Editörler : Pangaea
31 Ekim 2024 16:55

Kullanılan Kpss puanı tekrar kullanılabilir mi?

Arkadaşlar merhaba kafama takılan bir mesele var muhakkak bileniniz vardır diye düşündüğüm için yazmak istedim.

Ben elektrik elektronik mühendisiyim, 2024 kpss puanlarım = p1: 89 p3: 85 ve bir de p10: 80

Şimdi ben merkezi atamaya kadar açılan açıktan alımlarda mühendis veya büro personeli veyahut zabıta vs... atansam merkezi alımlarda tercih yapıp bunu bırakıp ona gidebilir miyim?

Farklı farklı görüşler okudum ama net bir bilgiye ulaşamadım. Mesela farklı puan türleri ise olur diyen var, olmaz diyen var, sözleşmeli olursa istifa edip 6 ay beklemen lazım diyen var, hiç bir şey olmaz puan da yanmaz diyen var, merkezi alımdan sonra sözleşmeliye geçemezsin diyen var, tersini iddia eden var... Yani var da var :DD

Lütfen bilenler açıklayabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...

lethediane
Aday Memur
31 Ekim 2024 21:52

Ay bilen biri gelir umarım benim de zihnim yandı bu mevzuda. Kadrolu kazandıysak gitmezsek puanı da yaktığımız ama sözleşmeliye gidebileceğimiz söylendi bana geçen gün. Merkezi atama öncesi bir şeye başvurmaya korkar oldum.

Ama forumda biraz gezince de bir sürü kurumdan kuruma geçiş başlığı var bunları farklı kpss puanları ile mi yapıyor arkadaşlar?

Ahmety07
Aday Memur
31 Ekim 2024 22:24

sözleşmeliden kadroluya geçiş yapabilirsiniz sorun olmaz

Fearless eem
Aday Memur
01 Kasım 2024 10:57

Açıktan atanan kişi sözleşmeli oluyor. Merkezi kadrolu oluyor.(yeni düzenlemeler varsa bilmiyorum.)

Açıktan atandıktan sonra merkezi atamaya atandığında geçiş yapabilirsin.

Başka bir örnek merkezi atama hakkını kaybedersen bile açıktan atamada da atanabilirsin.

kitbm
Aday Memur
01 Kasım 2024 12:26

Kısaca şöyle;

Açıktan 4 b ye atanırsan merkezi alımdaki kadrolu ve 399 a tabi kurumlara atanabilirsin. İstifayla direkt geçersin.

Açıktan bazen kadrolu alımlar oluyor onlara atanırsan; merkezideki kadrolu alımlara atanırsın ama kurumundan muvafakat alman lazım. Merkezi de 399 a atanabilirsin ve istifayla geçersin.

Açıktan 4 b ye atanırsan tekrar açıktan farklı bir 4b ye atanman için istifa sonrası 1 yıl geçmesi gerekiyor.

üyeadibulamadim
Aday Memur
01 Kasım 2024 13:03

Geçebiliyorsunuz ben benzeri bir şey yapmıştım.

Merkeziden atandım. Evraklarımı falan teslim ettim, işe başlamam gerekiyordu ama başlamadım. Daha sonra açıktan bir alıma başvurdum, onu kazandım. Evrak falan teslim ettim.

Merkeziden 1 kere kullanınca bir dahaki merkezilerde kullanamıyorsunuz, sadece açıktan alımlarda kullanabiliyorsunuz.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
01 Kasım 2024 13:54

Her açıktan atanan sözleşmeli değildir. Alımın statüsü önemlidir açık ya da merkezi yerleştirmeden ziyade. Kurum açıktan alımla 4a yani kadrolu da alabilir. Son yıllarda genelde sözleşmeli alıyorlar bu yüzden böyle düşünülüyor olabilir ancak diğer türlü bir durum da mevcut bilginiz olsun.

Fearless eem, 1 ay önce

Açıktan atanan kişi sözleşmeli oluyor. Merkezi kadrolu oluyor.(yeni düzenlemeler varsa bilmiyorum.)

Açıktan atandıktan sonra merkezi atamaya atandığında geçiş yapabilirsin.

Başka bir örnek merkezi atama hakkını kaybedersen bile açıktan atamada da atanabilirsin.

lethediane
Aday Memur
08 Kasım 2024 01:00

Açıktan olan alım kadrolu ise aynı puanla merkezi atamaya başvuramıyorum ama sözleşmeli bir alım ise aynı puanla merkezi atamaya başvurmamda bir engel olmuyor, doğru mu bu?

hsnd, 1 ay önce

Her açıktan atanan sözleşmeli değildir. Alımın statüsü önemlidir açık ya da merkezi yerleştirmeden ziyade. Kurum açıktan alımla 4a yani kadrolu da alabilir. Son yıllarda genelde sözleşmeli alıyorlar bu yüzden böyle düşünülüyor olabilir ancak diğer türlü bir durum da mevcut bilginiz olsun.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
08 Kasım 2024 09:10

Açıktan alımla kadrolu olarak bir kuruma başlarsanız merkezi yerleştirme ile başka bir kurumun kadrolu unvanına (daha önce puanınızı kullanıp yerleşmediyseniz) tercih verebilirsiniz. Ancak kadrolu-kadrolu arası bir geçişte muvafakat yoluyla yani izin yoluyla geçiş yapılır. Özlük hakları daha iyi olan bir geçişte durum memurun lehine olduğu için kurumlar genelde muvafakat verirken aynı ya da benzer unvanlı bir geçiş olacaksa izin verilmeme ihtimali yüksektir. Örneğin bir kuruma tekniker olarak açıktan atandığınızda başka bir kurumun merkezi yerleştirme ile tekniker unvanına atanırsanız geçişiniz kurumun muvafakat vermesine kalıyor. Aynı unvan olduğu için ve sizin de herhangi bir hak talep edemeyeceğinizden dolayı kurumunuzun izin vermeme ihtimali yüksek olur bu durumda.

Merkezi yerleştirmede kadrolu alımların yanında kit kurumları sözleşmeli olarak personel alabilmektedirler. Siz bir kuruma açıktan kadrolu atandığınızda merkezi yerleştirmedeki bu sözleşmeli kadrolara unvan ne olursa olsun tercih verebilir yerleştiğinizde de muvafakat şartı olmadan geçiş yapabilirsiniz.

lethediane, 1 ay önce

Açıktan olan alım kadrolu ise aynı puanla merkezi atamaya başvuramıyorum ama sözleşmeli bir alım ise aynı puanla merkezi atamaya başvurmamda bir engel olmuyor, doğru mu bu?

lethediane
Aday Memur
08 Kasım 2024 09:50

Teşekkür ederim hocam

hsnd, 1 ay önce

Açıktan alımla kadrolu olarak bir kuruma başlarsanız merkezi yerleştirme ile başka bir kurumun kadrolu unvanına (daha önce puanınızı kullanıp yerleşmediyseniz) tercih verebilirsiniz. Ancak kadrolu-kadrolu arası bir geçişte muvafakat yoluyla yani izin yoluyla geçiş yapılır. Özlük hakları daha iyi olan bir geçişte durum memurun lehine olduğu için kurumlar genelde muvafakat verirken aynı ya da benzer unvanlı bir geçiş olacaksa izin verilmeme ihtimali yüksektir. Örneğin bir kuruma tekniker olarak açıktan atandığınızda başka bir kurumun merkezi yerleştirme ile tekniker unvanına atanırsanız geçişiniz kurumun muvafakat vermesine kalıyor. Aynı unvan olduğu için ve sizin de herhangi bir hak talep edemeyeceğinizden dolayı kurumunuzun izin vermeme ihtimali yüksek olur bu durumda.

Merkezi yerleştirmede kadrolu alımların yanında kit kurumları sözleşmeli olarak personel alabilmektedirler. Siz bir kuruma açıktan kadrolu atandığınızda merkezi yerleştirmedeki bu sözleşmeli kadrolara unvan ne olursa olsun tercih verebilir yerleştiğinizde de muvafakat şartı olmadan geçiş yapabilirsiniz.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi