Editörler : "eskiyara"Pangaea
28 Ekim 2024 06:24

Taşınan özel eğitim sınıfı

merhaba. 4. katta bulunan bir özel eğitim sınıfının öğretmeniyim. fiziksel şartlarımız özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine aykırı. bu konu hakkında idareye geçtiğimiz sene dilekçe verdik ve okulda uygun sınıf olmadığı dönütü bizlere yapıldı. başka bir okula taşınma konusu gündeme geldi fakat o da olmadı, idare ilçe'de sık sık bu konuyu gündeme getiriyor fakat bir sonuca varamadık maalesef.

deprem bölgesinde yaşıyoruz. sınıf orta-ağır zihinsel engel sınıfı ve ortopedik olarak zorlanan öğrencilerimiz çoğunlukta. herhangi bir afet olayında -allah korusun- yapacak hiçbir mantıklı planımız olmadığı gibi günlük olarak sınıfa inme-çıkma eylemlerinde bile öğrencilerimiz risk içindeler ve artık geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten.

şimdi sorum şu; sınıfın taşınması için öğretmen, idare ve veliler olarak ne yapabiliriz? sözleşmeli öğretmenim, sınıfın taşınması durumunda benim durumum ne oluyor?

buraközeleğitim
Müsteşar
28 Ekim 2024 08:55

Başka bir sınıf ile yer değiştirecekler hocam bu kadar zor bir şey değil. Yani bu yöneticilerin bazıları gerçekten çok ilginç. 4. kata özel eğitim sınıfı açan bunu onaylayan adamın aklından şüphe ederim. Velileriniz cimere şikayet etsin 1 haftaya düzelir yönlendirin şikayet etsinler

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
28 Ekim 2024 12:49

Özel eğitim sınıfları az öğrencisi olduğu zamanlarda boş idari odalar vb. yerler sınıfa dönüştürülerek açılıyor. Muhtemelen böyle bir durum sözkonusu. Yoksa başka bir sınıfla değişiklik yapmayı akıl ederler herhalde. Sınıf açılma onayları mevzusu ayrı bir konu. Genelde müfettişler sınıfı görmeden evrak üzerinde yerleşim planlarına göre karar veriyorlar.

buraközeleğitim, 2 hafta önce

Başka bir sınıf ile yer değiştirecekler hocam bu kadar zor bir şey değil. Yani bu yöneticilerin bazıları gerçekten çok ilginç. 4. kata özel eğitim sınıfı açan bunu onaylayan adamın aklından şüphe ederim. Velileriniz cimere şikayet etsin 1 haftaya düzelir yönlendirin şikayet etsinler

thelastwaterbander
Aday Memur
28 Ekim 2024 20:51

Merhaba, dönütünüz için teşekkür ederim öncelikle. Orta ağır zihinsel engel için ilkokul bünyesindeki sınıflar maksimum 8 öğrenci olabilir, bizim kayıtlı 6 öğrencimiz var. geçtiğimiz sene 7 idi. mevcut azlığı gibi bir durumumuz yok. özel eğitim sınıfının 4. katta 3. senesi olacak.

alparslan..., 2 hafta önce

Özel eğitim sınıfları az öğrencisi olduğu zamanlarda boş idari odalar vb. yerler sınıfa dönüştürülerek açılıyor. Muhtemelen böyle bir durum sözkonusu. Yoksa başka bir sınıfla değişiklik yapmayı akıl ederler herhalde. Sınıf açılma onayları mevzusu ayrı bir konu. Genelde müfettişler sınıfı görmeden evrak üzerinde yerleşim planlarına göre karar veriyorlar.

thelastwaterbander
Aday Memur
28 Ekim 2024 20:54

teşekkür ederim cevabınız için

buraközeleğitim, 2 hafta önce

Braweheart01
Genel Müdür
29 Ekim 2024 11:58

Okul müdürünün beceriksizliği konusunda sorun yaşıyorsunuz bu sorunu sadece okul idaresi çözer

buraközeleğitim
Müsteşar
29 Ekim 2024 13:39

İnanılmaz gerçekten. O odzy olan öğrenciler merdivenden düşse kolu bacağı kırılsa müdür nasıl kalkar bunun altından bilemiyorum gerçekten. Dediğim gibi verin gazı velilere cimere ilçeye şikayet etsinler bir haftası var max

thelastwaterbander, 2 hafta önce

Merhaba, dönütünüz için teşekkür ederim öncelikle. Orta ağır zihinsel engel için ilkokul bünyesindeki sınıflar maksimum 8 öğrenci olabilir, bizim kayıtlı 6 öğrencimiz var. geçtiğimiz sene 7 idi. mevcut azlığı gibi bir durumumuz yok. özel eğitim sınıfının 4. katta 3. senesi olacak.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi