Editörler : Pangaea
05 Kasım 2024 02:19

Aday memurluk

Kanunu okuduğumda aday memurluk süresince iki farklı yazılı sınav ve eğitim olduğunu gösteriyor.O sınavlarda başarı için en az 60 şartı var.Buraya kadar tamam çalışıp geçilir.Birde staj değerlendirmesi var deniliyor.O nasıl birşey yani kim karar veriyor sonuçta staj sınavı diye birşey yok orada bir haksızlık olmaz mı

İskoli
Aday Memur
05 Kasım 2024 07:40

Hangi kurum bilmiyorum ama kurumuna göre uyarla. Aday memurluk bitiminde şefin sana not veriyor çalışma ve iletişimine bakarak. Verdiği puana göre de %8 %6 vs oranla memurluğa geçiş zammı alıyorsun diye biliyorum
05 Kasım 2024 10:22

Aday memurken normal maaşının %8 daha az alıyorsun. Genelde kurumlarda 1 yıl süre geçince asaletını alıyorsun. Onda da şefin not veriyor sadece öyle sınavdır falan ben duymadım hiçbir yerden

05 Kasım 2024 11:50

Kit kurumları için geçerli sizin dediğiniz. Arkadaş 657 aday memurluğu soruyor. Aday memurluk en az 1 yıl en çok 2 yıldır, staj ve sınav muhabbeti vardır. Aday memurken istifa ettim, etmeseydim bunlara girecektim ben de.

MechanicalEngineer61, 1 ay önce

Aday memurken normal maaşının %8 daha az alıyorsun. Genelde kurumlarda 1 yıl süre geçince asaletını alıyorsun. Onda da şefin not veriyor sadece öyle sınavdır falan ben duymadım hiçbir yerden

Kpss2022iktisat
Aday Memur
06 Kasım 2024 09:22

böyle bir şey yok maaşı tam alıyosun

hsnd
Başbakan Müsteşarı
06 Kasım 2024 09:39

Bu dediğiniz kit kurumları için geçerli. KİT'lerde aday memurluk uygulaması bulunmuyor 6 ay süre ile deneme süresi gibi bir duruma tabi tutulursunuz. Bu süre içersinde bir sıkıntı yaşamazsanız performans primi adı altında maaşınızda %8'lik bir artış olur.

Asıl staj konusuna gelecek olursak stajınızı genelde çalıştığınız birimde normal çalışırken yaparsınız zaten. Birime bağlı amiriniz kimse değerlendirme süresi geldiğinde staj belgenizi doldurur ve onaylar. Örneğin personel biriminde çalışan bir personel orada normal çalışma düzeninde süre içerisinde stajını da yapmış olur ve personel şefi daha üst hangi amir varsa belgesini doldurur stajını onaylar.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi