Editörler : F16 Gökçen
06 Kasım 2024 17:02

Stresinizi nasıl yönetiyorsunuz???

merhaba. anksiyete depresyon ve okb tanısıyla takipliyim. ilaç kullanıyorum. stresimi yönetemiyorum. siz nasıl yönetiyorsunuz???

gokhankakiz
Daire Başkanı
10 Kasım 2024 10:20

güncel.

odtulu962014
Aday Memur
14 Kasım 2024 22:56

Allah var gam yok.İman edin

ExpertE
Genel Müdür
15 Kasım 2024 02:33

Kesinlikle hobi, spor, yeni arkadaşlıklar veya mevcutlarla yeni planlar. Seyahat ve kendine bakım. İlaçları aksatmamak, maneviyat ve meşguliyet. Yoksa master ve/veya doktora yapmaki yeni dil öğrenmek, video oyunları ya da yeni bir dizi/kitap serileri de kısmen ayakta tutar. Durup boş düşünmek aman nasıl ne şekilde yaparım ederim demek ve negatif insanlar sizi düşürür uzak durun.

t.parlar
Memur
15 Kasım 2024 10:05

Ben de yönetemiyorum küfrediyorum, geçici bir rahatlama olacak gibi oluyor ama o da olmuyor :( Kendini, diğer insanları ve hayatı gereğinden fazla önemsemek aslında her şeyin çıkış noktası da işte sadece bilmek yetmiyor uygulamak çok zor. Hepi topu süresi belirsiz en fazla birkaç on sene yaşayıp defolup gideceğimiz şu dünyayı sallamamak, kendimizi aşırı önemsememek başkalarını gözünde çok büyütmemek... Teorik olarak çok mantıklı ama insanoğlu nokta kadar varlığına rağmen içine öyle bir ego konmuş ki kibirden kafayı yedirtiyor insana, gurur istiyor dokunulmazlık istiyor üstünlük istiyor başkalarının gözünde yüksek bir konum istiyor vs vs saçma sapan şeyler isteyip duruyor ama seni şahdamarından yakalamış olduğu için bu istekler senin duygun oluyor yakanı öyle tereyağından kıl çeker gibi kurtaramıyorsun. Yapabilsen zaten ermiş, evliya, filozof gibi takılırsın. Bu biraz işin öbür ucu. Biraz daha normal gerçeklere yaklaşırsak sanırım ben de dahil insanların bazısı öfkesini, stresini yönetmek açısından gerekli beyin donanımına tam olarak sahip değil, o konuda beyninde eksiklikler ya da zayıflıklar var, çok kolay kapılıyoruz psikolojik vakumlara. Doktor değilim tabi ama yaşayan birisi olarak belki beyni güçlendiren, beyin kimyasının sağlıklı olmasını destekleyen ne varsa, düzenli eksiksiz uyku düzenli yürüyüşler gevşetici etkiye sahip bitkisel formüller ve masaj gibi şeyler, sorunların kökünden ortadan kaldırmasa da süreci daha ılımlı hale getirip yönetmeyi kolaylaştırabilir diye düşünüyorum. Ama tabi işin özü düşünce yapısı, en zoru da onu değiştirmek, hele uzun süredir bu tip rahatsızlıkların pençesinde uyku bozukluğu filan da yaşıyorsanız beynin kendinde hayrı dört dörtlük olmuyor sanki...

katip1988
Kapalı
16 Kasım 2024 08:20

ekonomik ve kültürel farkindalik icin cihat çiçek, psikojik rahatlik icin kemal Sayar

olaylada bakis acinizi degistirmek ve farkindalik icin sinan ergin videoları izlemenizi tavsiye ederim.

Bülent gardiyanoğlu da kişisel arınma icin tavsiye edebileceğim bir başka insan.

geçmişle hesaplaşma yapmak, size yanlış yapan herkesi affetiginizi söylemek iyilik ve güzellikleri dilinizle çağırmak ve ailenizde çevrenizdeki sevdiklerinizden de bu iyi isteklerde bulunmalarını istemek ilk etapta yapilacaklar

Semedo
Aday Memur
18 Kasım 2024 11:38

Elimden geleni yapıyorum gerisini İlahi Takdir'e bırakıyorum. Her sorunla başa çıkmak imkansız. Bakmayın siz çok çalıştım problemleri aştım diyenlere.Ancak bir problem aşmıştır ama anası ağlamıştır. Ölümü sık hatırlıyorum. Dertlerimin hepsinin geçici olduğunun farkındayım. En önemlisi dert dediklerimin daha beterlerinin yaşanabileceğini biliyorum ve her yerden görüyorum. Gelişmiş ülkelerde intihar vakaları çok fazla. Bunlar maneviyat eksikliğinden kaynaklanıyor. Ölümlü olan sen kendini ölümsüze bırak.

18 Kasım 2024 11:53

Yemek yiyerek

Mahmut Sevinç
Aday Memur
19 Kasım 2024 17:13

sor çok iyi geliyor.

gokhankakiz
Daire Başkanı
20 Kasım 2024 11:20

NASIL YANİ ?

Mahmut Sevinç, 3 hafta önce

sor çok iyi geliyor.