Editörler : Pangaea
31 Ekim 2024 09:04

Pazar günü yapılan veli toplantısı

5 gün önceden pazar günü toplantı yapılacağı bildiriliyor ancak o tarihte düzenli olarak katıldığım bir etkinlik var ve kaçırmak da istemiyorum.

Şu maddeye dayanarak gitmeyebiliyor muyuz?

İlköğretim kurumları yönetmeliği:

(7) Öğretmenlere görevlendirme ve toplantıların zamanı, en az (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) beş gün önceden yazı ile duyurulur. Toplantının gündemi öğretmenlerin de görüşü alınarak hazırlanır. Toplantılar, dersleri aksatmamak üzere çalışma günlerinde yapılır

Öğretmenlik meslek kanununda da toplantılarla ilgili detayların bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikte belirleneceği yazılmış.

melike.h
Şef
31 Ekim 2024 09:11

evet gitmeyebilirsin. bir haftasonu var zaten ailemizle vakit geçirmek için.

hoca7979
Aday Memur
31 Ekim 2024 11:04

Asıl işinizi yapmamak için bahane üretmek nereden bakarsanız tutarsızlıktır

Drm123
Aday Memur
31 Ekim 2024 11:30

Ne diyosun dayı

hoca7979, 1 ay önce

avea11
Memur
31 Ekim 2024 11:31

Toplantıya giderseniz ek ders alabilirsiniz. Geçen sene bununla alakalı emsal bir karar çıkmıştı

berkaydal
Şef
31 Ekim 2024 14:14

İş karşılığında para alınan bir şey. Karşılığında para almadan nasıl iş oluyor hacı?

hoca7979, 1 ay önce

mutsuztayinci.
Aday Memur
31 Ekim 2024 21:08

Veli toplantısı var haftasonu okula git, çocuklara deneme yapılacak haftasonu okula git, valilik-kaymakamlık projesi var ders dışında velinin evine git ya da başka ders dışı işler yap. Okulda ayda bir deprem tatbikatı yapılır ters devre görev verilir sabahçısın öğleyin yine okula git. Dersin boş okulda değilsin, ortak sınav var görev verilsin yine okula git. Bu sistemin devletin ayakçısı biz miyiz? Ona tamam buna eyvallah ben neden mesaimin dışında dinlenme zamanımı işe ayırıyorum?? Hayır kurumu muyum ben neden zamanımı karşılığında para almadığım halde işe ayırıyorum? Hangi sağlıkçı, polis, doktor, hakim vb mesaisi bittikten sonra iş yapıyor arkadaşlar? Bunlar hep angaryadır usulsüzdür. Bıktık bu kadar yıpratılmaktan, kullanılmaktan.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
31 Ekim 2024 22:37

gidiversen ne olur mübarek.

Braweheart01
Genel Müdür
31 Ekim 2024 22:41

öğretmenlik temel mesleğimizdir bu tür toplantılara katıkmak gerekir işlerinizi erteleyebilirsiniz

Kagiş
Müsteşar
31 Ekim 2024 22:49

Maalesef bu dediklerinize ben de katılıyorum! Haklısınız!

Zamanında dershanelerin çalışma sistemi olan bu süreç bizde de kullanılmak isteniyor anlaşılan!! İnsanları daha çok çalıştırarak verim alınacağını düşünmek klasik bir hatadır ve amacın üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu da aşikârdır!

Toplantı kavramı da bu işin en büyük gösterisidir!))) Toplan toplan ortada bir şey yok! Her kafadan bir ses çıkar, yok yere ortam gerilir sonra da teşekkür edilip olay biter ve eve dönülür.

mutsuztayinci., 1 ay önce

Veli toplantısı var haftasonu okula git, çocuklara deneme yapılacak haftasonu okula git, valilik-kaymakamlık projesi var ders dışında velinin evine git ya da başka ders dışı işler yap. Okulda ayda bir deprem tatbikatı yapılır ters devre görev verilir sabahçısın öğleyin yine okula git. Dersin boş okulda değilsin, ortak sınav var görev verilsin yine okula git. Bu sistemin devletin ayakçısı biz miyiz? Ona tamam buna eyvallah ben neden mesaimin dışında dinlenme zamanımı işe ayırıyorum?? Hayır kurumu muyum ben neden zamanımı karşılığında para almadığım halde işe ayırıyorum? Hangi sağlıkçı, polis, doktor, hakim vb mesaisi bittikten sonra iş yapıyor arkadaşlar? Bunlar hep angaryadır usulsüzdür. Bıktık bu kadar yıpratılmaktan, kullanılmaktan.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
01 Kasım 2024 03:12

Veli toplantısının hafta sonu yapılmasının amacı katılım sayısının fazla olmasının istenmesi.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
01 Kasım 2024 03:14

Usulsüzlük olduğunu söyleyebilmeniz için şu kanuna şu yönetmeliğe aykırıdır şeklinde şerh düşerek belirtmeniz lazım.Sizin kendi kanunlarınıza uygun olmaması usulsüz demeniz için yeterli değil.Usulsüz değil açıp okuyun yönetmeliği anlarsınız.

mutsuztayinci., 1 ay önce

lutt
Şube Müdürü
01 Kasım 2024 08:11

evet gitmeyebilirsin. bir haftasonu var zaten ailemizle vakit geçirmek için.

botelim
Aday Memur
01 Kasım 2024 08:49

Ne etkinliği bu çok özel değilse

Drm123
Aday Memur
01 Kasım 2024 10:17

Yalnız yönetmelik maddesini koydum?

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

Usulsüzlük olduğunu söyleyebilmeniz için şu kanuna şu yönetmeliğe aykırıdır şeklinde şerh düşerek belirtmeniz lazım.Sizin kendi kanunlarınıza uygun olmaması usulsüz demeniz için yeterli değil.Usulsüz değil açıp okuyun yönetmeliği anlarsınız.

mutsuztayinci.
Aday Memur
01 Kasım 2024 11:33

Dinleme hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır. Angarya da yasaktır. Anayasadan büyük kanun mu var? Ama dinleyen kim tabii. 29 Ekim törenini yaptık salı günü çok güzel bir şekilde örneğin. Bize önceden duyurulmadığı halde ve resmî tatil olduğu halde toplantıya alındık 1 saat daha okulda tutulduk. Neresi yasal mesela ?

Kagiş
Müsteşar
01 Kasım 2024 12:51

Yalnız, veliler de hafta sonu dinlenmek isteyecektir değil mi? Şimdi özel sektörde olan vatandaşın bir pazar günü var. Ee vatandaş belki o gün için tatil planı yaptıysa nasıl olacak?? Okullarda veli randevu sistemi uygulanmaya başladığına göre artık veli toplantılarının da usûlen ve şeklen kaldırılması gerekir Zira! çok demode bir uygulama olarak duruyor bu devirde!!

Kaldı ki insanlar çocuklarının durumlarıyla ilgili olarak özel görüşmeyi daha uygun buluyor! Toplu halde oturup genel konuşulması sadece zaman kaybına ve tartışmalı ortamlara yol açarak gerginlik oluşturuyor! Bazı veliler birbirini görmek istemiyor mesela! Bazıları da tanışıp kaynaşmayı düşünmüyor olabilir ki öyle de zaten!

Seven var, sevmeyen var! Kültürlüsü var, anlayışsız olanı var! Herkesi bu şekilde bir araya getirip adına da "Veli Toplantısı!" demek 21. yüzyıl için çok absürt bir tabir oluyor açıkçası! )) Zamanın ruhuna bakarsak bireyin öne çıktığını ve öznel bir anlayışın var olduğunu görüyoruz! Topluluk olarak hareket etmenin eğitimde eskisi kadar önemsenmediğini düşünüyorum! Her öğrenci özeldir ve velisiyle de (isterse) özel görüşülmelidir! Yoksa herkesi belli bir saatte belli bir yere toplayıp önceden hazırlanmış bir gündem dahilinde meşgul etmek çok da profesyonel gelmiyor bana!! Apartman yöneticisinin zırt pırt toplantı yapması gibi itici gelen bir durum oluşuyor yahu!)))

Veli toplantısının hafta sonu yapılmasının amacı katılım sayısının fazla olmasının istenmesi.

hoca7979
Aday Memur
01 Kasım 2024 13:25

1 gram ögretmen duruşun yok tiktok kafalı veli toplantısı asli gorevin maaşı ders karsılığı almıyorsun bu meslekte zor günler seni bekliyor.
Drm123, 1 ay önce

Ne diyosun dayı

hoca7979
Aday Memur
01 Kasım 2024 13:29

Ücretli öğretmensen sorun yok ama kadrolusun tören ,toplantı,seminer hepsi gorevin yeni yetme çocuk ayrıca hitap sorunun var Hacı nedir ayrıca çocukmusun yoksa
berkaydal, 1 ay önce

İş karşılığında para alınan bir şey. Karşılığında para almadan nasıl iş oluyor hacı?

Drm123
Aday Memur
01 Kasım 2024 13:30

Öğretmen duruşun yok diyen adam yönetmeliğe uygunsuz usulsuz toplantı yapmayı uygun buluyor. Güldürdün.

hoca7979, 1 ay önce
1 gram ögretmen duruşun yok tiktok kafalı veli toplantısı asli gorevin maaşı ders karsılığı almıyorsun bu meslekte zor günler seni bekliyor.

berkaydal
Şef
01 Kasım 2024 20:44

Bu çağda veli toplantısını savunanı eğitimden uzaklaştırmak lazım. Ha Osmanlıya gelen matbaayı istememiş, ha veli toplantısını savunmuş. Bu kafalar eğitimde gelişmeyi sağlayamaz.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi