Editörler : Pangaea
01 Kasım 2024 22:33

Ortaöğretimde öğretmene hakaret

Arkadaşlar merhaba . Lise de Sınıf rehber öğretmeni olduğum sınıfta öğrenciler ayrı whatsapp grubu kurmuş ve ben dahil öğretmen arkadaşlar adına ağıza alınmayacak küfürler yazılmış . Ve bu öğrenciler bu grupta müstehcen foto vs paylaşımları da olmuş . Aynı öğrenciler sınıftaki bazı öğrencilere zorbalık yaptığı şikayeti de var elimizde . Bu öğrencilerle ilgili dilekçe ile başvuru yapmayı düşünüyoruz okul idaresine konuşma görüntülerini de ekleyip . Bu durumda ceza vs ne olur ? Böyle bir durumda bizi nasıl bir süreç bekliyor ?

Çakırbeyliii
Aday Memur
01 Kasım 2024 23:15

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
hocam merhabalar tabii ki karar takdir sizin yanlış şahsi düşüncemi hepimiz o yollardan geçtik gençler cahiller böyle bir şey yapmış olabilirler de sicillerini etkileyecek düzeyde bir ceza vermeniz veya böyle bir yaklaşımda bulmanız bence yapıcı olmaz

matemkogr
Kapalı
01 Kasım 2024 23:22

Suç unsuru oluşturan bir durum varsa eğer idare bildirmese de siz savcılığa bildireceğinizi belirtin.

Yarın öbür gün zorbalık gören bir öğrencinin velisi durumdan haberdar olursa hesabını size sorar ne yaptınız diye.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
02 Kasım 2024 00:34

Disiplin cezası okuldan atılmaya kadar gider.Elebaşını tespit edip onu atmanızı öneririm.

selimpusat80
Aday Memur
02 Kasım 2024 00:39

disiplinin olmadığı yerde hiçbir olumlu gelişme olmaz. idari olarak ceza almalılar. adli olarak hakeret suçu takibi şikayete bağlı bir suç. başka bir adlı suç konusu varsa bunu en yakın adli makama bildirmekle girevlisiniz yoksa tck ya gore siz de suç islemis olursunuz

murat07356
Aday Memur
02 Kasım 2024 07:41

Teşekkür ederim hocalarım

baykuş123
Şef
02 Kasım 2024 08:26

Telefonunuzu verin bu gençleri size yonlendirelim size sovsun biz de siz de rahat edin.

Çakırbeyliii, 1 ay önce
hocam merhabalar tabii ki karar takdir sizin yanlış şahsi düşüncemi hepimiz o yollardan geçtik gençler cahiller böyle bir şey yapmış olabilirler de sicillerini etkileyecek düzeyde bir ceza vermeniz veya böyle bir yaklaşımda bulmanız bence yapıcı olmaz

Çakırbeyliii
Aday Memur
02 Kasım 2024 10:03

ne saçmalıyosun sen kim kime sövüyo hayırdır ben olumlu yaklaşarak çözmenin daha sağlıklı olacağını düşündüğümü söyledim sövdürnek istiyosan kendine sövdür
baykuş123, 1 ay önce

Telefonunuzu verin bu gençleri size yonlendirelim size sovsun biz de siz de rahat edin.

Yamyamav
Şef
02 Kasım 2024 15:23

Suç varsa cezası olacak. Senin gibiler yüzünden öğretmenlik ayaklar altinda

Çakırbeyliii, 1 ay önce

Çakırbeyliii
Aday Memur
02 Kasım 2024 16:25

ceza verilmeli tabiki ama ayaklar altına almak ne demek senin gibiler yüzünden eğitim bitti bana sorarsan.
Yamyamav, 1 ay önce

Suç varsa cezası olacak. Senin gibiler yüzünden öğretmenlik ayaklar altinda

Çakırbeyliii
Aday Memur
02 Kasım 2024 16:26

arkadaşlar sözüm hepinize yanlış yapan varsa elbette ki cezası verilmeli caydırıcılık olmalı fakat öğrenciyi kaybetmemek lazım bunu da göz önünde bulundurarak hareket edelim kaybetmek kolay ama bi öğrencinin hayatını geleceğini inşa eden de sizlersiniz kim üzerine nasıl alınırsa artık

Kagiş
Müsteşar
02 Kasım 2024 19:09

Bu ceza verme aşkı her geçen gün bazı okulların idare ve öğretmenlerini etkisi altına alıp popüler olmaya başladı ancak eğitimde ceza olgusu bu işin duayen filozof/düşünür ve uzmanlarınca yıllardır tartışılagelmiştir! Verilen ya da verilecek olan ceza öğrencinin olumsuz, istenmeyen davranışını düzeltecek mi? Öğrenci bu ceza ile rehabilite olacak mı? Verilen bu ceza ile öğrencinin okula, öğretmenlerine olan duyguları değişecek mi yoksa daha tehlikeli bir hale mi gelecek! Tüm bunları ölçüp biçmeden disiplin işlemi yapmak, yapmış olmak için yapmaya benzer!!

Ergen psikolojisi ile bu öğrenciler, verilen cezayı sindiremeyip daha büyük bir arıza da çıkarabilirler ki o zaman ne olacak!?

Çocukların velilerinin çağırıp okul idaresi ile toplantı yapılmasını isteyin! Yapılan fiilin suç teşkil edebileceğini, işin okulun kontrolünden çıkıp savcılık boyutuna gidebileceğini ve bu durumda çocukların yargılanıp mahkemeden ceza alacağını da ekleyip bekleyin! Ben velilerin bu olayı düzelteceğine inanıyorum. Sağ duyu bunu gerektirir. Kimse çocuğunun başının yanmasını istemez değil mi? Bu kartı oyuna sokmadan disiplin cezası verdirmeye niyetlenmeyin bence.

baykuş123
Şef
02 Kasım 2024 21:28

Niye sinirlendin ya :) Ben de olaya hümanist bir şekilde yaklaştım.Aslisular ,pelinsular, ailelerinin prensi ,prensesleri üzülmesin dedim.

Mutlu olacaksan tamam bana sovsunler ama bu seferde benim minik kalbim kırılacak :( mutlu musun:(

Çakırbeyliii, 1 ay önce
ne saçmalıyosun sen kim kime sövüyo hayırdır ben olumlu yaklaşarak çözmenin daha sağlıklı olacağını düşündüğümü söyledim sövdürnek istiyosan kendine sövdür

alfa_1
Şef
02 Kasım 2024 21:37

Hepimiz genç olduk ama ahlaki değerlerden yoksun değildik. siz bir kere taviz verirseniz devamı gelir. kesinlikle acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Aile davet edilmeli tekrarı halinde gönderileceğini söyleyin ve kesinlikle uygulayın.

matemkogr
Kapalı
02 Kasım 2024 21:38

Ceza verilmemesinin olumsuz davranışı pekiştireceğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.

O öğrenciyi kaybetmeyelim aman bunu kurtaralım derken hep şımarık yaramaz kural tanımaz öğrencilere taviz verdik ve bunu gören diğer tüm öğrencileri de kaybettik.

Bu çocuklara kurallara uymayı öğretmeliyiz.. Hayatlarının her alanında bunu alışkanlık haline getirmeli ki yarın büyüyüp yetişkin olduğunda da kurallara saygılı olmaya devam etsin.

Kagiş, 1 ay önce

Bu ceza verme aşkı her geçen gün bazı okulların idare ve öğretmenlerini etkisi altına alıp popüler olmaya başladı ancak eğitimde ceza olgusu bu işin duayen filozof/düşünür ve uzmanlarınca yıllardır tartışılagelmiştir! Verilen ya da verilecek olan ceza öğrencinin olumsuz, istenmeyen davranışını düzeltecek mi? Öğrenci bu ceza ile rehabilite olacak mı? Verilen bu ceza ile öğrencinin okula, öğretmenlerine olan duyguları değişecek mi yoksa daha tehlikeli bir hale mi gelecek! Tüm bunları ölçüp biçmeden disiplin işlemi yapmak, yapmış olmak için yapmaya benzer!!

Ergen psikolojisi ile bu öğrenciler, verilen cezayı sindiremeyip daha büyük bir arıza da çıkarabilirler ki o zaman ne olacak!?

Çocukların velilerinin çağırıp okul idaresi ile toplantı yapılmasını isteyin! Yapılan fiilin suç teşkil edebileceğini, işin okulun kontrolünden çıkıp savcılık boyutuna gidebileceğini ve bu durumda çocukların yargılanıp mahkemeden ceza alacağını da ekleyip bekleyin! Ben velilerin bu olayı düzelteceğine inanıyorum. Sağ duyu bunu gerektirir. Kimse çocuğunun başının yanmasını istemez değil mi? Bu kartı oyuna sokmadan disiplin cezası verdirmeye niyetlenmeyin bence.

baykuş123
Şef
02 Kasım 2024 22:03

Olur mu hocam hümanizm önemli.Mesela haberlere yansıyor adamın 13-14 suç kaydı var ama 15. suçunu işliyor.Sonra diyorlar ki nasıl serbet dolanıyor bu adam Bilmiyorlar ki devletimiz onu kazanmaya çalışıyor.15 olmazsa 20 ,20 olmazsa 30 ama zafer bizimdir inşallah.Kafalari almıyor bu esasici arkadaşların.

Çocuktur diyenler zaten biz anamızın karnından direkt 30 yaşında çıktık:D

matemkogr, 1 ay önce

Ceza verilmemesinin olumsuz davranışı pekiştireceğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.

O öğrenciyi kaybetmeyelim aman bunu kurtaralım derken hep şımarık yaramaz kural tanımaz öğrencilere taviz verdik ve bunu gören diğer tüm öğrencileri de kaybettik.

Bu çocuklara kurallara uymayı öğretmeliyiz.. Hayatlarının her alanında bunu alışkanlık haline getirmeli ki yarın büyüyüp yetişkin olduğunda da kurallara saygılı olmaya devam etsin.

Çakırbeyliii
Aday Memur
02 Kasım 2024 22:22

akşam akşam güldürdün beni hocam Rabbim iyilerle karşılaştırsn tabiki zorba öğrencileri kayırmamalıyz benim dikte etmek istediğim kazanmak
baykuş123, 1 ay önce

Niye sinirlendin ya :) Ben de olaya hümanist bir şekilde yaklaştım.Aslisular ,pelinsular, ailelerinin prensi ,prensesleri üzülmesin dedim.

Mutlu olacaksan tamam bana sovsunler ama bu seferde benim minik kalbim kırılacak :( mutlu musun:(

Kagiş
Müsteşar
02 Kasım 2024 22:53

Hocam ceza ile bir yere varılmıyor eğitimde! Aile evde terbiye edecek ki okul da üzerine bir şeyler koyacak! Bu konuda zorunlu eğitim yeniden gözden geçirilmeli! Bazı öğrencilerin bünyesi okul iklimine uygun olmuyor maalesef! Örgün eğitimde çok da diretmemek lâzım!))

matemkogr, 1 ay önce

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi