Editörler : "eskiyara"Pangaea
05 Kasım 2024 17:05

Mal bildirim beyannamesi

merhabalar , araba aldım (2.el) ve fiyatı yaklaşık 450 bin tl civarında mal oldu. Mal bildirim beyannamesini nasıl yapmam gerekli / gerekli mi? ne kadar süre içerisinde yapmam lazım gibi sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
05 Kasım 2024 17:24

Aldiktan sonra 1 ay içinde..

Form ve zarf ayni. Ek beyan isaretleyip vermeniz gerekiyor.

kimuni
Daire Başkanı
05 Kasım 2024 17:31

selamlar , hocam internetten basit arama ile şu forma ulaştım https://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_03/02123212_02120640_06_Mal_Bildirimi_Formu.pdf

anladığım kadarı ile bölüm 4 A yı dolduracağım. peki şöyle bir detay var: ben bunu üstte dediğim fiyata aldım adamlar bana sen bu parayı nerden buldun derler mi ? çünkü atanırken memur bana "hocam maaşın 6 katını geçince verin" gibi bişey söylemişti.

Sevdim-Seni, 4 hafta önce

Aldiktan sonra 1 ay içinde..

Form ve zarf ayni. Ek beyan isaretleyip vermeniz gerekiyor.

Pelinin1
Şube Müdürü
05 Kasım 2024 18:12

Nerden buldun hocam bu parayı ? :)

kimuni
Daire Başkanı
05 Kasım 2024 18:17

haklısınız galiba, herşeyi bazen fazla mı takıyorum dedim kafaya :) :) :)

Pelinin1, 4 hafta önce

Nerden buldun hocam bu parayı ? :)

Pelinin1
Şube Müdürü
05 Kasım 2024 18:37

Hocam 1 ay içinde beyanname vermen gerek ama ocak ayında genel mal bildirimi vereceğiz 2 aydan az kaldı, meblada çok büyük olmadığı için ve taşınmaz olmadığı için bence ocak ayında yazsanız da olur, ama tabi ki sizin taktiriniz yinede sorun olur diyorsanız yarın yazın verin

Sevdim-Seni
Genel Müdür
05 Kasım 2024 23:05

Mal bildirimi o anki durumu degerlendirmek icin degildir. Yillar gectikce sebepsiz bir zenginleşmen olursa süreci sorgulayabilmek, zamanla mal varligindaki degisimi inceleyebilmek icindir.

Sorusturmak bir durum olmadikçada bakilmaz.

imrancuhadar
Memur
06 Kasım 2024 08:31

Birçok kişi borç alarak ev araba alabiliyor. Babadan, kardeşten, eşten veya dosttan borç aldıysanız borç kısmına da onları yazın.

kimuni
Daire Başkanı
06 Kasım 2024 19:30

teşekkür ederim gördüm ilgili kısmı da şimdi şöylece de bir soru ortaya çıkıyor : önce diyelim ki bu borçları aracın fiyatından çıkardığımızda kalan miktar maaşın 6 katının altına düştü o zaman mal bildirim beyannamesi vermeyecez mi demek oluyor. bir de ben oraya borç bilgisi girersem bu mebbise düşer mi ve benden ek belge istenir mi?

imrancuhadar, 4 hafta önce

Birçok kişi borç alarak ev araba alabiliyor. Babadan, kardeşten, eşten veya dosttan borç aldıysanız borç kısmına da onları yazın.

konyahakkari
Aday Memur
06 Kasım 2024 20:41

mebbise falan düşmez o zarfın açılmaz açılması gereken bir durum olursada araba almışsın neden beyanname vermedin diyememeleri daha doğru olur kanaatimce.

kimuni, 4 hafta önce

teşekkür ederim gördüm ilgili kısmı da şimdi şöylece de bir soru ortaya çıkıyor : önce diyelim ki bu borçları aracın fiyatından çıkardığımızda kalan miktar maaşın 6 katının altına düştü o zaman mal bildirim beyannamesi vermeyecez mi demek oluyor. bir de ben oraya borç bilgisi girersem bu mebbise düşer mi ve benden ek belge istenir mi?

Braweheart01
Genel Müdür
06 Kasım 2024 21:13

Arkadaşlar geçmişte alınmış bir araba bildirilmemişse 2 sene sonra bildirilirse sorun olur mu araba 18 yaşın altındaki çocuk adına

ice.mann
Memur
08 Kasım 2024 16:19

Yani versin mi vermesin mi :)

Pelinin1, 4 hafta önce

Hocam 1 ay içinde beyanname vermen gerek ama ocak ayında genel mal bildirimi vereceğiz 2 aydan az kaldı, meblada çok büyük olmadığı için ve taşınmaz olmadığı için bence ocak ayında yazsanız da olur, ama tabi ki sizin taktiriniz yinede sorun olur diyorsanız yarın yazın verin

Pelinin1
Şube Müdürü
08 Kasım 2024 18:17

:))) ben diyeceğimi dedim artık gerisi ona kalmış :))

ice.mann, 3 hafta önce

Yani versin mi vermesin mi :)

Sevdim-Seni
Genel Müdür
08 Kasım 2024 18:24

Çok basit bir işlem.

Araba, degeri şu kadar, edinim sekli satin alma...

Hepsi bu. Doldrun verin. Çok ayrintiya gerek yok. Borc morç işlerine girmenize gerek yok.

Ayrica kanunen mal bildirimi zorunluluktur. Hatta cezasi memuriyetten atilmanın bir altı kademe durdurma cezasidir.

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi