Editörler : swat3410
25 Ekim 2024 10:45

50 bin lira maaş ile nasıl geçineceğiz

Şöyle zorlu bir dönemde 50 bin tl gibi bir maaşla nasıl çocuklarımıza gelecek vaad edicez. Hadi sağlığımızı hayatımızı geçiyorum bu parayla artık inanın isyan eder hale geliyor insan. Sıradan bir işin amelesi günlük 2 bin yevmiye alıyor abi ya. Yılbaşında alacağımız zam taş patlasa 5 bin yazıktır günahtır. Gecemiz gündüzümüz belli değil revamı bu.

E.Kayı Han
Editor
25 Ekim 2024 10:55

Bu yazdıklarımı unutma ve not al. Bunlar iyi günlerin 2025 daha zorlu ve daha kötü olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

saulgoodmannn
Aday Memur
25 Ekim 2024 13:57

Kötü günler geride kaldı sırada daha kötü günler var

E.Kayı Han, 6 ay önce

Bu yazdıklarımı unutma ve not al. Bunlar iyi günlerin 2025 daha zorlu ve daha kötü olacak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Redwhit
Aday Memur
25 Ekim 2024 14:19

50000 zanaatın yoks polis olmussan iyi maas ama zanaatın varsa polislikten iyi kazanabilirsin dısarıda

aspnetcore
Şef
25 Ekim 2024 17:36

senin çok çalıştığını senden başka kimse bilmiyor kimsenin de umurunda değil. bütçeden para çıkmasın diye polise para vermemek için direniyorlar ama diğer kurumlar çatır çatır hakkını alıyor. bakınız uzman ve başöğretmenlik. tek seferde uzman öğretmene 5bin başöğretmene 10bin TL verildi. Demek ki bütçede para varmış.

işin garip tarafı bir öğretmen bir kolluk görevlisinden daha fazla maaş alıyor hemde 3-5bin de değil. 10-15binlere ulaştı rakam ek derslerle.

gece gündüz bayram seyran gurbette çalışmaya devam. polis devletin üvey evladıdır.

25 Ekim 2024 18:57

Sosyal yaşam kalitesi her ay düşen meslek haline geliyoruz. Haliyle statüyüde aynı noktaya çekiyor. Çayını içtiğimiz güvenlik 40-45 bin veya kuryeci 70-80 bin, inşaat amelesi 50-60 bin, servisçi 70-80 bin alıyorsa bu durumda bir tuhaflık vardır.Bu ülkede polise 50 bin lira maaş haksızlık ve yazık demektir. Beklentin varmı desen 2030 yılına anca piyasalar oturur kanaatindeyim.

parades06
Kapalı
25 Ekim 2024 19:00

valla herkes birbirinden borç istiyor. bu hafta 4 devrem aradı üzülerek yok dedim. Vaziyet alın teşkilatta istifalar artacak gibi duruyor çoğu polis artık tabuları yakmış çözüm yolu arıyor=/

ortoloni
Memur
25 Ekim 2024 19:48

Şimdi bir güvenlikle konuştum 40000 maaş alıyor 8 saat çalışıyor memleketinde .adli tasası yok

karabatak28
Aday Memur
25 Ekim 2024 20:13

işte bu şimdi polis olacak adam bulsunlar bakayım

siyahbeyaz88
Genel Müdür
25 Ekim 2024 21:09

sen öyle san dayıcığım bir sürü atanamamış adam dört gözle alım bekliyor poki sayfasına bakabilirsin:)
karabatak28, 6 ay önce
işte bu şimdi polis olacak adam bulsunlar bakayım
25 Ekim 2024 22:25

tamam kardeş bir yönden haklısın. bu teşkilata girmek için binbir umutla Can Atan gençler var. aynı psikolojiyi zamanında biz de yaşadık. tabii ki en kötü iş işsizliktir. bu mesleğe girmek için can atan gençliğimizin var olması bu mesleğin çok cazip olduğunu göstermez. bu sadece işsizlik psikolojisi ile alakalı bir durumdur. mesleğin şartları düzelmediği sürece ve düzelmeyecek. bu mesleğe girmek için Can Atan gençlerimizin varlığı da devam edecek. bu meslekten kaçmak için binbir türlü çare arayanlar da maalesef var olmaya devam edecek. olay budur.
siyahbeyaz88, 6 ay önce
sen öyle san dayıcığım bir sürü atanamamış adam dört gözle alım bekliyor poki sayfasına bakabilirsin:)

Dead.588
Kapalı
25 Ekim 2024 22:45

Zaten bu alımlar devam ettiği sürece maaş asgari ücretle eşit hale de gelir o zaman da talep olur mu mesleğe bilmiyorum

siyahbeyaz88, 6 ay önce

Sbz1dftd
Şef
26 Ekim 2024 00:31

maaş 100 bin olması lazım
26 Ekim 2024 00:43

hakikaten durumlar iyiye gitmiyor

takla-atma
Şube Müdürü
26 Ekim 2024 04:29

gerçekten 50 binlira için bu meslek yapılmaz .burada hiç vatan millet tartışmasına girmeyelim.Carsiya pazara çıktığımız zaman kimse bize bedava birşey vermez. Şu anda sokakta su satan adam bizden iyi kazanıyor.Bizden geçti biz 20 yılı devirdik ama gençlere tavsiyem yapabiliyorsaniz ticaret yapın , dışarısı kötü diyenlere bakmayın ticaret yapıp köşe olan insanlar sizden zeki değiller.Gidip başka yerde çalışırım diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin polislik yapmaya devam edin.Ama az bir girişimci ruhunuz varsa ticaret yapın.
26 Ekim 2024 04:47

Ekonomik krizler yeni düzen ve yeni yaşam koşulları sağlar. Kimisi fazla kazanırken, kimi kaybetmeye başlar. Bir fırsat sunar. Ne yazık ki eğitim ve üniversitenin uzunca bir süre rabet görmeyeceği döneme girmiş bulunuyoruz. Zanaat, girişimcilik ve ustalığın devri başlıyor. İkisi arasında sıkışmış halde bulunan gariban bedel ödeyen gecesi gündüzü olmayan Polisler olarak biz bulunuyoruz.

reis73
Daire Başkanı
26 Ekim 2024 06:31

Yeni başlayan devlet memuru güvenlik maaşı şu an bekar 44.000 buna aile yardım ı ve eklesek yaklaşık 46 47.000 bu bize yeni başlayan şu an çok iyi tanıdığım bir arkadaş bu maaşı alıyor işçi güvenlik görevlisi bundan daha da fazla çünkü 4 kere yılda ikramiye iki kere tediye alıyor bunlar haricinde yol parası ve bayramlarda çalıştıkları mesai ile bizi çok rahat geçiyor. Yaklaşık 10 yıl önce bir öğretmenin aldığınin yarı fazlasını alıyorduk bugün tam tersi öğretmen bizim aldığımızın yari fazlası alıyor. Diğer memurlar mesai ücretleri geçici olarak bir yıllık veriliyor onları da eklersek tüm kurumların bizi maaşta geçtiğini söyleyebiliriz. Bugün yeni başlayan bir güvenlik mesai ücreti de eklersek yaklaşık 8-9 bin lirayı buluyor bu geçici olarak mesailer iptal olduğundan şu an tasarruf tedbirleri kapsamında geçici olarak durdurulsa da yaklaşık 5-6 ay sonra tekrar ödenmeye başlayacak ve güvenlik memuru maaşı 55 bin lira. yani kısacası sözün bittiği yerdeyiz

ortoloni, 6 ay önce

Şimdi bir güvenlikle konuştum 40000 maaş alıyor 8 saat çalışıyor memleketinde .adli tasası yok

Kırmızı Hap
Yasaklı
26 Ekim 2024 08:55

Güzel abim 20 yılı deviren biri gibi konuşmuyorsun. 50bin liraya bu meslek yapılmaz diyorsun. Sen neden sokakta şu satmıyorsun? Dedem yaşında adamlar görüyorum sokakta su satan.

"Gençlere tavsiyem yapabiliyorsanız ticaret yapın" vay be abi sen ne dahiymişsin öyle ya. Böyle tavsiye veya nasihat olmaz. Ticaret yapabilseler neden memurluk yapsınlar zaten? Fetiş fantezisi mi var milletin? Tavsiye vereceksen ticareti nasıl yapacaklarını öğret.

Ben de sana bir tavsiye vereyim o zaman. Olabiliyorsan Cumhurbaşkanı ol abi. Senin yaşına da uygun bir meslek. Rahat edersin. Sonra demedi deme.

takla-atma, 6 ay önce
gerçekten 50 binlira için bu meslek yapılmaz .burada hiç vatan millet tartışmasına girmeyelim.Carsiya pazara çıktığımız zaman kimse bize bedava birşey vermez. Şu anda sokakta su satan adam bizden iyi kazanıyor.Bizden geçti biz 20 yılı devirdik ama gençlere tavsiyem yapabiliyorsaniz ticaret yapın , dışarısı kötü diyenlere bakmayın ticaret yapıp köşe olan insanlar sizden zeki değiller.Gidip başka yerde çalışırım diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin polislik yapmaya devam edin.Ama az bir girişimci ruhunuz varsa ticaret yapın.

muti007
Şef
26 Ekim 2024 08:59

Devlet bankalarının özel güvenlik görevlisinin maaşı 60-70 bin lira olmuş. Zabıtalar bile polis den fazla alır olmuş. Polis kimsenin umurunda değil. O yüzden polislerde artık işi savsaklar oldu, hem yetki yok, hem maaş az, hem çok çalıştır, hem ek göreve git, yeterince ailenle vakit geçirme, hem savcı dan amirden azar işit, hem soruşturma geçir, hem de bıçakla, silahla yaralandı, gazi ol şehit ol sonra al sana 50-55bin lira maaş.Sonra polisin psikolojisi niye bozuldu. Polis niye sinirli gergin. Polis vatandaşların pisliğini temizler olmuş. Polisler artık günü kurtarmaya çalışıyor. Aman bana bişey olmasın

Bende dahil buna. Polislerin çalışma saatleri, yönetmeliği kanunla belirlenmedigi sürece böyle bizi it gibi çalıştırıp dururlar.

takla-atma
Şube Müdürü
26 Ekim 2024 09:16

yazımı bir kez daha oku güzel kardeşim ben gidin su satın demedim.polis maaşının nasıl eridiğini anlatmaya çalıştım.Ayrica konu kişisel bir konu değil hepimizi ilgilendiren bir konu, gençlere tavsiye verirken polis olmak isteyen gençleri kastettim.Sirf maaşı için polislik yapılmaz demek istedim acaba söylediğimi sen mi yanlış anladın yoksa benmi eksik anlattım
Kırmızı Hap, 6 ay önce

Güzel abim 20 yılı deviren biri gibi konuşmuyorsun. 50bin liraya bu meslek yapılmaz diyorsun. Sen neden sokakta şu satmıyorsun? Dedem yaşında adamlar görüyorum sokakta su satan.

"Gençlere tavsiyem yapabiliyorsanız ticaret yapın" vay be abi sen ne dahiymişsin öyle ya. Böyle tavsiye veya nasihat olmaz. Ticaret yapabilseler neden memurluk yapsınlar zaten? Fetiş fantezisi mi var milletin? Tavsiye vereceksen ticareti nasıl yapacaklarını öğret.

Ben de sana bir tavsiye vereyim o zaman. Olabiliyorsan Cumhurbaşkanı ol abi. Senin yaşına da uygun bir meslek. Rahat edersin. Sonra demedi deme.

Kırmızı Hap
Yasaklı
26 Ekim 2024 14:55

Söylediklerin yanlış demedim ki zaten. Senin verdiğin tavsiye gibi bir tavsiye verdim ben de sana. Söylediğinin bir tavsiye olmadığını, 5 yaşındaki çocuğun bile akıl edebileceği bir tespit yaptığını anlatmaya çalıştım. Ticaret yapabiliyor olsak veya başka bir iş bulabiliyor olsak fantazi olsun diye bu işi yapmayız zaten diyorum. Ticareti nasıl yapacağımıza veya başka bir iş nasıl bulacağımıza dair tavsiyelerin varsa duymak isterim.

Sokakta su satan adamın sosyal güvencesi yok. Emekliliği yok. Devletin vermiş olduğu yetkileri ve imkanları yok. Sen hasta olduğun zaman devlet sana bakıyor fakat o hasta olunca ona kimse para vermiyor.

Daha bugün taksici ile konuştum. 60-70bin kazanıyorum dedi. Araç onun değil şoför sadece. Şimdi bunun için silahı kimliği bırakıp taksici mi olayım. Arabama yine sarhoş, arsız, uğursuz binmeyecek mi? Başka bir taksici kalorifer bozuk, mal sahibi yaptırmamak için uzatıyor dedi. Aynı sorunlar. 2 taksici de başka iş olsa bırakırım dedi. Şu an kimse işinden memnun değil zaten.

Gençlere tavsiye vereceksen işine gücüne sahip çıkmaları yönünde tavsiye ver.

takla-atma, 6 ay önce
yazımı bir kez daha oku güzel kardeşim ben gidin su satın demedim.polis maaşının nasıl eridiğini anlatmaya çalıştım.Ayrica konu kişisel bir konu değil hepimizi ilgilendiren bir konu, gençlere tavsiye verirken polis olmak isteyen gençleri kastettim.Sirf maaşı için polislik yapılmaz demek istedim acaba söylediğimi sen mi yanlış anladın yoksa benmi eksik anlattım
Toplam 122 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi