Editörler : Pangaea
01 Kasım 2024 22:19

İzmir norm fazlası

Arkadaşlar merhaba ben 9 yıldır çalıştığım okulda norm fazlası oldum.Sebep yıkım kararından dolayı bize gelen okul için 2 anasınıfı şubesi açıldı ve bizim iki şubemiz kapandı🤦🏻♀bu kadar saçma bir olay olamaz ve şu anki kılavuzda tüm aşamalarda resen yapılacaktır ifadesi var .Bildiğim kadarıyla buca da zaten benim branşımda doğru düzgün açık yok 8 merkez ilçe birleştirilmiş ama mesafeler o kadar uzak ki bazılarında gitmek imkansız tüm düzenim çocuğumun okulu hersey burada ne yapacağım şimdi ben?çok tedirgin oldum ve haziranda izmir geneli 1500 den fazla norm fazlası var denilmiş.Benim durumumda olan arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?bu süreç nasıl işler şimdi?

berker2004
Daire Başkanı
01 Kasım 2024 23:21

Eğer ses cikarmazsak birilerinin canı yanacak.. Ha şimdi buraya çalışmadan maaş alındığını düşünen dar görüşlü meslektaşlarım da üşusecek ama durumlar hiç öyle de olmuyor. Ben kendi okulumda 29 saat dersi olan haftalık bir norm fazlasiyim. Açıklayan tüm illerin takviminde resen var il içi hem de. Dediğim gibi birilerine dokunamayacak ama birilerini gönderecekler belki de bizi. Caninizi sıkmak gibi oldu ama ses cikarmazsak şimdi bize burda atıp tutanları da vurabilecek bir ezber geçecek mebin eline . Kaldı ki gideceğin yerde de norm fazlası olmayacağının bir garantisi de yok

01 Kasım 2024 23:59

Aynen hocam ben ilk duyduğumda sendika aracılığıyla izmir norm dan sorumlu yetkili ile görüştüm prosedür bu yapabileceğimiz birsey yok dedi sonra ilçe milli eğitime dilekçe yazdım bu konuda ilçe ve ilin yapabileceği birsey yok bakanlıklar normları belirler dendi mağduriyet için dava acmak istedim avukat madde çok ucu açık reddi durumunda 18.000 ödersiniz artı 4250 masraf alınır dedi dedim onu boşverin şansımız var mı?pek sanmıyorum dedi yani hocam herkes bir şekilde mağdur ama hala biz birbirimizin yurdu olacağına kurdu olma derdindeyiz bütün haklarımızı kaybediyoruz çok canım sıkıldı gerçekten

berker2004, 1 ay önce

Eğer ses cikarmazsak birilerinin canı yanacak.. Ha şimdi buraya çalışmadan maaş alındığını düşünen dar görüşlü meslektaşlarım da üşusecek ama durumlar hiç öyle de olmuyor. Ben kendi okulumda 29 saat dersi olan haftalık bir norm fazlasiyim. Açıklayan tüm illerin takviminde resen var il içi hem de. Dediğim gibi birilerine dokunamayacak ama birilerini gönderecekler belki de bizi. Caninizi sıkmak gibi oldu ama ses cikarmazsak şimdi bize burda atıp tutanları da vurabilecek bir ezber geçecek mebin eline . Kaldı ki gideceğin yerde de norm fazlası olmayacağının bir garantisi de yok

majesteleri7
Daire Başkanı
02 Kasım 2024 01:01

Malesef hocam meb yine macera peşinde.öğretmen camiasına bile bunlar yatıyo gitmeden para alıyolR algısını yutturdu.Bakalım Allah büyüktür.Herkes başına gelince anlar.Rotasyonla aynı yerde okulu bile değiştirmek istemeyenler ilçeler arası resen atamaya tepkisiz malesef.Öğretmenlerin üstüne karabasan gibi çökenlere hakkımı helal etmiyorum.yatıyo diyenler de gelsinler bizim yerimize derse girsinler yatan kimmiş.öğretmen camiası ne yazık ki darmadağın ben çektim sen de çek diyenler,banane diyenler,iyi oluyo diyenler,kraldan çok kralcılar ne ararsan var.Hayırlısı bakalım gün doğmadan neler doğar bugünler de geçer inşallah çektirdikleriyle kalırlar

ezoterikkkkkk, 1 ay önce

Aynen hocam ben ilk duyduğumda sendika aracılığıyla izmir norm dan sorumlu yetkili ile görüştüm prosedür bu yapabileceğimiz birsey yok dedi sonra ilçe milli eğitime dilekçe yazdım bu konuda ilçe ve ilin yapabileceği birsey yok bakanlıklar normları belirler dendi mağduriyet için dava acmak istedim avukat madde çok ucu açık reddi durumunda 18.000 ödersiniz artı 4250 masraf alınır dedi dedim onu boşverin şansımız var mı?pek sanmıyorum dedi yani hocam herkes bir şekilde mağdur ama hala biz birbirimizin yurdu olacağına kurdu olma derdindeyiz bütün haklarımızı kaybediyoruz çok canım sıkıldı gerçekten

matemkogr
Kapalı
02 Kasım 2024 01:29

Benim anlamadığım nokta şu.. Eğer 29 saat derse giriyorsanız siz gidince o derslere kim girecek?

29 saat derse girerken nasıl norm fazlası durumuna geldiniz?

Okulnunuzda aynı branştaki öğretmenlerin bir kısmı sadece 15 saat maaş karşılığı mı derse giriyor?

berker2004, 1 ay önce

berker2004
Daire Başkanı
02 Kasım 2024 09:01

6 öğretmeniz en az giren 21 saat giriyor. 5 norma kadar hersey normal giderken yönetmelikte 6. Norm için işler değişiyor. 6 ogretmen nasıl olduk ? İlçede bir alanı bizim okula taşıdılar ogrencileriyle ve ogretmenleeiyle ve 3 ogretmen iken 6 ogretmen olduk. Meslek dersi öğretmeniyim. Her ilçede 1 okulda alanım var e ben ne yapicam?:dediğiniz gibi hadi resen atadilar benim dersime görevlendirme gelecek. Şimdi bu hak mı hocam? Norm fazlası olma sebebim ve yönetmeliğe göre dayanağıni adil bulmuyorken resen de atasinlar iyi bari.

matemkogr, 1 ay önce

Benim anlamadığım nokta şu.. Eğer 29 saat derse giriyorsanız siz gidince o derslere kim girecek?

29 saat derse girerken nasıl norm fazlası durumuna geldiniz?

Okulnunuzda aynı branştaki öğretmenlerin bir kısmı sadece 15 saat maaş karşılığı mı derse giriyor?

matemkogr
Kapalı
02 Kasım 2024 11:54

Öğrenci sayısına göre mi norm belirleniyor? Bu kadar ders yükü varken nasıl norm fazlası oluyorsunuz?

Kişi başına en az 21 saat ders düşerken norm fazlası olmamanız gerekiyor.

Söylediğinize göre 134-135 saat ders yükü görünüyor en az ki bu da 6 norm yapar. İdarenizin yaptığı norm hesabına baktınız mı?

Branşınızda bulunan öğretmenler branş dışı derslere mi giriyor seçmeli derslere mi giriyor?

berker2004, 1 ay önce

6 öğretmeniz en az giren 21 saat giriyor. 5 norma kadar hersey normal giderken yönetmelikte 6. Norm için işler değişiyor. 6 ogretmen nasıl olduk ? İlçede bir alanı bizim okula taşıdılar ogrencileriyle ve ogretmenleeiyle ve 3 ogretmen iken 6 ogretmen olduk. Meslek dersi öğretmeniyim. Her ilçede 1 okulda alanım var e ben ne yapicam?:dediğiniz gibi hadi resen atadilar benim dersime görevlendirme gelecek. Şimdi bu hak mı hocam? Norm fazlası olma sebebim ve yönetmeliğe göre dayanağıni adil bulmuyorken resen de atasinlar iyi bari.

berker2004
Daire Başkanı
02 Kasım 2024 13:00

Topla ders yükü 207 saat hocam. Yönetmeliğe göre 201 saat üzerinde 40 saat daha fazla olması gerekiyor 6.norm icin.

matemkogr, 1 ay önce

Öğrenci sayısına göre mi norm belirleniyor? Bu kadar ders yükü varken nasıl norm fazlası oluyorsunuz?

Söylediğinize göre 134-135 saat ders yükü görünüyor en az ki bu da 6 norm yapar. İdarenizin yaptığı norm hesabına baktınız mı?

Branşınızda bulunan öğretmenler branş dışı derslere mi giriyor seçmeli derslere mi giriyor?

berker2004
Daire Başkanı
02 Kasım 2024 13:05

Secmeli de derse girilse bizim bransimizla alakalı olanlar bizim normumuza yazılır ve rehberlik dahil toplam ders yükümüz 207. Ancak yönetmelik söyle diyor örneğin 83 saat ders var ise 3 norm. Yani 81 ile 120 arası 3 norm gibi gidiyor ama 5.normdan sonra diyorum ki 201 saat ders yükünden sonra her 40 saat için +1 norm eklenir yani 241 de 6 norm oluyor. Velhasıl kelam 6 öğretmenin 3 ünün de arasında 1 er puan var.

matemkogr, 1 ay önce

matemkogr
Kapalı
02 Kasım 2024 16:03

Tabi meslek dersi olunca bu şekilde oluyor. Ben kültür dersi olarak düşünerek hesap yaptığım için şaşırdım durumunuza.

berker2004, 1 ay önce

Secmeli de derse girilse bizim bransimizla alakalı olanlar bizim normumuza yazılır ve rehberlik dahil toplam ders yükümüz 207. Ancak yönetmelik söyle diyor örneğin 83 saat ders var ise 3 norm. Yani 81 ile 120 arası 3 norm gibi gidiyor ama 5.normdan sonra diyorum ki 201 saat ders yükünden sonra her 40 saat için +1 norm eklenir yani 241 de 6 norm oluyor. Velhasıl kelam 6 öğretmenin 3 ünün de arasında 1 er puan var.

03 Kasım 2024 12:54

Hocam 221 saatte 6 norm olur.yönetmenliğe göre
berker2004, 1 ay önce

berker2004
Daire Başkanı
03 Kasım 2024 13:51

Hayir hocam meslek dersi norm hesabinda 201 saat üzeri her 40 saate 1 norm diyor yani 6.normun oluşması için 241 saat gerekli.

göktürk8278, 1 ay önce
Hocam 221 saatte 6 norm olur.yönetmenliğe göre
03 Kasım 2024 19:58

Hocam 5.normdan sonra artı 21 saatte bir norm açılır hocam.açın yönetmeliğe bakın
berker2004, 1 ay önce

Hayir hocam meslek dersi norm hesabinda 201 saat üzeri her 40 saate 1 norm diyor yani 6.normun oluşması için 241 saat gerekli.

03 Kasım 2024 20:02

5.norma kadar dediğin gibi
berker2004, 1 ay önce

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi