Editörler : Pangaea
25 Ekim 2024 17:38

Maaşımla sadece ve sadece bir adet takım elbise alabilmekteyim, ne yapmalı?

kadrolu öğretmenim (5 yıllık).

ve maaş ~40 bin tl. sizce istifa edip ticaret yapmak mantıklı olur mu veya her riski göze alıp bu şekilde ek gelir sağlamak?

konyahakkari
Aday Memur
25 Ekim 2024 17:49

ben dekadrolu öğretmenim benim de maaşım ek ders olmasa o civarda bilmiyorum hangi şehirde yaşıyorsunuz ama ben kira vermesem çok rahat geçinebileceğimi düşünüyorum maaşımın büyük bir kısmı kiraya gidiyor takım elbise falan zaten giymiyorum

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
25 Ekim 2024 18:08

7 yıllik öğretmenken internet üzerinden satış yapıyordum gittigidiyor vardı başka site yoktu.Keşke öğretmenliği bırakıp tüm enerjimi o ise verseydim.Şimdi cesaret edecek yaşta değilim ne yazık ki.

Diğer taraftan ailem olduğu ve daha rahat olduğundan öğretmenlikte kaldım.Manevi anlamda iyi ki öyle yapmışım diyorum.Çok kazanıp harcayamadım ama aileme zaman ayırabildim.

Kagiş
Müsteşar
25 Ekim 2024 22:03

Disiplin, ciddiyet, etik ...vs gibi prensiplere sıkı sıkı bağlı bir yapınız varsa ve memur zihniyetli iseniz ticaret yapamazsınız! Ben şahsen öyle bir yapıdayım ve ticaret benim işim değil, başarılı olacağımı düşünmüyorum.

Yiğitalp
Genel Müdür
25 Ekim 2024 22:03

llll

Yiğitalp
Genel Müdür
25 Ekim 2024 22:04

limon sat.

ta345
Memur
25 Ekim 2024 22:44

bence bunlar ticarete engel değil ama hiç ticaret yapmadığım için bilmiyorum tabiiki.

2 tane yabancı dili iletişim sağlayacak düzeyde biliyorum. Hem etik hem disiplin neredeyse vazgeçilmezim tabiiki. Ama tacir kimseler de öyle sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir diye düşünmek istiyorum.

daha önce ticaret yaptınız mı ki?

Kagiş, 2 ay önce

Disiplin, ciddiyet, etik ...vs gibi prensiplere sıkı sıkı bağlı bir yapınız varsa ve memur zihniyetli iseniz ticaret yapamazsınız! Ben şahsen öyle bir yapıdayım ve ticaret benim işim değil, başarılı olacağımı düşünmüyorum.

Kagiş
Müsteşar
26 Ekim 2024 00:01

Bakın ticaret yapmak için esnaf olabilmelisiniz, esnaf gibi düşünüp yaşayıp cesur ve hızlı kararlar alabilmelisiniz!! Riski sevmeli ve inisiyatif alabilmelisiniz! Kafaya çok takan, kısa sürede panik olup soğukkanlılığını kaybeden bir tipseniz ticaretten uzak durun derim!! Ben esnaflığın çekirdekten yetişmek demek olduğunu hatta yetenek gerektiğini çok iyi anladım. Herkes yapamıyor bunu yani hakkını veremiyor! İnsanları memnun etmenin, kazancınızı korumak ya da artırmanın kolay olmadığı ortada! Günümüzde her açıdan çok seçici bir müşteri profili var ve kendinizi kabul ettirmeyiz de öyle hiç kolay değil! Rekabete açık olmak, gelişebilir olmak, çizgiyi korumak ...vs derken yepyeni bir dünyanın içine giriyorsunuz değil mi? Mücadele azminiz varsa tamam ama ben garanti parayı severim arkadaş diyorsanız memuriyete devam etmeli insan!

Ehh ben de çoğu konuda garantici olduğum için ticarete sıcak bakamıyorum!

ta345, 2 ay önce

bence bunlar ticarete engel değil ama hiç ticaret yapmadığım için bilmiyorum tabiiki.

2 tane yabancı dili iletişim sağlayacak düzeyde biliyorum. Hem etik hem disiplin neredeyse vazgeçilmezim tabiiki. Ama tacir kimseler de öyle sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir diye düşünmek istiyorum.

daha önce ticaret yaptınız mı ki?

majesteleri7
Daire Başkanı
26 Ekim 2024 10:04

Nasıl bi takım elbiseymiş yav o?nerden giyiniyonuz siz?

bulaşşıkk
Memur
26 Ekim 2024 11:37

Ben de ilk hangi sivrizeka yazacak diye bekliyordum. Adamın esasında ne söylemek istediğini anlamayıp da takım elbiseden bahsedecek diye. Neyseki majesteleri teşrif etmiş.

majesteleri7, 2 ay önce

Nasıl bi takım elbiseymiş yav o?nerden giyiniyonuz siz?

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi