Editörler : Pangaea
07 Kasım 2024 09:02

Sabah uyanma meselesi

Sabah kalkiyorum kalkmasına ama beynimin uyanması öğlen 12 bazen 14 hatta hiç uyanmadan akşam olur gene uyku modu ama Dalamama da oluyr genelde potansiyel uykulu mesele erken uyanmak değil reis UYANMAKTIR demek ki elinin körü gibi sabahın körü sorunsalı yaşayan varmı bunu ..

Umay-80
Aday Memur
07 Kasım 2024 09:12

ne yapabilirim bu konuda cidden çok dertliyim ben

pekgozenes
Aday Memur
07 Kasım 2024 09:31

aç karna kahve.

buraközeleğitim
Müsteşar
07 Kasım 2024 09:34

erken yatıp erken kalkma sabah uyanınca egzersiz, duş üzerine filtre kahve.

mıcheal owen
Daire Başkanı
07 Kasım 2024 09:41

Kaçta yatıyor kaçta kalkıyorsunuz

Umay-80
Aday Memur
07 Kasım 2024 16:03

11 buçuk 12 gibi yatıyorum 7.15 de uyaniyorum hocam
mıcheal owen, 1 ay önce

Kaçta yatıyor kaçta kalkıyorsunuz

freef
Daire Başkanı
07 Kasım 2024 16:40

Sabahları uyanma sorunu olması normal değil.

sarmalama
Memur
07 Kasım 2024 20:56

Uyandığımda dayak yemiş gibi hissediyordum ve uyuşukluk had safhadaydı adım atacak halim olmuyordu daha önce. Şimdi dinç uyanıyorum şükür. Eğer probleminiz böyle bir şeyse, edindiğim tecrübe, yatağınız kalitesiz ya da uzun zamandır kullanıyorsanız paraya kıyıp değiştirin ve kaliteli bir yatak alın. Yumuşak yatak mı sert yatak mı istiyorsunuz satıcıda kontrol edip rahatınıza uygun olanı seçin.

Braweheart01
Genel Müdür
07 Kasım 2024 21:39

erken yat erken kalk sabah duş al zaman kalırsa kahve ve kahvaltı akşam en geç 11 de yat

Kagiş
Müsteşar
08 Kasım 2024 01:04

Hayatınızı düzene sokun! Akşamları arkadaş muhabbetlerini, toplantılarını bırakın. Sigara ve alkolden uzak durun! Evcil bir hayvan besleyin. Kitap okuyun, film izleyin.

İnsanlardan biraz uzaklaşırsanız depresyonunuz azalacaktır! Biraz maneviyat da iyi gelir, deneyebilirsiniz! Doktor doktor gezmenize de gerek kalmaz! Kapatın kapınızı oturun evinizde ve kendinizi rehabilite edin.

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
08 Kasım 2024 07:40

vitamin değerlerinizi bi test ettirin. muhtemelen takviyeyle düzelirsiniz.

eğer cesaretiniz varsa, bu kış vakti vücut direncimi de güçlendireyim diyorsanız sabah soğuk suyla duş alın. ama tam soğuk su olacak. ılık değil. ne kadar soğuk o kadar iyi. duş alırken ölüyor gibi hissedebilirsiniz lakin duştan çıkınca gelen o muhteşem his harika

spock
Daire Başkanı
08 Kasım 2024 08:09

12'de yatarsan işin bitik. 9-10 arası yatağa girip 6'da kalkmak yüz binlerce yıllık evrimimize en uygun saatler. Hava karardıktan sonra çok fazla durmamak lazım.

Sirkadiyen ritim denen bir kavram var. Vücut biyolojik olarak gün ışığının gün içindeki farklı frekanslarına göre(renklerine göre) kendini ayarlıyor. Hormonları ona göre salgılıyor. Akşam olduktan sonra parlak ışıklar altında saatlerce oturursanız vücudunuz gece olduğunu anlayamaz ve sizi uyurken dinlendirecek hormonları(mesela en meşhuru melatonin) salgılayamaz.

Ben uygu meselesinin küçük bir parçasını anlattım. Bunun haricinde dikkat etmek gereken bir sürü şey var. Bunları yaptıktan sonra uyanır uyanmaz tam performans çalışan bir vücuda ve beyne sahip olmamak imkansız.

Umay-80, 1 ay önce
11 buçuk 12 gibi yatıyorum 7.15 de uyaniyorum hocam

Y-K-P
Memur
09 Kasım 2024 22:56

Hocam muhtemelen B12'niz düşük ve yine muhtemelen karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsunuz.
Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi