Editörler : Pangaea
24 Ekim 2024 08:35

Uzman ve başöğretmenlik te askerlik süresinin sayilmamasi

Askerlik süresinin sayilmamasi kabul edilemez. memurlar .net ana sayfadan haber yapabilirse çok Seviniriz .

Özel okulda veya ucretli yapılan sureler sayılacak.mebde kadrolu olmadan yapılan süreler mebde görev yapmış sayiliyor ama mebde iken askerlik gorevini yapmak için alınan zorunlu izinler sayilmiyor. Zorunlu alınan askerlik izninin görevden sayılarak 1gunle,1 ayla 1 yılla askerlikten dolayı erkek öğretmenlerin mağdur olmaması gerekir yönetmelikte yazılacak 1 cümleye bakar.Magdur arkadaşlar illerde sandıklarda bürokratlara vs gündeme getirsin destek lutfen

mikkaa
Şef
24 Ekim 2024 09:08

Yahu elini veren kolunu kurtaramıyor resmen. Fiilen çalışmadığın süreyi niye saysınlar. Prim yatmadığı için SGK bile borçlanmadığın sürece hizmetten saymıyorken kurum neden saysın. Zorunlu dediğin askerlik, MEB'e değil sana zorunlu. Senin askere gitmen lazım demez hiçbir kurum. Gitmeyebiliyorsan gitmeyeydin.

24 Ekim 2024 10:16

Acımasızca bir yorum olmuş, askerlik süresi zorunlu vatan hizmeti olarak geçiyor. Bu insanlar sahile şezlong atıp tatil yapmış değiller. Sana bağlı derken lap diye bedelli çıktı da mı gitmezlik ettiler. Şimdi bu adamlara yapılan muamele şu: "Sen iyilik ettin, cezası da şu."

mikkaa, 8 ay önce

Yahu elini veren kolunu kurtaramıyor resmen. Fiilen çalışmadığın süreyi niye saysınlar. Prim yatmadığı için SGK bile borçlanmadığın sürece hizmetten saymıyorken kurum neden saysın. Zorunlu dediğin askerlik, MEB'e değil sana zorunlu. Senin askere gitmen lazım demez hiçbir kurum. Gitmeyebiliyorsan gitmeyeydin.

sınnıf58
Şube Müdürü
24 Ekim 2024 10:30

Mikka denilen arkadaş ezbere konuşma üslubunu düzelt yoksa cevap yazma.

Asker öğretmenliği sayıp yedek subayligi saymamanin mantığını anlatirmisn emekliliğe sayıp görevden saymamanjn mantığını anlatirmisjn ucretli öğretmenliği ozel okul öğretmenliğin sayılıp yedek subayligin sayilmamasi mantığını anlat hocam prim yapmadığıni nerden uydurdurnuz MSB bakanliginda yedek subay olarak bende öğretmenlik yaptım sadec3 okulda değil mehmetciklere ee senin gibi uzmanlardan cevap bekliyoruz. Demekki bu yönetmelikleri hazırlayanlar da sizin kafanızda

mikkaa, 8 ay önce

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
24 Ekim 2024 11:25

Cevabı sorunuzun içerisinde vermişsiniz zaten. Biri "Asker ÖĞRETMENLİK" diğeri yedek SUBAYLIK. Birinde öğretmen olarak okullarda çalışıyorsun diğerinde subay olarak verilen askeri görevleri kışlada/birliklerde yapıyorsun. Mevzu Öğretmenlik Kariyer Basamağı olunca ÖĞRETMEN olarak yapılan işlerin süresi toplanıyor subay olarak yaptığın askeri işler sayılmıyor. SGK ödendiği için emeklilik işlerinde dikkate alınır ancak öğretmenlik yapılmadığı için öğretmenlik hizmet süresine sayılmaz.

Özel okulda ücretli yapılan süreler demiş arkadaş cümleyi doğru yazalım. Özel okulda ücretli yapılan ÖĞRETMENLİK sayılıyor. Kısacası öğretmenlik adı altında yapılan işler öğretmenlik kariyer basamaklarına sayılıyor diğer adlar altında yapılanlar sayılmıyor.

sınnıf58, 8 ay önce

Asker öğretmenliği sayıp yedek subayligi saymamanin mantığını anlatirmisn emekliliğe sayıp görevden saymamanjn mantığını anlatirmisjn ucretli öğretmenliği ozel okul öğretmenliğin sayılıp yedek subayligin sayilmamasi mantığını anlat hocam prim yapmadığıni nerden uydurdurnuz MSB bakanliginda yedek subay olarak bende öğretmenlik yaptım sadec3 okulda değil mehmetciklere ee senin gibi uzmanlardan cevap bekliyoruz. Demekki bu yönetmelikleri hazırlayanlar da sizin kafanızda

mikkaa
Şef
24 Ekim 2024 11:51

alparslan... adlı üye size gereken açıklayıcı cevabı vermiş. Ezbere konuştuğumuz filan yok. Burada kurmanız gereken mantık; işveren, işi yapan ve yapılan işin türü. Üçü de varsa ve sayılmıyorsa haklısınız derdim.

sınnıf58, 8 ay önce

sınnıf58
Şube Müdürü
24 Ekim 2024 12:41

Sizin mantiginiza göre hizmet puanida vermemesi gerekiyor.gorevden saymıyorsa hizmet puanını neye gire veriyor hocam.

Arkadaş sgk saymiyor diyince örnek olarak söyledim zaten.

Madem kavramlara takılıyorsunuz asker öğretmenin görevi askerlik degilmi sizin gibi yazayım ASKER öğretmen askerlik görevi için maas alıyor diyip olayı basitleştireyim

mikkaa, 8 ay önce

alparslan... adlı üye size gereken açıklayıcı cevabı vermiş. Ezbere konuştuğumuz filan yok. Burada kurmanız gereken mantık; işveren, işi yapan ve yapılan işin türü. Üçü de varsa ve sayılmıyorsa haklısınız derdim.

sınnıf58
Şube Müdürü
24 Ekim 2024 12:48

Sgk konusunda ezbere konuşuyorsunuz dedim zaten yoksa herkes fikrini söyler saygı duyarız. Alparslan Arkadaş kendince güzel uslupta aciklmamis onun fikridir saygı duyarım gerekli eleştirileri yaparım oda bize yapar sonuç değişir değişmez ayrı konu fikirler önemli.gecmiste asker ogretmenlikte sayilmiyordu,izinleri hizmet ouani verilmiyordu vs hepsi düzeldi zamanla bizde bu işte düzelsin diye fikrimizi söylüyoruz yaklaşım uslubunuz hoş değil tepkim ona oldu yoksa sizin fikriniz oyla olabilir

Dediğim gibi hizmet puani veriyorsa görevden de sayması gerekiyor neye göre puan veriyor bana hersey yarım yamalak birinin aklına bisey geliuor ekliyor sonra biri geliuor çıkarıyor her kanun yeni mağdurlar olustuyor maalesef

mikkaa, 8 ay önce

mikkaa
Şef
24 Ekim 2024 12:55

"Basitleştireyim" deyip olayı zora sokuyorsun ama farkında değilsin. Asker öğretmen askerlik yapmıyor fiilen öğretmenlik yapıyor.

Daha da cevap vermeyeceğim arkadaşım sana. Yanlış anlama uzayıp gidecek gibi duruyor. Fikrimi belirttim uzatmaya gerek görmüyorum.

sınnıf58, 8 ay önce

Sizin mantiginiza göre hizmet puanida vermemesi gerekiyor.gorevden saymıyorsa hizmet puanını neye gire veriyor hocam.

Arkadaş sgk saymiyor diyince örnek olarak söyledim zaten.

Madem kavramlara takılıyorsunuz asker öğretmenin görevi askerlik degilmi sizin gibi yazayım ASKER öğretmen askerlik görevi için maas alıyor diyip olayı basitleştireyim

sınnıf58
Şube Müdürü
24 Ekim 2024 14:18

Basitlestireyim derken sadece kavram üzerinden gidiyorsuniz olaya basit bakıyorsun manasında anlaşılması için basitlestiriuorum anlaminda söylemedim.

Asker ogretmen aylıksız izne çıkıyormu çıkıyor. Ozmaan bende sizin gibi üslupla askerlikte ne yaptığın beni ilgilendirmez ben sana izin vermisim ben saymıyorum diyordu bakanlık.sonradan asker öğretmenliği saydılar diyorum. Aynı şekilde 2 sen önce ucretli ogretmenlik sayilmiuoru şimdi sayılacak deniyor biseyler dile getirilmeden çözülmüyor. Bizde dile getirelim çözülür çözülmez ayrı konu ama.her şeyi mantık çerçevesine oturrltmwya kalkarsanız mantıksız yığınla iş var bakanlıkta herkes kendi penceresinden bakıyor olaya kısmet artık

mikkaa, 8 ay önce

"Basitleştireyim" deyip olayı zora sokuyorsun ama farkında değilsin. Asker öğretmen askerlik yapmıyor fiilen öğretmenlik yapıyor.

Daha da cevap vermeyeceğim arkadaşım sana. Yanlış anlama uzayıp gidecek gibi duruyor. Fikrimi belirttim uzatmaya gerek görmüyorum.

sınnıf58
Şube Müdürü
24 Ekim 2024 22:55

Güncel

25 Ekim 2024 12:15

eğitim öğretim kolunda gecen hizmet sureniz sayılıyor uzman ogretmenlige

sınnıf58
Şube Müdürü
25 Ekim 2024 14:33

Orası öyle hocam bende diyorum ki bayan öğretmenler dogum izninde 4 aylık süreçte hem aylık alıp hem görevden sayliuorsa erkek ogrtmenlerinde bi pozitif ayrıcalık yapıp en qzindan askerlik süresinin görevden sayması icjn mücadele verelim diyorum konu gayet net aslında.

Ama simdi bazıları yazar sen askerlik için aylıksız izin alıyorsun o doğum için aylıksız izni yasal hakkı vs der ,veya bazıları askerlik senin için zorunlu meb için değil vs (kadınların doğumu meb icinmi zorunlu) erkek öğretmenler bu noktada pozitif bi ayrıcalık istiyoruz hepsi bu yapılmayacak biseyde değil ama başta erkekler karşı cioouor sanki bizlere hak verince diğerlerinin hakkı yenilmiş gibi enteresan bi camiamız var gerçekten.

blackdesert, 8 ay önce

eğitim öğretim kolunda gecen hizmet sureniz sayılıyor uzman ogretmenlige

sınnıf58
Şube Müdürü
25 Ekim 2024 22:48

Güncel

mıcheal owen
Daire Başkanı
26 Ekim 2024 11:23

16 hafta doğum iznine ayrılmış bir öğretmenin fiilen çalışmamasına rağmen uzman öğretmenlik süre hesabına katılıyor katılmıyor mu sayın hocam? Askerlik uzman öğretmenlik süresinde hesaba katılmalıdır. Mantıklı olan budur. Keyfi olan ve zorunlu olan izinleri de ayrı tutmak lazım.

mikkaa, 8 ay önce

sınnıf58
Şube Müdürü
26 Ekim 2024 12:05

Analık izni sayiliyor

mıcheal owen, 8 ay önce

16 hafta doğum iznine ayrılmış bir öğretmenin fiilen çalışmamasına rağmen uzman öğretmenlik süre hesabına katılıyor katılmıyor mu sayın hocam? Askerlik uzman öğretmenlik süresinde hesaba katılmalıdır. Mantıklı olan budur. Keyfi olan ve zorunlu olan izinleri de ayrı tutmak lazım.

Gandalflotr
Aday Memur
27 Ekim 2024 23:47

Burdaki bazı yorumları okuyorum da, bakanlık falan yine insaflı. Bunlara kalsa kendine uyan şartlar olsun da gerisinin canı çıksın mantığında. Sanki birilerine verilen bir hak bunlardan eksiltiliyor.

sınnıf58
Şube Müdürü
28 Ekim 2024 07:42

Aynen öyle.Bir kontenjan olsa birinin hakkını yemiş olsak verilmesin diyebilirlerde haklisiniz verilmeli demek yerinebin dereden su getiriyor.

Yasal durumu bizde biliyoruz zaten yasal durumun değişmesi bizlere pozitif ayrımcılık (aslında degilde) yapılmasını ve bunun için destek olunmasını istiyoruz hepsi bu

Gandalflotr, 8 ay önce

Burdaki bazı yorumları okuyorum da, bakanlık falan yine insaflı. Bunlara kalsa kendine uyan şartlar olsun da gerisinin canı çıksın mantığında. Sanki birilerine verilen bir hak bunlardan eksiltiliyor.

sınnıf58
Şube Müdürü
28 Ekim 2024 15:26

Güncel

TürkDili&Edebiyatı
Daire Başkanı
28 Ekim 2024 16:18

Ben de babamın züccaciyesinde 6-18 yaşları arasında çalıştım . Bu süreler ne yazık ki başöğretmenlik sürecinde sayılmıyormuş. Benim gibi züccaciye mağduru olup da dava açmayı düşünen var mı? Neymiş züccaciyede çalışırken öğretmenlik yapmıyormuşum. Benim Hem eyt'den hem başöğretmenlikten yararlanmam lazım.

sınnıf58
Şube Müdürü
28 Ekim 2024 17:34

Yas olarak ilermessin ama kafa olarak babanın dukkaninda çalıştığın yaştasın. Malulen emekli olabilirsin bence

TürkDili&Edebiyatı, 8 ay önce

Ben de babamın züccaciyesinde 6-18 yaşları arasında çalıştım . Bu süreler ne yazık ki başöğretmenlik sürecinde sayılmıyormuş. Benim gibi züccaciye mağduru olup da dava açmayı düşünen var mı? Neymiş züccaciyede çalışırken öğretmenlik yapmıyormuşum. Benim Hem eyt'den hem başöğretmenlikten yararlanmam lazım.

Toplam 68 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi