Editörler : supporters.
06 Kasım 2024 22:58

Kaymakamlık sınavına TEZLİ ibaresi gelmesi.

arkadaşlar 2018 den beri tezli tezsiz farketmezsizin mühendis olup üzerine yüksek lisans yapanlar bu sınava giriyordu . nitekim bende geçen yıl ilk kez girdim ve 69 aldım. yeni kanun tasarısına göre TEZLİ yüksek lisans yapanlara çevirdiler. ne düşünüyorsunuz bu konuda?

banty
Aday Memur
07 Kasım 2024 10:50

yerinde bir karar. iibfliler/hukukçular da yl yapıp mühendis olsun mu

Muhendisbey06.
Aday Memur
07 Kasım 2024 12:28

Mühendislik fakültesi ile ilgili yüksek lisans derslerini vereceklerse neden olmasın. sonuçta bu bilgi sınavı. ben 5 aylık çalışma ile 69 aldım. 2 sene hazırlanan ve bu puanı alamayanlar var

erkan355
Şef
07 Kasım 2024 15:09

olması gereken oldu bana kalsa direk iibf girmeli ama olsun tezli istemeside güzel oldu

Eyletur
Aday Memur
12 Kasım 2024 03:51

ilan mı yayınlandı göremedim
13 Kasım 2024 09:26

abi mühendislikle kaymakamlığın ne alakası var,

lan aklım almıyor bunlar nasıl mühendis diye

adama bak ya mühendis kaymakam olayım diyor

ula oğlum sen mühendis değilmisin

Muhendisbey06., 1 ay önce
Mühendislik fakültesi ile ilgili yüksek lisans derslerini vereceklerse neden olmasın. sonuçta bu bilgi sınavı. ben 5 aylık çalışma ile 69 aldım. 2 sene hazırlanan ve bu puanı alamayanlar var

Muhendisbey06.
Aday Memur
13 Kasım 2024 10:37

hayatında kaymakamlık sınavına girdin mi? hazırlık dahil 3 yılda yüksek lisansı İkinci Öğr. 4.00 ortalama ile bitirdim. ilk girişimde 89 doğru ile 69 puan aldım. sen ne kadar hazırlandın da bu puanları yakaladın. zaten uslubünden belli. senın gibi adamı bu uslüpla mı yapıcaklar. kaldı ki 2018 de bize bu hakkı verdiler. bu hakkı devletimiz verdi sana ne oluyor ?
13 Kasım 2024 11:39

o hakkı vermeleri de yanlış mühendis işini yapacak herkes kendi işini yapacak

13 Kasım 2024 11:40

uslubu geçelim senin ve devlet mühendislere kaymakam olma hakkı vermişse mesele temelinden yanlış

Açmemurolduk
Aday Memur
14 Kasım 2024 06:57

tuş gitip doktor olan bir mühendis de görmek isteriz. devletimiz bu sorunu da çözsün. her verilen hak doğrudur algısı ile yapılacak işlerin sonu hüsrandır.

ExpertE
Genel Müdür
15 Kasım 2024 02:31

Yanlıştan dönülmüş mühendis arkadaşım. Zaten tezsiz dediğin yüksek lisans falan değildir. Kademe ilerlemesi ve özgeçmişte bunu gizleyip master yaptım diye gezenlerin işinden başka şeye de yaramaz, yaramamalı da. Kaymakamlığı en iyi ve yerinde olarak hukuk mezunları daha sonra iibf icra edebilir. Mühendis titrini almış birinin mülki idare rüyası olması da ayrıca enteresan. Mevzuat, uygulama, diplomasi sadece sınavdan ibaret değildir. Bu arada ilgisi olan herkes hemen her alandan biraz zahmet verse çalışsa ama 6 ay ama 1 senede 70 üstü puanı her türlü alır sınav tekniği de biliyorsa. Yani matah değil yaptığın, gözünüzde büyütmeyin sınavları. Zamanında girdiğim her yazılıyı kazanırdım da 10 mülakatımın 8'i hüsrandır ki kaybettiklerimin bir tanesi idealim meslekti, torpille önüme geçen ve buna göz yuman idareci/komisyon/şahıslara hakkımı helal de etmiyorum görürüm umarım ama bu ama öbür tarafta..

NUMAN ERUMUT
Aday Memur
15 Kasım 2024 04:10

Son yıllarda yapılan tüm değişiklikler masaya yatırılmalı mülakat konusu dahil olmak üzere tamamı yargıya taşınmalı.Bu gidişle günden güne artan adaletsizliklerin ardı arkası kesilmez......

boztaş58
Aday Memur
17 Kasım 2024 14:02

Doktora mezunu olmayan İngilizce bilmeyen kaymakamlık sınavlarına alınmamalı

ebediyat
Memur
29 Kasım 2024 18:58

İngilizce ne alaka ya. Batıcılık dogması bitmiyor.

boztaş58, 4 hafta önce

Doktora mezunu olmayan İngilizce bilmeyen kaymakamlık sınavlarına alınmamalı

ayhanistan33
Aday Memur
12 Aralık 2024 01:07

ver fırsatı nasıl oluyorum gör
Açmemurolduk, 1 ay önce
tuş gitip doktor olan bir mühendis de görmek isteriz. devletimiz bu sorunu da çözsün. her verilen hak doğrudur algısı ile yapılacak işlerin sonu hüsrandır.

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
13 Aralık 2024 17:16

cidden mühendisin ne işi var kaymakamlıkla

Muhendisbey06.
Aday Memur
13 Aralık 2024 19:28

ne işi mi var. mevzuat 6 senedir yürürlükteydi. ben dahil birçok mühendis bu sınava girdi. derece yapmış 9. olan mühendis, atanmış mühendis kaymakamımız dahi var
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi