Editörler : Pangaea
07 Kasım 2024 19:05

Ne olacak ilk matcilarin durumu?

İlk mat ogretmeniyim norm fazlasi oldum ama her taraf tıklım tıklım. Görevlendirme idareci olarak çalışıyorum ama öğretmenlik yapmak istiyorum. Kendi mesleğimi yapmak istemem kadar daha doğal ne var. Seçmeli derslerimizle beraber yaşadığımız bu sıkıntı için neden somut adımlar atılmıyor.Sendikalar ne yapıyor?Aynı ilde yer değiştirebilmek için neler yapılabilir. 10 yıllık ogretmenim hala zorunlu hizmet bölgesinde calisiyorum

Seyyahh49
Aday Memur
07 Kasım 2024 19:42

Yusuf tekin basta olup sendikalar bu soruna kulagini tikadigi surece malasef boyle hocam ve yine malasef bizim etkin bi grubumuzda yok pdrciler gibi!! Yaz boyunca cimer ,x gibi yerlerde basvuru talepler olusturduk ama sıfır etkisi oldu hic kaale bile almadilar !!

fen-25
Şef
07 Kasım 2024 19:53

fen de aynı.hadi biz atandık yer bakıyoruz tayine. ilk atamalara yazık oldu.kontenjanlar düştü.üzücü

matemkogr
Kapalı
07 Kasım 2024 20:03

Ya bir de 4+4+4 olmasaydı ne yapacaktınız?

bahçesaray
Memur
07 Kasım 2024 21:07

aynen
matemkogr, 1 ay önce

Ya bir de 4+4+4 olmasaydı ne yapacaktınız?

tonya61
Aday Memur
07 Kasım 2024 22:45

Hocam,bizim okuldaki norm fazlası arkadaş ildeki fazlalıkları sayıyordu.İlde 85 tane matematikçi fazlaymış.Benim branş Türkçe,tayin mucize gibi il içinde.Gittikçe de kötüye gidiyor.

Seyyahh49
Aday Memur
07 Kasım 2024 22:49

Tayinler hayal gibi birsey oldu gercekten yuksek puanlarda artik ise yaramiyo sagolsun yusuf tekin sayesinde hayaldi gercek oldu ne diyim matematige bu kadar dusman bir bakanda gormüş olduk!!

tonya61, 1 ay önce
Hocam,bizim okuldaki norm fazlası arkadaş ildeki fazlalıkları sayıyordu.İlde 85 tane matematikçi fazlaymış.Benim branş Türkçe,tayin mucize gibi il içinde.Gittikçe de kötüye gidiyor.

matemkogr
Kapalı
07 Kasım 2024 23:48

Bu konuda Yusuf Tekin'in suçu ne tam olarak?

Ben de sevmiyorum kendisini ama yani bu konuda suçu ne?

Atama yapmasın il içi reesen atama yapsın özür grubuna il emrini ilçe emrini kaldırsın mı diyorsunuz? Bu durum nasıl çözülecek? Maalesef ki ülkenin okul sayısını 3 kat çıkaracak bütçesi yok. Keşke bol bol okul yapılıp sınıf mevcutları 16-18 e düşse..

Seyyahh49, 1 ay önce

Tayinler hayal gibi birsey oldu gercekten yuksek puanlarda artik ise yaramiyo sagolsun yusuf tekin sayesinde hayaldi gercek oldu ne diyim matematige bu kadar dusman bir bakanda gormüş olduk!!

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
08 Kasım 2024 01:19

ne olmasını bekliyordunuz. bir süre sonra kadrolar dolacaktı illa ki. öğretmen ihtiyacının 10 katını yetiştiren sistemde 100binlerin mağdur olacağını lise öğrencisi göremiyor. eskiden okullar açılıyordu norm oluşuyordu. artık genç nüfus azalıyor, yeni okul açılmıyor, emekli olan sayısı az vs.

bence bakanlık yıllar önce yapması gereken bankamatik memuru norm fazlası öğretmenleri sonunda göreve vermeye başladı.

sınıf öğretmenlerinin yıllardır yaşadığı sorunu branşçılar da yaşamaya başladı

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi