Editörler : Pangaea
05 Kasım 2024 13:06

Müdür yardımcılığı hakkında konuşalım.
Okul müdür yardımcılığı yapılmaya değer mi sizce? Hangi şehirler daha iyi olur ya da daha kötü olur? Müdür yardımcılığına başlayacaklar ne tavsiyeler verirsiniz? Kadın açısından bu pozisyon nasıldır ?

konyahakkari
Aday Memur
05 Kasım 2024 14:15

şehir değil öğrenci sayısı önemli. küçük okulda full yatış büyük okulda stress

Braweheart01
Genel Müdür
05 Kasım 2024 16:15

hem küçük okulda hem de büyük okulda idarecilik yaptım. İdarecinin bir iş yapmadan geçirdiği saate yatış diyecek olursak öğretmenin günde 5 teneffüsü var 15 er dakikadan 75 dakika yapıyor. İdarecilik yaptığım dönemde en basit okulda bile boşta 75 dakika zamanım olmuyordu. Yarıyıl yaz tatili yok tüm okul ve öğretmenlerin sorumluluğu idarecinin sırtında. Parasal olarak öğretmen 1 tane destek odası öğrencisi alır veya 1 tane egzersiz kurs açarsa hem idareciden daha az saat çalışır hem de daha yüksek ücret alır.

Çalışma saati öğretmenden daha fazla aynı maaşı alır ek dersi haftada 3-4 saat Müdür 5 saat fazladır (öğretmen ek kurs açmazsa)

Daha çok soruşturma yer ve ceza alır, ödül de öğretmene göre daha çok alır

Stresi öğretmenliğe göre daha fazladır

Müfettişler tarafından yılda 2 kez teftiş edilir öğretmen teftiş edilmez.

İdareciye muhakkiklik görevi verilir yol parası ücret vb. verilmez.

İdarecinin hatalarını öğretmenler yakalarsa ya tehdit ederler ya da direk cimere şikayet ederler.

Bu bilgiler ışığında yapılması akıl mantık işi değildir.

baykuş123
Şef
05 Kasım 2024 16:41

Birçok şey yazılmış şu eksik kalmış.İdarecilere 6 saat ders yazılır ama ekseriyetle yukarda belirttikleri gibi yoğun oldukları için o derslere giremezler bu yüzden akşamları vicdandan uyuyamadiklari olur.Bunu da bir düşünün

Braweheart01, 1 ay önce

hem küçük okulda hem de büyük okulda idarecilik yaptım. İdarecinin bir iş yapmadan geçirdiği saate yatış diyecek olursak öğretmenin günde 5 teneffüsü var 15 er dakikadan 75 dakika yapıyor. İdarecilik yaptığım dönemde en basit okulda bile boşta 75 dakika zamanım olmuyordu. Yarıyıl yaz tatili yok tüm okul ve öğretmenlerin sorumluluğu idarecinin sırtında. Parasal olarak öğretmen 1 tane destek odası öğrencisi alır veya 1 tane egzersiz kurs açarsa hem idareciden daha az saat çalışır hem de daha yüksek ücret alır.

Çalışma saati öğretmenden daha fazla aynı maaşı alır ek dersi haftada 3-4 saat Müdür 5 saat fazladır (öğretmen ek kurs açmazsa)

İdarecinin hatalarını öğretmenler yakalarsa ya tehdit ederler ya da direk cimere şikayet ederler.

Braweheart01
Genel Müdür
05 Kasım 2024 16:49

bu yüzden öğretmenler şikayet ediyor zaten, açığı çok olur idarecinin. Bu nedenle yapılacak iş değildir. Ben sınıf öğretmeniyim bizde 6 saat ders yoktu. Branşçı arkadaşlar çoğunlukla girmzdi bu derslere o zaman da sıkıntı vijdanen tabiii.

hakkıyla yapsan ahhını asla alamayacağın iş idarecilik

baykuş123, 1 ay önce

Birçok şey yazılmış şu eksik kalmış.İdarecilere 6 saat ders yazılır ama ekseriyetle yukarda belirttikleri gibi yoğun oldukları için o derslere giremezler bu yüzden akşamları vicdandan uyuyamadiklari olur.Bunu da bir düşünün

highaltitude
Aday Memur
05 Kasım 2024 17:40

Para az,tatil az. İş yükü çok, sorumluluk çok, stres çok. Millet kebap iş diye başlıyor,sonra kazın ayağının öyle olmadığını görüp istifa ediyor

05 Kasım 2024 21:33

Çok doğru yazmışsınız hocam. Özellikle müdür yardımcılarının hakkı ödenmez. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Okulların atar damarları sizlersiniz.
Braweheart01, 1 ay önce

mkilic28
Aday Memur
07 Kasım 2024 15:23

evet mesela sınıf öğretmenleri 6 saat derse girme zorunluluğu yok ama diğer branş öğretmenlerinin var. mesela ben koordinatör müdür yardımcısıyım meslek lisesinde MESEM var normal Anadolu meslek lisesi ve açık lise var, tüm bu öğrencilerin sigortası stajı devlet katkısı hepsini yapacaksın yanlış olursa ya da sigorta da unuttuğun bir öğrenci olursa sorumlusun ama ek dersi aynı alıyorsun birde 6 saat derse girme olayı var tüm bunların yanında.

baykuş123, 1 ay önce

Windowsxp.
Aday Memur
07 Kasım 2024 18:15

7 yıldır müdür yardımcılığı yapıyorum. Kesinlikle idarecilik yapılacak iş değil. Norm fazlası olma durumum olmasa bir saniye durmam.

fatih ç.
Genel Müdür
07 Kasım 2024 21:42

Nasıl 75dk boş zaman olmuyor? Kahvaltı, öğle yemeğini de mesaiye mi sayıyorsunuz? 3 farklı okul, 15civarı idareci gördüm. Farklı şehir ve kademelerden onlarcasını da arkadaş çevremden biliyorum, tüm arkadaşlar öğretmen olunca tabii.

Okulda bazen saatler süren kahvaltı-öğle yemeği faslı olmayan idareci yok. Hatta kendi de yapmıyor. Yaptırıyor. Mesaisini okulun tenizliğine ayırması gereken hizmetliler,, okulla ilgileneceğine idarecilere kahvaltı-yemek hazırlıyor. Çay, kahve hazırlıyor.

Şimdi siz diyorsunuz ki biz 1 saatimizi yemeğe, sigaraya ayıramıyoruz, öyle mi? Maşallah pırlanta gibi idarecilik yapmışsınız ama ben böylesini görmedim. İnanasım da gelmedi açıkçası. Bence bunları da mesaiye saydığınızdan boş kalamıyoruz diyorsunuz.

Braweheart01, 1 ay önce

Braweheart01
Genel Müdür
07 Kasım 2024 22:05

demekj ki boş adamlarla çalışmışsın kahvatımı evimde yapar gelirdim. benim evimde eşimin elinden hazırlandığı gibi kimse kahvaltı hazırlayamaz. O keyfi yaşamadan okula gelmem. Öğlen arası mesaiye dahil değildir. Öğlen kapımı kitler çıkarım. Ev uzakta arabamı serin ferah bir yere park eder evden getirdiğim yemeği yerim. Biraz dinlenir öğlen arasını yaparım.

Sonra okulda mesaiye devam ederim. Mesaide iken de 75 dakika boş vaktim genellikle olmaz. Benimle çalışan müdür yardımcısı arkadaşlar kahvaltı eder arada onların işine karışmam.

Sonra baktım ki zaman akıp geçiyor eşime ve çocuklarıma yeteri kadar zaman ayıramıyorum . Ne için peki ... bir okulun müdürlüğünü yapıyorum, elime ne geçiyor pekii, haftada 4-5 sat ek ders bazen haftasonu sınav görevi. Onu da arabayla harcadığım benzine gidiyor para. Yaa sabır dedim sonra okulda bir öğrenci vardı hiçbir öğretmen destek odası vermedi (istemedi) ilçe mem müdürüne gittim ben bu öğrenciye destek vermek istiyorum dedim. hayrına ver dediler parasını alamazsın dediler. orada tepem attı herhangi bir öğretmen 8 saat destek odası alsa benden çok ek ders alıyor ben keriz miyim bu kadar saat okulda çalışıyorum sorumluluk alıyorum ee destek odası veremezsin. okul müdürünün asıl görevi öğretmen , müdürlük ikinci görevdi hani? okuldaki bir destek öğrencisini bile alamıyorum, o zaman niye durayım* egzersiz vereym dedm yasla olarak da imkansız ,, sonra dedim boş kağıt var mı diye sordum var dediler verim istifa dilekçemi , beni ikna etmeye çalıştılar dedim siz kendinize salak arıyorsunuız, eşek olduktan sonra semeri vuran çok olur istifam 15 günd ekabul edildi. istediğim bir okul vardı oraya öğretmen olarak gittim halen de aynı okuldayım gayet de mutluyum. destek odam da var iyep de yapıyorum kimse hayrına yap demiyor.. .

Şimdi öğretmenlik severek yapıyoruz ama para da önemli günde 8-10 saat okulda dur sadaka gibi para al , bana uymadı bu durum. Öğrencilerden uzak olmak isteyen , öğretmenlik yapmak istemeyen adamın işi müdürlük yoksa bu kadar az paraya yapılmaz.

fatih ç., 1 ay önce

Nasıl 75dk boş zaman olmuyor? Kahvaltı, öğle yemeğini de mesaiye mi sayıyorsunuz? 3 farklı okul, 15civarı idareci gördüm. Farklı şehir ve kademelerden onlarcasını da arkadaş çevremden biliyorum, tüm arkadaşlar öğretmen olunca tabii.

Okulda bazen saatler süren kahvaltı-öğle yemeği faslı olmayan idareci yok. Hatta kendi de yapmıyor. Yaptırıyor. Mesaisini okulun tenizliğine ayırması gereken hizmetliler,, okulla ilgileneceğine idarecilere kahvaltı-yemek hazırlıyor. Çay, kahve hazırlıyor.

Şimdi siz diyorsunuz ki biz 1 saatimizi yemeğe, sigaraya ayıramıyoruz, öyle mi? Maşallah pırlanta gibi idarecilik yapmışsınız ama ben böylesini görmedim. İnanasım da gelmedi açıkçası. Bence bunları da mesaiye saydığınızdan boş kalamıyoruz diyorsunuz.

07 Kasım 2024 22:10

Allah gönlünüze göre versin hocam. Zor bir durum haklısınız, sendikalarda önemsemiyor idarecileri.
Braweheart01, 1 ay önce

demekj ki boş adamlarla çalışmışsın kahvatımı evimde yapar gelirdim. benim evimde eşimin elinden hazırlandığı gibi kimse kahvaltı hazırlayamaz. O keyfi yaşamadan okula gelmem. Öğlen arası mesaiye dahil değildir. Öğlen kapımı kitler çıkarım. Ev uzakta arabamı serin ferah bir yere park eder evden getirdiğim yemeği yerim. Biraz dinlenir öğlen arasını yaparım.

Sonra okulda mesaiye devam ederim. Mesaide iken de 75 dakika boş vaktim genellikle olmaz. Benimle çalışan müdür yardımcısı arkadaşlar kahvaltı eder arada onların işine karışmam.

Sonra baktım ki zaman akıp geçiyor eşime ve çocuklarıma yeteri kadar zaman ayıramıyorum . Ne için peki ... bir okulun müdürlüğünü yapıyorum, elime ne geçiyor pekii, haftada 4-5 sat ek ders bazen haftasonu sınav görevi. Onu da arabayla harcadığım benzine gidiyor para. Yaa sabır dedim sonra okulda bir öğrenci vardı hiçbir öğretmen destek odası vermedi (istemedi) ilçe mem müdürüne gittim ben bu öğrenciye destek vermek istiyorum dedim. hayrına ver dediler parasını alamazsın dediler. orada tepem attı herhangi bir öğretmen 8 saat destek odası alsa benden çok ek ders alıyor ben keriz miyim bu kadar saat okulda çalışıyorum sorumluluk alıyorum ee destek odası veremezsin. okul müdürünün asıl görevi öğretmen , müdürlük ikinci görevdi hani? okuldaki bir destek öğrencisini bile alamıyorum, o zaman niye durayım* egzersiz vereym dedm yasla olarak da imkansız ,, sonra dedim boş kağıt var mı diye sordum var dediler verim istifa dilekçemi , beni ikna etmeye çalıştılar dedim siz kendinize salak arıyorsunuız, eşek olduktan sonra semeri vuran çok olur istifam 15 günd ekabul edildi. istediğim bir okul vardı oraya öğretmen olarak gittim halen de aynı okuldayım gayet de mutluyum. destek odam da var iyep de yapıyorum kimse hayrına yap demiyor.. .

Şimdi öğretmenlik severek yapıyoruz ama para da önemli günde 8-10 saat okulda dur sadaka gibi para al , bana uymadı bu durum. Öğrencilerden uzak olmak isteyen , öğretmenlik yapmak istemeyen adamın işi müdürlük yoksa bu kadar az paraya yapılmaz.

07 Kasım 2024 22:13

Ne yaşadınız hocam, neler gördünüz de bu kadar soğudunuz idarecilikten?
Windowsxp., 1 ay önce
7 yıldır müdür yardımcılığı yapıyorum. Kesinlikle idarecilik yapılacak iş değil. Norm fazlası olma durumum olmasa bir saniye durmam.

ekpss3347
Memur
07 Kasım 2024 22:40

Meslek lisesinde meslek öğretmeni isen, azıcık da vicdansız isen hiç derse girmeden 6 maaş karşılığı (meslek dersi zaten gruba bölünür), 6 saat koordinatörlük (işletmelerde meslek eğitimi) varsa maöl max 10 saat oradan. Kültür/branş öğretmeni iseniz dyk zaten şu an durum ne bilmiyorum idareciler dyk açabiliyor mu... Halk eğitimi merkezlerinde naylon kurs açanlar da var tabi. Bu dediklerim suç işleyen vicdansızlar içindi. Derdiniz para ise... Ha bizim gibi enayilere gelirsek, ben çpal den Anadolu lisesine geçen okulda bir sürü prosedür ile uğraştım haftalık 20 saat ek ders, 6 saat de yalandan ders (beden eğitimi, hocası yok). Okuldaki formatör bilişimci bölüm kapatılınca haftalık 0 (sıfır) saat derse girip yatıyor 18 saat ek ders alıyor, yazı gelene kadar 3 saat de nöbet alıyordu ki kesilince ona bile surat yaptı. Sorumluluk sınavlarında sınav ücreti vs. Pandemi de eklenince... İlk fırsatta il dışı yapıp köy okulunda 4 saat derse girip formatör oldum, 3 gün de merkezdeydim. Gençleştim resmen, bu kadar mı fark eder. Uygun şartlarda idarecilik yapılır ama nasıl... Küçük okulda diğer müdür ya da müdür yardımcısını tanıyor iseniz. Büyük okulda deneyimli ve uyumlu idareciler varsa ve sistem oturmuşsa. Önemli olan çalışma arkadaşları. Bir tavsiye de sınavla atanmadan önce geçici görevlendirme ile mümkünse o kurumda bulunmak. Sınavla atandın mı pat diye bırakamıyorsun da.

berkaydal
Şef
07 Kasım 2024 22:56

Kimse yemiyor bu çok çalışıyoruz palavralarını. Derse girmeyen de bahane üretmesin bir zahmet. İşi varmış. Yav arkadaş işin o saatte derse girmek zaten. Böyle bir ahmaklık yok yav.

Windowsxp.
Aday Memur
07 Kasım 2024 23:13

Hocam çok şükür öyle kötü bir şey yaşamadım. Ama bütün sorumluk stres sizin omuzlarınızda. Velisi ayrı dert, öğrencisi ayrı dert, üstten gelen emirler, alttan gelen talepler inanın öğretmenlik en güzeli. Geçen sene haftanın yedi gününü de okulda geçirmiş olmamda cabası
Meraklı Milliyetçi, 1 ay önce
Ne yaşadınız hocam, neler gördünüz de bu kadar soğudunuz idarecilikten?
07 Kasım 2024 23:34

ben istanbulun çeşitli ilçelerinde idarecilik yaptım burda ortaokul idarecileri 6 saat derse girmiyor çoğu ilçede. Kendilerine 6 saat dersi özel eğitim sınıfından yazıyorlar. Müdürler de 2 saat girmiyor. Onlar da bir kılıfına uyduruyorlar. Girmemeleri daha doğru bence de. Çalıştığım okullarda genelde böyleydi.Sadece bir okulda müdür illa gireceksiniz diye tutturmuştu. O okulda da dirlik düzen yoktu. Kısacası çekilecek dert değil ha yarın şartlar değişir bir düzenleme getirilir o zaman yeniden düşünürüz ancak şu şartlarda tavsiye etmem.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi