Editörler : F16 Gökçen
05 Kasım 2024 17:06

Tecrübeli abilerim ve ablalarım

Buraya bu yazıyı yazıyorum çünkü tecrübeli abilerim ve ablalarımın bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. 21 yaşında işletme bölümünü okuyorum. Büyük ihtimalle 2028 yılında KPSS sınavına gireceğim ama bazı sorunlar var, günümüzde KPSS memur alımı düştü kazanmak için yüksek puanlar almak gerekiyor, diyelim ki yüksek puan aldık bu sefer de mülakatlar var. Çevremdeki insanlardan duyduğum kadarıyla mülakatlarda akılalmaz bir şekilde torpil dönüyormuş bunları duyunca gelecek kaygımı iyice artıyor sosyal hayatım çok kötü etkilendi. Üniversite sınavına yeniden hazırlanayım diyorum (ortalama bi mühendislik kazanacak kapasiteye sahibim) mühendislik alanı da kısıtlı günümüzde. Odtü ,itü,Boğaziçi gibi yerler kazanmam lazım o da imkansız. İşletmeyi bırakıp meslek mi öğrensem diye düşünüyorum bunu da aileme nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Şuan gerçekten hayattan zevk almıyorum, bu düşünceler kafamdan bir türlü gitmiyor sosyal hayatım sıfıra indi neredeyse karar da veremiyorum ve yapacağımı bilmiyorum. Bu yazıyı okuyan abilerim ve ablalarım ülkenin meslek olarak gidişatı hakkında, kendi yaşadıkları tecrübeleri hakkında, bana bir tavsiye verirse çok memnun olurum. Değerlendirmeye ve uygulamaya hazırım.

Bu düşüncelerimi ilk defa burada paylaştım.

banty
Aday Memur
05 Kasım 2024 20:47

Şu an kaçıncı sınıfsın? İşletme bölümünü seviyor musun? Derslerinde başarılı mısın? Muhasebeyle aran nasıl? Mülakatlı meslekler haricinde KPSS ile merkezi atama düz memurluk var. 85 puan alsan atanırsın. Düz memurluk ister misin? Eğer bu sorulara cevabın olumsuzsa farklı bir bölüm okumalısın. Çevrenin ve ailenin ne diyeceğini düşünme sonuçta emekli olana kadar bu işi sen yapacaksın önemli olan senin ne düşündüğün hangi alanda mutlu olduğun.

Doublegex
Aday Memur
06 Kasım 2024 00:02

Derslerim iyi kapasitem var matematiği anlıyorum 1.sınıfım. Açıkcası düz memur olmak isterim ama ya olamazsam diye düşünüyorum o zaman ne yapacağım. Gelecek kaygısı ve hayata geç kalmışlık hissi yaşıyorum çok üst derecede KPSS tek şansım okuduğum üniversite iyi bi üniversite değil o yüzden özel sektörede yönelenem.

banty, 1 ay önce

Şu an kaçıncı sınıfsın? İşletme bölümünü seviyor musun? Derslerinde başarılı mısın? Muhasebeyle aran nasıl? Mülakatlı meslekler haricinde KPSS ile merkezi atama düz memurluk var. 85 puan alsan atanırsın. Düz memurluk ister misin? Eğer bu sorulara cevabın olumsuzsa farklı bir bölüm okumalısın. Çevrenin ve ailenin ne diyeceğini düşünme sonuçta emekli olana kadar bu işi sen yapacaksın önemli olan senin ne düşündüğün hangi alanda mutlu olduğun.

banty
Aday Memur
06 Kasım 2024 01:20

Matematiğin iyiyse devam et. İktisat muhasebe derslerini iyi öğren iyi bir ortalamayla mezun ol 2028 kpss'ye sıkı çalış 85 al atanırsın.

Doublegex, 1 ay önce

Derslerim iyi kapasitem var matematiği anlıyorum 1.sınıfım. Açıkcası düz memur olmak isterim ama ya olamazsam diye düşünüyorum o zaman ne yapacağım. Gelecek kaygısı ve hayata geç kalmışlık hissi yaşıyorum çok üst derecede KPSS tek şansım okuduğum üniversite iyi bi üniversite değil o yüzden özel sektörede yönelenem.

Kpss2022iktisat
Aday Memur
06 Kasım 2024 09:18

ben de çukurova üniversitesi ing iktisat mezunuyum aynı süreçten ben de geçtim. öncelikle özel sektörde ey,deloitte gibi 4 büyükler denilen denetim firmaları var buralarda cok rahat is bulursun ama hayatın zindan olacaktır muhtemelen, gecelere kadar calısmak gibi, sabredersen ilerde cok iyi paralar kazanırsın. ben rahat calısmak istiyorum, tatilim olsun, özlük hakkım olsun dersen kesinlikle KPSSye gir derim. özellikle matematiğe yatkın oldugunu düsündügümüzde 80-85 civarı puan almak seni cok zorlamayaktır tabii li sıkı bir calısmayla. mülakat korkuları yüzünden ben de alan sınavına girmedim kpss-b puanı ile atandım. düz memurluk deyip gecme 80-85 puan civarına gümrük memurluğunu kazarsan bir cok mühendisten daha fazla maaşa çalışabilirsin(rotasyonu kendine dert etmiyorsan)

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi