Editörler : cihan27E.Kayı Han

kyros
Memur
06 Kasım 2024 21:14

Bu haline şükretçilerin (trolleri demiyorum ciddi olanları demiyorum) gördüğün yerde ağzını burnunu kırmak lazım, bunlar yüzünden burnumuz boktan kurtulmadı.

kerouac79, 1 ay önce

1 oğlum var; 8 yıl önce boşandım. yalnız yaşıyorum.

kamu kurumunda tercümanım, maaşım 40.500.

Günlük yeme içme masrafım: 400 lira, ayda 12 bin.

oğlana evde bakacak kimse olmadığı için mecburen özel okula veriyoruz, masrafın yarısı bende. bir de basketbol kursuyla ayda toplam 10 bin.

Oğlanı bazı günle okula bıraktığım için işe mecburen arabayla gidiyorum. Yakıt, tamirat, bakım, sigorta ayda 7 bin.

Yurtdışında yaşayan arkadaşımın evinde kalıyorum; aidatını ödeyerek işi hallediyorum... sayesinde kira ödemiyorum. Aidatı ödüyorum. Aidat ve faturalar ayda toplam 5bin.

Elektronik ve tekstil sadece elzemse alıyorum, ayda ortalama 2bin.

Hepsini toplayınca ayda 36 bin..

bunun içinde tatil yok, restoran yok, kira yok.. ben neyle yatırım yapacam, neyle oğluma gelecek hazırlayacam, neyle ev alacam...

kyros
Memur
06 Kasım 2024 21:15

*trolleri demiyorum ciddi olanları diyorum.

kyros, 1 ay önce

Bu haline şükretçilerin (trolleri demiyorum ciddi olanları demiyorum) gördüğün yerde ağzını burnunu kırmak lazım, bunlar yüzünden burnumuz boktan kurtulmadı.

Murat0364
Aday Memur
06 Kasım 2024 21:45

infaz koruma memuru maaşı birebir tutmuyor hesapta bir yanlışlık var

Mehmet gazanfer
Aday Memur
07 Kasım 2024 16:05

Ben ankarada 6 bine oturuyorum ev 65 70 metrekare isteyen bulur

Kualalumpur1, 1 ay önce

Adamım bizim yaşadığımız şehirde 6 7 bine kira yok 100 binlerce asgari ücretli var zaten asgari ücretlilerin büyük bir kısmı ailesiyle yaşıyor genç insanlar bunlat destek olmadan kirayla ev fslan tutamazlar

furyschopen
Şube Müdürü
07 Kasım 2024 17:14

neresinde ankaranın? 20 30 yıllık mı ev?,
Mehmet gazanfer, 1 ay önce

Ben ankarada 6 bine oturuyorum ev 65 70 metrekare isteyen bulur

tolgperperek
Daire Başkanı
08 Kasım 2024 09:46

Ankarada eksi kottaki depolar bile daha pahalı, polatlıya bile gitseniz 60 metre boş kapalı alan daha pahalı. 10 yıldır aynı dairede kiracısınızdır bilemem.

furyschopen, 1 ay önce
neresinde ankaranın? 20 30 yıllık mı ev?,

Milky way town
Aday Memur
08 Kasım 2024 16:46

Memur maasi sizinde belirttiğiniz gibi asgari ücrete kıyasla çok yüksek .Ya asgari ücret artmalı ya memur maaşı düşürülmeli.

09 Kasım 2024 15:21

Ne alaka salatalık nerede fark 2 katı sadece
Milky way town, 1 ay önce

Memur maasi sizinde belirttiğiniz gibi asgari ücrete kıyasla çok yüksek .Ya asgari ücret artmalı ya memur maaşı düşürülmeli.

Mehmet gazanfer
Aday Memur
10 Kasım 2024 09:36

Yukarıdaki ilk mesaja bakarsan memur maaşı yıllara göre asgari ücrete göre yarı yarıya erimiş

Mehmet gazanfer
Aday Memur
10 Kasım 2024 09:38

Tokilerde var hem de bina yeni arayan bulur merkezde hovardalık yapacağım diye oralara bakmıyorsunuz. Şu merkez işini bırakın işiniz gücünüz eğlence

tolgperperek, 1 ay önce

Ankarada eksi kottaki depolar bile daha pahalı, polatlıya bile gitseniz 60 metre boş kapalı alan daha pahalı. 10 yıldır aynı dairede kiracısınızdır bilemem.

Mehmet gazanfer
Aday Memur
10 Kasım 2024 18:40

İYİ O ZAMAN MEMURLARDA ASGARİ ÜCRET ALSINDA SİZDE RAHAT EDİN BİZDE AMA SONRA NİYE NİTELİKSİZ MEMUR YETİŞİYOR DİYE KIZMAK YOK ÇÜNKÜ O ZAMAN KİMSE SINAV GEÇMEK İÇİN KIÇINI YIRTMAZ TORPİLLİLER HARİÇ

elektronik49
Şube Müdürü
10 Kasım 2024 18:43

2 yada 3 yıla asgari ücret ile memur maaşı aynı olacak

tolgperperek
Daire Başkanı
13 Kasım 2024 09:24

taşrada ne tokisi ne ulaşımı. Sıkıntı zaten ne topu sözşleşme nede başka birşey paranın hızlı değer kaybedip günlük tüketimdeki herşeyin pahalı olması.

Mehmet gazanfer, 1 ay önce

Tokilerde var hem de bina yeni arayan bulur merkezde hovardalık yapacağım diye oralara bakmıyorsunuz. Şu merkez işini bırakın işiniz gücünüz eğlence

mutlu_50
Müsteşar
19 Kasım 2024 10:05

En düşük bekar memur maaşının yanında, kamu işçilerinin maaş+ek ödemeleri gerçekten çok arttı. Çalışma barışını bozan bu farklılıkların giderilmesi gerekiyor.

Kamu işçisi ek ödemelerle ortalama 50-60.000 TL alırken en düşük memur maaşının 38.000 TL civarında olması gerçekten vahim. Bu 38.000 TL'nin 15.000 TL'si de seyyanen ödeme. Emeklilikte hiçbir işe yaramıyor. Primleri asgari ücretten yatıyor 2008 sonrası memurların.

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi