Editörler : Pangaea
13 Kasım 2024 14:27

Kpss de iptal edilen sorular.

öncelikle hepimize bir kez daha geçmiş olsun bilmiyorum soru iptaline karşı itiraz etcek olan var mıdır(taşa toprağa dayalı dışında diğer sorularda bazı maddi hatalar dışında-o da bir soru- sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. )zorlu süreçlerle atlatıp iyi kötü hatrı sayılır bir puan aldık ondan da didiklendi. ülkede çalıştıkça farkirliyoruz çabaladıkça fakirliyoruz sanırım çarkta bir problem var dişlisi kırılmış olmalı.. benim özene bezene emek verdiğim yaptığım soruları yapmayan arkadaşlarım bir mülakat durumunda benden önce gidecekler tamı tamına 1300 kişi geriledim. hepinizin ne emekler veripte bu puanları aldığını biliyorum bana katılan katılmayan herkesin tek bir çabasına dahi saygım sonsuz.

bu arada türkçe sorusunun hatalı olmadığını düşünme sebebim-ben de sonradan anladım bende yanlış yaptım- a şıkkında bahsedilen değişkenlerden birinin: anlatımındaki o özel an içinde olması ikincinin ise kamera açısı

berna sorusuna gelince bir maddi hata var pekala bu hatanın getirdiği stresi herkes çekti iptal edilmesini gerektirirmiydi başka bir yol bulunamazmıydı. (türkçem 25 doğru 1 boş 4 yanlış)

coğrafyadaki psödomaki sorusu gayet yerli yerinde sizler bir test çözdüğünüzde o konu veya ders bağlamında çözersiniz başka derslerle ilgili bir anlam çıkarmazsınız buradaki soru bariz cevaba sahip sadece çok fazla iyi çalışan arkadaşlarımızın yapabileceği bir soru.

arkadaşlar söylediklerim mutlakiyet taşımamaktadır tartışılabilir bunlar benim fikirlerim ve siyah veya beyaz değiller. osym nin geçmiş yıllara ait bütün sorularını çözenler osym nin stilini zaten anlamıştır kabul ediyorum sınav zordu fakat belki de böylesi gerekti ama sorular daha bariz olabilirdi bunlar tartışılır.

sağlıcakla. Puanım:82.97 değişmeden önce 83.27

Volkan5225
Aday Memur
13 Kasım 2024 15:03

Bolumunuz ne hocam

pençe8
Aday Memur
13 Kasım 2024 15:04

Arkeoloğum hocam

Volkan5225, 1 ay önce

Bolumunuz ne hocam

bugileme
Aday Memur
14 Kasım 2024 13:20

ben itiraz ettim berna sorusu ve psodömaki sorusunun iptali saçmaydı

Volkan5225
Aday Memur
14 Kasım 2024 13:37

Nereye itiraz ettiniz hocam çok haklisiniz

bugileme, 1 ay önce

pençe8
Aday Memur
14 Kasım 2024 13:40

Hocalarım bende cimerden itirazımı detaylı bir şekilde yaptım, tabloya bakıldığında yanlış yaptığım sorunun dahi cevabının yanlış değerlendirildiğini belirttim tıpkı burada belirttiğim gibi.

ers93
Aday Memur
14 Kasım 2024 14:32

yargı kararıyla iptal edildi cimere itiraz sonuç verir mi? Psödömaki sorusunun iptali gereksizdi iptal edilecekse misakı milli sorusu daha uygundu
bugileme, 1 ay önce

bugileme
Aday Memur
14 Kasım 2024 19:33

açıkçası daha önce bir sınava/soruya itirazım olmamıştı bu sebeple izlecek yolu blmiyorum ama cimere yazdım başka ne yapabilim onu araştırıyorum, cimere 8 kasımda yazdım "Yazışma/değerlendirme süreci nedeniyle beklemeye alındı" yazıyor şu an bakalım beklentim yok ama denemekten zarar gelmez çok kişi yazarsa belki işe yarar

Volkan5225, 1 ay önce

Nereye itiraz ettiniz hocam çok haklisiniz

lethediane
Aday Memur
14 Kasım 2024 19:35

Farklı bir mevzuda Cimer kullandığımda bir buçuk ayı bulmuştu cevaplanması ki onda da ilgili başka kurum varmış oradan bilgi almam için yönlendirilmiştim. Cimer harici ne yapılabilir acaba?

bugileme, 1 ay önce

açıkçası daha önce bir sınava/soruya itirazım olmamıştı bu sebeple izlecek yolu blmiyorum ama cimere yazdım başka ne yapabilim onu araştırıyorum, cimere 8 kasımda yazdım "Yazışma/değerlendirme süreci nedeniyle beklemeye alındı" yazıyor şu an bakalım beklentim yok ama denemekten zarar gelmez çok kişi yazarsa belki işe yarar

ers93
Aday Memur
14 Kasım 2024 19:45

Yargı kararıyla iptal edilen sorulara itiraz edince ne değişecek sorular yanlış bulınmuş ve iptal edilmiş burada psödömaki sorusu istisna o soru boş yere iptal edildi

tiktaktoktuk
Şube Müdürü
15 Kasım 2024 00:34

Hiçbir soru boş yere iptal edilmedi. Size göre boş yere edilmiş olabilir ancak bu iptale bir kişi kafasına göre karar vermedi.

Sonuçlar açıklandığı gün iptal edilen matematik sorusuyla birlikte 3 doğrum, 2 yanlışım iptal ile birlikte değerlendirmeye alınmadı. Hepsi de bilirkişilerin mutabık kaldığı iptale gerek görülen sorular. Hiçbirine itirazım yoktur.

Matematik sorusu hatalıydı çünkü sağlayan iki değer vardı ve biri şıklarda yoktu. Kendinden emin olarak çözen bir kişi boş bırakıp geçebilir, mantıklı olan da budur.

Sözel mantık sorusu hatalıydı çünkü berna yerine bülent denilmiş. Siz harf vererek çözmüş olabilirsiniz. Veya ha berna ha bülent neticede o öncül doğru olmuyordu diyebilirsiniz. Ama çözüm yolu farklı olan biri tek tek kutucuklara doldurma yaparken farklı bir yöntem izleyip öncülde bülent yazması sebebiyle o şıkka kaymış olabilir.

Psödomakide taralı bölge tartışmaya açık, taşa toprağa dayalı sanayi zaten ta ne zamandan kalma terim. Kamera sorusuna dönüp bir daha bakmadım bile ama iptal edildiğine göre ösym bakışı denilemeyecek ölçüde bariz bir hata vardır.

Hiçbirimiz bilirkişi değiliz burada. Herkes kendi fikrini söyler, savunur. Ancak çok büyük bir oran işine geleni fikir edinir ve onu savunur. Tarafsız olmadığınız için haklı haksız ayırt edemiyorsunuz. Bilirkişiden daha iyi bildiğinizi sanabilirsiniz ama bunun kimsenin gözünde zerre değeri yoktur.

Bahane üretmeyi bırakın da kabullenin artık. Kendinizi yıpratıp çevrenize bahane yetiştirmeyin. Mağdurum da mağdurum diyorsunuz da daha makul bir çözüm var mı bunca hatalı soru sorulmuşken? Bencilce şu hakkım bu saçma demenizin bir hükmü yok.

Hayırlı forumlar.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi