Editörler : Pangaea
01 Kasım 2024 14:07

Kpss Lisans Matematik yardım..

Lisans işletme mezunu olarak Allah nasip ederse kpss 2026'ya gireceğim. Rasyonel sayılar, uslu ve köklü sayılar vs gibi bazı konuların sorularıni cozebildigim için önce M.Bilge'nin "7 adımda temel matematik" kitabını bitirdim. Ardından Gerçel Matematik kanalından "15 günde sıfırdan temel matematik kampını" bitirdim. Ezcümle matematik temelimi kabaca attım.(

https://youtube.com/playlist?list=PL5_r-P6hrs22zWYRwgrMdfHsh-_Tb4n93&si=nmX2bXMuDGrCtOEd)

Sizden ricam matematik konusunda deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz? Ya da lisans kpss düzeyinde benimle aynı seviyede olup iyi matematik neti çıkaranlar beni aydınlatabilir mi? Amacım matematikte 15-20 arası net çıkarmak. Şu aşamadan sonra asıl calisma sistemim başlıyor. Sizce matematiği konu olarak bu aşamadan sonra iki farklı hocadan dinleyip, sonra konu bazlı youtube'da kpss, DGS, tyt dahil o çalıştığım konunun soru çözümünu izleyip, ondan sonra da elimdeki kitaplardan soru çözümlerini yapmayı dusunuyorum. Amacım kitap soru çözümüne geçmeden evvel bir konuda eksik kalmamaya çalışmak. Bu çalışma sistemi sizce nasıl? Ya da bana ne önerirsiniz kardeşlerim. Eksik veya fazla yaptığımı düşündüğünüz şeyler neler ?

01 Kasım 2024 14:17

Matematik de eksik konularınızı tamamladıktan sonra bir daha farklı bir hocadan konu dinlemenize gerek yok. Matematik işi pratik işidir. Konuyu bilseniz de o soru tarzında pratiğiniz yoksa çözemezsiniz. O yüzden konu eksiğini hızlıca tamamlayıp tamamen farklı tarzda soru çözümleri üzerinden ilerlemenizi tavsiye ederim. Soru çözümleri dediysem de sürekli sorum çözüm videoları izlemek değil. Soruları kendiniz çözmeniz kendinizi zorlamanız gerekiyor. Soru çözüm videoları ve ya çözümlü kitapları destek olarak kullanın. Kısaca bol soru çözümü. 15-20 net gibi küçük hedefler de koymayın. Yeterli süre var 25+ yapılabilir bir net.

Rana Aybuke
Aday Memur
01 Kasım 2024 14:32

Çok teşekkür ederim hocam yanıt için. Yani konuyu tek bir hocadan dinleyip, soru çözümlerini de görece az dinleyip bolca pratiği kendimim yapmamı daha sağlıklı buluyorsunuz anladığım kadarıyla.

Aslında genelde lisans mezunu olup ikinci defa sınava girenler genelde o netleri tutturabildigi için o skalada düşünüyorum.

DopingMühendis, 1 ay önce

Matematik de eksik konularınızı tamamladıktan sonra bir daha farklı bir hocadan konu dinlemenize gerek yok. Matematik işi pratik işidir. Konuyu bilseniz de o soru tarzında pratiğiniz yoksa çözemezsiniz. O yüzden konu eksiğini hızlıca tamamlayıp tamamen farklı tarzda soru çözümleri üzerinden ilerlemenizi tavsiye ederim. Soru çözümleri dediysem de sürekli sorum çözüm videoları izlemek değil. Soruları kendiniz çözmeniz kendinizi zorlamanız gerekiyor. Soru çözüm videoları ve ya çözümlü kitapları destek olarak kullanın. Kısaca bol soru çözümü. 15-20 net gibi küçük hedefler de koymayın. Yeterli süre var 25+ yapılabilir bir net.

01 Kasım 2024 15:54

Mevcut örnekler vardır ama hedef ne kadar yüksek olursa o amaç uğruna gösterilen efor o kadar fazla olur düşüncesindeyim. Bunu yaparken diğer derslerin dengesini de gözetmelisiniz tabii ki. Yani 15-20 net hedefiyle yola çıkıp çalışma planınızı ona göre yapabilirsiniz ama hedef 25+ olursa ekstra üzerine koymak zorunda hissettirir bu durum size. Bu da günün sonunda sizin yararınıza olur. Genel şunu yapmış bunu yapmış demek yerine kendi kapasitenizin sizi maksimum nerelere çıkarabileceğine odaklanarak oraları zorlayın. Başarılar dilerim.

Rana Aybuke, 1 ay önce

Çok teşekkür ederim hocam yanıt için. Yani konuyu tek bir hocadan dinleyip, soru çözümlerini de görece az dinleyip bolca pratiği kendimim yapmamı daha sağlıklı buluyorsunuz anladığım kadarıyla.

Aslında genelde lisans mezunu olup ikinci defa sınava girenler genelde o netleri tutturabildigi için o skalada düşünüyorum.

Rana Aybuke
Aday Memur
01 Kasım 2024 16:22

Eksik olmayın hocam, sağ olun cevap için. Forumda sizin gibi kaliteli insanlarda varmis.

DopingMühendis, 1 ay önce

Mevcut örnekler vardır ama hedef ne kadar yüksek olursa o amaç uğruna gösterilen efor o kadar fazla olur düşüncesindeyim. Bunu yaparken diğer derslerin dengesini de gözetmelisiniz tabii ki. Yani 15-20 net hedefiyle yola çıkıp çalışma planınızı ona göre yapabilirsiniz ama hedef 25+ olursa ekstra üzerine koymak zorunda hissettirir bu durum size. Bu da günün sonunda sizin yararınıza olur. Genel şunu yapmış bunu yapmış demek yerine kendi kapasitenizin sizi maksimum nerelere çıkarabileceğine odaklanarak oraları zorlayın. Başarılar dilerim.

Rana Aybuke
Aday Memur
01 Kasım 2024 17:51

Up+

cihann17
Aday Memur
01 Kasım 2024 22:23

Üstteki arkadaşa katılıyorum kesinlikle konu izliyorum çalışıyorum diye vaktini harcama matematik işi tamamen hız işidir istersen sana formül kağıdını versinlen sınava girerken senin pratiyin yoksa yine cozemezsin o yüzden birkere formülleri konunun gerekli mantığını bir hocadan kavradiktan sonra hemen cozebildiyin kadar soru çözmeye basla soru bankaları bitir mat denemeleri yap ve her cozduyun soruyu süre tutarak yap zamanlanhiz kazanacaksın zamanla yarismazsan soruyu çözmenin bir anlamı yok yoksa herkez çözer o soruları önemli olan o sınav süresinde çözebilmen istediğini elde edersin umarım başarılar

Rana Aybuke
Aday Memur
01 Kasım 2024 23:57

Eksik olmayın , cevap için çok teşekkürler.

cihann17, 1 ay önce

Üstteki arkadaşa katılıyorum kesinlikle konu izliyorum çalışıyorum diye vaktini harcama matematik işi tamamen hız işidir istersen sana formül kağıdını versinlen sınava girerken senin pratiyin yoksa yine cozemezsin o yüzden birkere formülleri konunun gerekli mantığını bir hocadan kavradiktan sonra hemen cozebildiyin kadar soru çözmeye basla soru bankaları bitir mat denemeleri yap ve her cozduyun soruyu süre tutarak yap zamanlanhiz kazanacaksın zamanla yarismazsan soruyu çözmenin bir anlamı yok yoksa herkez çözer o soruları önemli olan o sınav süresinde çözebilmen istediğini elde edersin umarım başarılar

Rana Aybuke
Aday Memur
02 Kasım 2024 14:04

Up+

02 Kasım 2024 18:43

Bu sene goruldugu gibi matematiğin formatı değişti artık ygs matematik gibi uzun okuduğunu anlayıp yorumlaman gereken soru tipi çıkıyor önceki on yılın aksine sayısal mantık soru sayısı problem soru sayısını geçti yorumunu arttırman için her gün egzersiz olarak problem sayısal mantık çözmen lazım çok soru çok matematik tek yolu bu

zeynurvarol
Aday Memur
06 Aralık 2024 00:31

merhaba ben saydığınız konuları bile yapamıyorum meğerse benim konu eksiğim varmış. Oturup en baştan çarpım tablosundan başladım. Problemlere karar olan mat 1 konularını tüm ayrıntılarıyla çalıştım bir defter tutarak örneğin üslü sayılar tüm özelliklerini taşır yazıyordum. Daha önceden konu videoları izliyordum ama soru çözümü yapamıyordum. Bu sefer hiç konu videosu izlemedim. 2024 lisansta 15 soru işaretlemiştim ve hepsi doğruydu zaman sıkıntısı yaşamasam 20 nete ulaşabilirdim. Bence işin sırrı bir konunun özelliklerini deftere yazarak çalıştıktan sonra en az 3 soru bankasından soruları çözerek o konuyu oturtmak. Bi konuyu oturtmadan bi sonraki konuya geçmiyordum. Soru bankaları mutlaka video çözümlü olmalı bu çok işe yarıyor. 1) Konunun özelliklerini deftere yazarak çalış 2) Basit seviyeden başlayarak çalıştığın konuyla ilgili 3 soru bankasındaki soruları çöz 3) Problemlere kadar olan mat 1 konularını bitirince tüm sınavlarda çıkmış mat 1 sorularını çöz 4) Sonrasında denemelere başlayabilirsin, mehmet bilge yıldızın kpss branş denemeleri kitabı çok iyiydi 5) Aynı döngüyü problemler için de uygula Not: Her gün illaki mat çalışılmalı
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi