Editörler : Pangaea
26 Ekim 2024 17:32

Milli eğitim akademisi??

Arkadaşlar selamlar herkese. Ben bir devlet hastanesinde hemşire olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda çalışırken öğretmenlik okudum. Ben bu şekilde akademiye girebiliyor muyum yoksa istifa etmem mi gerekecek bilgisi olan var mı?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
26 Ekim 2024 17:39

Önce ogretmen olmak için girilen kpss.ye gireceksiniz, mülakatı geçeceksiniz. Siralamada atanabilir bir sıraniz olacak. Atanacaksiniz,

Akademi ondan sonra.

Onu da gecersen ogretmen oluyorsun.

Millet Vekili olmaya calissan daha kolay bence. Hic bir kriter yok. Her ortamda, sosyal medyada padişahım çok yasa diyerek başlayabilirsiniz.

dimple srk
Aday Memur
26 Ekim 2024 17:50

Kpss ye girdim, sadece hem memur olarak çalışıp hem akademide eğitim alabiliyor muyum acaba diye merak ediyorum. Okulu da bu şekilde okudum da

Sevdim-Seni, 2 ay önce

Önce ogretmen olmak için girilen kpss.ye gireceksiniz, mülakatı geçeceksiniz. Siralamada atanabilir bir sıraniz olacak. Atanacaksiniz,

Akademi ondan sonra.

Onu da gecersen ogretmen oluyorsun.

Millet Vekili olmaya calissan daha kolay bence. Hic bir kriter yok. Her ortamda, sosyal medyada padişahım çok yasa diyerek başlayabilirsiniz.

djkralmali
Şube Müdürü
26 Ekim 2024 18:05

maalesef sadece okuyup lisans diploması ile akademiye giremezsiniz.

aslında akademiye girmek

kpss ye gireceksiniz sonra mulakata gireceksiniz atama puanınız hesaplanacak eğer o sene alanınızdan kaç öğretmen alınacaksa o kontenjandaysanız akademiye alınacaksınız.

yani aslında akademiye girmeniz için o branştan atanıyor olmanız gerekir.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
26 Ekim 2024 18:35

akademi formasyon almak gibi birşey değil.

iş alındıktan sonra acemi birliği eğitimi, stajlık dönemi, deneme dönemi gibi birşey.

matemkogr
Kapalı
26 Ekim 2024 18:38

Henüz net değil tahmini konuşuyorum..

Eğitimler muhtemelen gündüz mesai saatlerinde yapılır ve Türkiyenin belli başlı illerinde yüz yüze olur. Belki bir kısmı online yapılabilir. O yüzden hem çalışıp hem akademiye devam etmeniz pek olası görünmüyor ve Eğitim sürecinde eğitim alan öğretmen adaylarının SGK statüsü ne olacak belli değil. Yani bir kurumda hali hazırda kadrolu çalışırken MEB ile sözleşme yapılamayabilir.

dimple srk, 2 ay önce

Kpss ye girdim, sadece hem memur olarak çalışıp hem akademide eğitim alabiliyor muyum acaba diye merak ediyorum. Okulu da bu şekilde okudum da

lutt
Şube Müdürü
26 Ekim 2024 19:26

yüz yüze eğitim

Kagiş
Müsteşar
27 Ekim 2024 13:36

Hemşire olarak çalışmaya devam edin bence! Nasıl ki işini düzgün yapan öğretmenlere ihtiyaç varsa aynı şekilde sağlıkçılara da ihtiyaç vardır. Taş yerinde ağırdır. Sağlık ve eğitim gibi sektörler kamu hizmetlerinin göz bebeği olan çok önemli alanlardır. Mesleğinizde başarılı bir hemşire iseniz kurumunuzda kalıp devam edin. Unutmayın, size orada da ihtiyaç var.

Braweheart01
Genel Müdür
27 Ekim 2024 15:10

Milli eğitim akademisi denen olay tamamen yasa dışıdır devlet içinde devletin kurduğu üniversiteye parelel alternatif bir üniversite devlet tarafından kurulamaz.

Atanan öğretmenenin yerine ücretli öğretmen atayacaksın, atadığın öğretmeni de 2 yıl eğitime alacaksın üstelik atadığın öğretmene öğrencilik yaptırıp üstüne bir de maaş ödeyceksin, bu bir akıl tutulmasıdır

lutt
Şube Müdürü
27 Ekim 2024 15:46

gir girrr

metal3
Aday Memur
27 Ekim 2024 20:31

Öncelikle Kurumlar arası geçiş yapmanız gerekir
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler