Editörler : "eskiyara"Pangaea
27 Ekim 2024 14:59

İkili eğitim yapan okullarda bayram arifesi işleyişi.

Sabahçı grup ortaokul, öğleci lise olacak şekilde ikili öğretim yapan kurumlarda arife günü planlaması nasıl yapılır?

Biz doğuda çalışırken sıklıkla ikili öğretim olduğu için arife günlerinde sabahçı grup sabah gelip 3 saat yapar, öğleci grup erken gelip sabahçı gruptan sonra 3 saat yapar ve öğle olduğunda paydos edilir eğitim öğretime son verilirdi.

Az önce tartışmasını yaptık bunun. Yarın bu şekilde eğitim yapan bir kurum sadece sabahçı grubu alıp öğleci gruba hiç ders yapmayacakmış. Sabahçı grup 7 saat ders yapıp gidecekmiş.

Doğuda biz mi yanlış yapıyorduk?

djkralmali
Şube Müdürü
27 Ekim 2024 15:55

evet hocam doğru olan sabahçı gurubun gelmesi öğleden sonra tatil olduğu için öğlen gurubunun gelmemesi saat 13 de resmi tatil başlıyor.

zaman çizelgesi valilik tarafında sene başı belirlenip artı eksi 5 şeklinde yönetmenliğe göre gönderiliyor okullara diğer türlüsü yasal değil.

Kagiş
Müsteşar
27 Ekim 2024 16:49

Katılıyorum. Sabahçı grup dersini yapar, öğlenci grup ise tatile denk geldiği için dersini yapmaz!! İlk 3 saati sabahçı grup, diğer üç saati öğlenci grup yapar/yapsın diye bir uygulama olmaz. Yeni icatlar çıkarmamak lâzım değil mi efendim!

djkralmali, 3 hafta önce

evet hocam doğru olan sabahçı gurubun gelmesi öğleden sonra tatil olduğu için öğlen gurubunun gelmemesi saat 13 de resmi tatil başlıyor.

zaman çizelgesi valilik tarafında sene başı belirlenip artı eksi 5 şeklinde yönetmenliğe göre gönderiliyor okullara diğer türlüsü yasal değil.

albatros52
Memur
27 Ekim 2024 17:40

Sabahçı grup 3 saat öğleci grup 3 saat adil olan budur. İstanbulda genelde nu şekilde. İstisnalar var mıdır bilmiyorum.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
27 Ekim 2024 19:55

:))) adaletle ne alakası var konunun :) tatil o sekilde yapacak birsey yok.

albatros52, 3 hafta önce
Sabahçı grup 3 saat öğleci grup 3 saat adil olan budur. İstanbulda genelde nu şekilde. İstisnalar var mıdır bilmiyorum.

matemkogr
Daire Başkanı
27 Ekim 2024 20:13

Bu mantıkla.. Salı günü dersi olmayan öğretmenin hakkını da yemiyelim. Haftanın takip eden günlerinde 1 er dersine Salı günü dersi olan öğretmenleri sokalım sırayla.

İlginçsiniz ya..

albatros52, 3 hafta önce

ömer42
Genel Müdür
27 Ekim 2024 20:21

Bildiğim herhangi bir yönetmelikte bu durumun karşılığını bilmiyorum. Konya'da 3+3 ders yapılıyor. Yanlış bi uygulama diyemiyorum. Sadece sabahçılar derse girmeli diyenler de haksız diyemiyorum.

berkaydal
Şef
28 Ekim 2024 09:09

Yönetmelikte karşılığını göremedim. Zaten şöyle olsun böyle olsun demiyorum. Böyle yapıyorduk biz diyorum.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi