Editörler : Pangaea
31 Ekim 2024 17:03

Mühendislikten öğretmenliğe geçiş

Arkadaşlar merhaba, mühendis diploması ile öğretmen olmak ile ilgili kafama takılan bir mesele var muhakkak bileniniz vardır diye düşündüğüm için yazmak istedim.

Ben elektrik elektronik mühendisiyim, 2024 kpss puanlarım = p1: 89 p3: 85 ve bir de p10: 80

Benim formasyonum yok ama yeni kanun(meb akademi) ile birlikte formasyona gerek yok diye biliyorum. Şimdi sorularım şunlar:

1. Akademiye alımlar ne zaman başlayacak?

2. Akademiye alımlar 2025 kpss sonrası olacak 2024 puanıyla eski sistem gibi alım olacak diyenler var, doğru mudur?

3. Eğer bir önceki sorduğum sorunun cevabı evet ise o zaman bizim(mühendis) puanlarımız 2 yıl geçerli olduğu için p10 puanım 2 yıl geçerli olur mu? Olmaz mı?

4. Yani kısacası ben bu 2024 p10 ile akademiye girebilir miyim yoksa 2025 te tekrar sınava mı gireceğim?

5. Bir de bu tarz konuları nereden öğrenebiliriz? Meb mi, yök mü, ösym mi?

Biraz uzun oldu ama lütfen bilenler açıklayabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...

Sansasyonell
Aday Memur
31 Ekim 2024 19:31

Formasyon almalısınız, akademiye alımlar 2025 kpss ile gerçekleşecek

Nasah74
Aday Memur
02 Kasım 2024 16:19

Yani akademi sisteminde yine formasyon gerekiyor mu diyorsunuz?

Sansasyonell, 1 ay önce

Formasyon almalısınız, akademiye alımlar 2025 kpss ile gerçekleşecek

Sansasyonell
Aday Memur
02 Kasım 2024 17:29

Akademi dönemler halinde ilerleyecek ve Eğitim Fakültesi mezunları 3, diğer fakültelerden mezun olup formasyon alanlar 4 dönem eğitim görecek. Dönem sonunda sınavlar olacak. Formasyon kalkmadı yani, alanların işi daha zorlaştı aksine

Nasah74, 1 ay önce

Yani akademi sisteminde yine formasyon gerekiyor mu diyorsunuz?

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi