niçin bahsetmiyor..sadece 230 bin öğretmen faydalanacak şeklinde sunulmuş haberde..seneye 20 yılını dolduranlar faydalanacak dememiş

hopali
Başbakan Müsteşarı
15 Ekim 2024 17:33

Katılmıyorum. Uzman 18 Yıllık Biride 2 Yıl Sonra Başöğretmen hakkı Olur. Başka Türlü Mantık Yerle Bir Olur. Düzgün Hale Getireceklerdir.

muhammetesadof, 2 ay önce

kanunda geçici madde eğer 20 yılını dolduranlar bundan sonra deseydi sonrakiler de yararlanırdı. geçici maddede yayımı tarihinde görevde olup 20 yılını tamamlayanlar diyor. tamamlamayanlar geçici maddeye tabi değiller. on yıllık uzmanlık süresi sonunda ancak başöğretmen olurlar

cemol
Genel Müdür
16 Ekim 2024 10:54

hocam 20 yıl üstü akademi eğitimi alacak mı

ç_karlos, 2 ay önce

illa ki eksiklikler var hocam şimdi ama Allah için söyleyelim 20 yılı dolduran herkese bir kereye mahsus ocaktan itibaren başöğretmenlik hakkı tanınacak. başöğretmenlik maaşı ile öğretmen maaşı iyi bi noktaya gelecek. elbette yetmez ama en azından bir adım. bir öğretim üyesi ile arada çok az bir fark kalıyor. iyi taraflarından da bakmak lazım.

ayrıca unutmayalım kadelendirme meslekleşme için kaçınılmaz bir kavramdır. bence uzman ve başöğretmen olma şartları katılaşmalı da.

ç_karlos
Memur
16 Ekim 2024 20:03

yasaya göre akademi eğitimi olmayacak görünüyor hocam.

"Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihte görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenler, öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte 20 yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve belirlenen şartlardan uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı hariç diğer şartları sağlamaları kaydıyla başöğretmen ünvanı için başvuruda bulunabilecek."

cemol, 2 ay önce

hocam 20 yıl üstü akademi eğitimi alacak mı

Teknikerok
Aday Memur
17 Ekim 2024 15:56

Kanunun Cumhurbaşkanı onayı: Kanunun yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor.

Yönetmelik çalışmaları: Kanunun detaylarını belirleyecek olan yönetmeliğin hazırlanması ve yayımlanması gerekiyor.

Eğitim programının oluşturulması: Yönetmelik çerçevesinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri için detaylı bir program hazırlanması gerekiyor.

bunlar olmazsa 2025 eylüle kalıyor. bitmedi o zamana kadar anayasa mahkemesi itirazı değerlendirip durdurma verirse 2025 eylüle de olmuyor belirsizliğe gidiyor.

Yani hiçbir şey olmama ihtimali çok yüksek bence. işallah yanılırım hemen hepsi oluverir 2 ayda.

metal3
Aday Memur
17 Ekim 2024 19:44

Sendikaların WhatsApp gruplarında Ocak 2025 te Başöğretmenlik tazminatı alınabileceği duyurusu yapılmış
Teknikerok, 2 ay önce

Kanunun Cumhurbaşkanı onayı: Kanunun yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor.

Yönetmelik çalışmaları: Kanunun detaylarını belirleyecek olan yönetmeliğin hazırlanması ve yayımlanması gerekiyor.

Eğitim programının oluşturulması: Yönetmelik çerçevesinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri için detaylı bir program hazırlanması gerekiyor.

bunlar olmazsa 2025 eylüle kalıyor. bitmedi o zamana kadar anayasa mahkemesi itirazı değerlendirip durdurma verirse 2025 eylüle de olmuyor belirsizliğe gidiyor.

Yani hiçbir şey olmama ihtimali çok yüksek bence. işallah yanılırım hemen hepsi oluverir 2 ayda.

ibrahim98
Şube Müdürü
18 Ekim 2024 00:08

Öğretmenlik Mesleği Kanunu resmi gazetede yayınlandı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/10/20241018-1.htm

YeniNickname
Kapalı
18 Ekim 2024 09:28

Bir öğretmenler kalmıştı ayrıştırmadıkları, öğretmenleri de uzman , uzman olmayan diye ayırdılar. Öğretmenin ilk görev günü ile son görev günü yaptığı iş aynı olup bu yapılan düzenlemeler huzursuzluk çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.

ahmetbulut47
Genel Müdür
18 Ekim 2024 09:32

yönetmelik çıkmadan bir çok nokta belirsizliğini korumaya devam edecek
Toplam 96 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi