Editörler : Pangaea

baykuş123
Şef
24 Ekim 2024 21:05

Neden eksi bastiniz arkadaşlar? Yönetmelikte öğle arası yazmadığı gibi tenefüslerde nöbet ilgili bir ifade de yok.Bu mantikla tenefüste de nöbet tutmayın.

Yönetmelikden alıntı ""normal eğitim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutarlar".Gün süresine bu mantıkla tenefüs dahil ama öğle arası dahil değil galiba xd

baykuş123, 9 ay önce

Aynı yönetmelikte tenefüste nöbet tutulur diye bir ibare var mı ? Yoksa tenefüste de nöbet tutmayacagim xd

hilalogtmrn
Aday Memur
27 Ekim 2024 21:03

Bir de utanmadan eksiliyorlar aaa..

nöbetci müdür yardımcısı cekip gidemez asla, o bunun için nöbetci okuılda zaten, ki nobetci ogretmen de 15 dk dinlenebilsin, aynı şekilde 15 dk yemegini yiyebilsin diye !

O arada bir konu yaşanırsa sorumluluk kime kalacak pekala ?! Ricam eksi atanlar cevap versin bakalım.

hilalogtmrn, 9 ay önce

İdareciler de okul nöbetinden sorumlular, yok oyle sen kal ben sıvışayım

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
28 Ekim 2024 11:29

Var gibi duruyor:

"i) (Ek:RG-5/9/2019-30879) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Tekli eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi, nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli şekilde düzenlenir."

https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=18812&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5

DERDİNNE, 9 ay önce

Orta öğretim kurumları yönetmeliğinde öğlen arası nöbet tutulur diye bir hüküm yok. okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinde var. Öğle tatili anayasal haktır kısıtlayamazsınız. Liselerde çalışan öğretmen arkadaşlar öğretmenler kurulunda bu konunun gündeme alınması istesin okul idaresinden okul idaresi de hangi yasaya hangi yönetmeliğe dayanarak böyle bir görev talebinde bulunduğunu açıklasın. NOT: MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPIYORUM.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
28 Ekim 2024 11:31

Belirtmeyi unutmuşum, 91. maddenin i bendi.

YUSUF YILDIRIM, 9 ay önce

Var gibi duruyor:

"i) (Ek:RG-5/9/2019-30879) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) Tekli eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi, nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli şekilde düzenlenir."

https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=18812&mevzuatTur=KurumVeKurulusYonetmeligi&mevzuatTertip=5

fatih ç.
Genel Müdür
29 Ekim 2024 23:58

Merhaba bir dost. Eski bir öğretmen olarak hiç, az şikayet ettiğiniz için, hak ettiğinizi alamadığınızı düşündünüz mü? Şikayet etmediğiniz için nöbet ücreti verilmemiş olaabilir mi mesela? Yine her şeye tamam dediğiniz için boş gün verilmemiş olabilir mi bi ihtimal?

fen-25, 9 ay önce

nöbetçi öğretmen tüm gün nöbet tutar yani 9dan 15 dakika erken gelir ders bitiminden de 15 dk sonra çıkar.

bos güne nöbet yazılamaz. bizim müdür yazmak istedi ilce izin vermedi, o zaman neden bos gün verdin dediler adama.

en az derse yazmıyorlar ama genelde bizim okulda 2-3 saat bos arada ve bos derse giriyoruz.

sanırım soruyu soran yeni öğretmen.biz yıllarca bedava nöbet tuttuk.

simdi az da olsa ücret alınıyor.bence abartmayın.

eskiden bos gun bile yoktu.simdi 1 yıllık hoca bos gün alıyor.

her şeye şikayet etmeyin.

haklarınızı öğrenin ki doğru yerde doğru üslupla kendinizi savunun.

bir dost tavsiyesi olarak düşünün bunu.siz öğle arası eve gittiniz öğrencinin basına bir şey geldi 3 kişi birden soruşturma geçirirsiniz.

saygılar.

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi