Editörler : E.Kayı Han
13 Kasım 2024 16:06

Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Ele Geçirilmesi
Halen boşanma aşamasında olduğum eşimin şikayetiyle; kendi bilgilerini ve kardeşinin bilgilerini Polnet4 sistemi üzerinden sorgulama ve bu sorgu neticesinde kardeşi hakkındaki bir bilgiyi eşimle paylaşmamdan dolayı adli süreç geçiriyorum, henüz iddianame düzenlenmedi. Bu konuda işime yarayacak emsal karar var mıdır polis lehine? Ya da buna benzer bir süreç geçiren meslektaşım varsa bana özelden ulaşabilir mi?
14 Kasım 2024 11:16

Bombaci mulayima ulas , ozeline attim gecmis olsun

emremusa
Genel Müdür
25 Kasım 2024 18:29

Ozeline bak

emremusa
Genel Müdür
26 Kasım 2024 09:33

Kvkk muhalefetten tck 136 dan sorusturma acilir..adli yonden kvkk en alt ceza 2 yil..eger savci 136.1 den sevk ederse hagb alabilirsin.eger 136.2 yide ilave ederse o zmn sıkınti..idari yonden basmufetttis tayin edilir..buyuk ihtimal meslekten cikarma ister..il polis didiplin kurulunu ikna edersen bir alt cexa alirsin..sen adliyeyi hallet önce

skndl
Aday Memur
26 Kasım 2024 09:35

hagb 1 yıl üzeri olursa da sıkıntı olacak, yine ihraç sebebi, emsal karar lazım personel lehine
emremusa, 2 ay önce

Kvkk muhalefetten tck 136 dan sorusturma acilir..adli yonden kvkk en alt ceza 2 yil..eger savci 136.1 den sevk ederse hagb alabilirsin.eger 136.2 yide ilave ederse o zmn sıkınti..idari yonden basmufetttis tayin edilir..buyuk ihtimal meslekten cikarma ister..il polis didiplin kurulunu ikna edersen bir alt cexa alirsin..sen adliyeyi hallet önce

26 Kasım 2024 11:09

hagb nin kaç yıl olduğu önemli dğeil polnet ile ilgili emsal var
skndl, 2 ay önce
hagb 1 yıl üzeri olursa da sıkıntı olacak, yine ihraç sebebi, emsal karar lazım personel lehine

skndl
Aday Memur
26 Kasım 2024 11:10

hangi emsal?
muallimmm4638, 2 ay önce
hagb nin kaç yıl olduğu önemli dğeil polnet ile ilgili emsal var
26 Kasım 2024 11:10

https://x.com/Av_EmbiyaDOGAN/status/1861125800524714139?t=nrBVsmj02cJDSS5ToZvOQA&s=19
skndl, 2 ay önce
hangi emsal?
26 Kasım 2024 11:11

açılırsa yoksa özelden atayım. adliyeden de belki bu adam gibi takipsizlik alırsın tam detay okumadın polnet diyince aklıma geldi dün görmüştüm bunu
muallimmm4638, 2 ay önce
https://x.com/Av_EmbiyaDOGAN/status/1861125800524714139?t=nrBVsmj02cJDSS5ToZvOQA&s=19

skndl
Aday Memur
26 Kasım 2024 11:12

özelden atar mısınız açılmadı
muallimmm4638, 2 ay önce
açılırsa yoksa özelden atayım. adliyeden de belki bu adam gibi takipsizlik alırsın tam detay okumadın polnet diyince aklıma geldi dün görmüştüm bunu

emremusa
Genel Müdür
26 Kasım 2024 13:42

Yeni biseymi cikti..hagb karari hukum degil..hüküm aciklamiuorken nadil ihrac olacak

skndl, 2 ay önce

skndl
Aday Memur
26 Kasım 2024 15:01

"98. maddenin (b) fıkrasına göre, memurluğa alınma koşullarından herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılan veya memurlukları sırasında bu koşullardan herhangi birini kaybeden memurun memuriyet görevi sona erer. 657 sayılı kanunun 48. maddesinde Devlet memurluğuna atanacaklarda aranacak koşullar gösterilmiştir." Böyle bir madde var 657 dmk.'da.

emremusa, 2 ay önce

Yeni biseymi cikti..hagb karari hukum degil..hüküm aciklamiuorken nadil ihrac olacak

emremusa
Genel Müdür
26 Kasım 2024 21:16

Bu yonetmelikle senin ne alakan var onu anlamadim..memurlugua alinacak ne alaka ya

skndl, 2 ay önce

"98. maddenin (b) fıkrasına göre, memurluğa alınma koşullarından herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılan veya memurlukları sırasında bu koşullardan herhangi birini kaybeden memurun memuriyet görevi sona erer. 657 sayılı kanunun 48. maddesinde Devlet memurluğuna atanacaklarda aranacak koşullar gösterilmiştir." Böyle bir madde var 657 dmk.'da.

Aslan9090
Şef
26 Kasım 2024 23:21

Yeni Polis alımları sırasında aranan şartlardan bir tanesi olarak böyle bir madde var. Ancak daha önce polis olan veya bu madde çıkmadan önce olan bir eylem veya suç varsa dahi ; Kanunların geriye yürümezliği ilkesi uyarınca kanunlar kamu yararı ve kamu düzeninin gereği kazanılmış hakların korunması, mali haklarda iyileştirme gibi kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar' maddesi devreye girer...
skndl, 2 ay önce

emremusa
Genel Müdür
27 Kasım 2024 08:19

Surekli soru soruyorsun skndl..sorularima cvp vermiyorsun..log kaydi varmi..varsa gecmis olsun..hem adli hem idari

Aslan9090, 2 ay önce
Yeni Polis alımları sırasında aranan şartlardan bir tanesi olarak böyle bir madde var. Ancak daha önce polis olan veya bu madde çıkmadan önce olan bir eylem veya suç varsa dahi ; Kanunların geriye yürümezliği ilkesi uyarınca kanunlar kamu yararı ve kamu düzeninin gereği kazanılmış hakların korunması, mali haklarda iyileştirme gibi kimi ayrıksı durumlar dışında ilke olarak yürürlük tarihlerinden sonraki olay, işlem ve eylemlere uygulanmak üzere çıkarılırlar' maddesi devreye girer...

Asgariucretlimemur2
Şube Müdürü
27 Kasım 2024 11:17

Fethö olayı varsa geçmişe yürür her tarafa yürür

Akepeli yönetici değilsen yürümez

Aslan9090, 2 ay önce

skndl
Aday Memur
28 Kasım 2024 09:58

log kaydı var, eşimi ve onun kız kardeşini sorguladım. sorguladığım bilgileri şuan boşanma aşamasında olduğum eşimle paylaştım, eşim de boşanma aşamasında bunu kullandı, idari olarak meslekten çıkarma istendi, bir alt ceza aldım. adli olarak hala iddianame düzenlenmedi.
emremusa, 2 ay önce

Surekli soru soruyorsun skndl..sorularima cvp vermiyorsun..log kaydi varmi..varsa gecmis olsun..hem adli hem idari

emremusa
Genel Müdür
28 Kasım 2024 16:02

Savci 136.1 den havale ederse hagb alabilirsin..136.2 yide ilave edip iddianame hazirlarsa sikinti..

skndl, 2 ay önce
log kaydı var, eşimi ve onun kız kardeşini sorguladım. sorguladığım bilgileri şuan boşanma aşamasında olduğum eşimle paylaştım, eşim de boşanma aşamasında bunu kullandı, idari olarak meslekten çıkarma istendi, bir alt ceza aldım. adli olarak hala iddianame düzenlenmedi.

Ysf555
Aday Memur
08 Aralık 2024 17:54

Geçmiş olsun devrem kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve yayılması suçu adli olarak ceza alırsın ve memur olduğun için cezan artar ayrıca idari soruşturma geçirirsin fakat bunun olaya göre aksine kararlarda var özelden yazabilirsin yardımcı olmaya çalışayım

Sıradın Birii
Yasaklı
09 Aralık 2024 00:58

kvkk kadar saçma kanun yok

kenanyil
Aday Memur
17 Ocak 2025 13:09

Konu bilişim suçu olarak adlandırılan suçlar yönüyle ele alınmakta ve eğer suçlu bulunursanız ceza hukuku kapsamında cezalandırılma ile karşılaşılabilir Şu adreste bilişim suçları içersinde konu ele alınmakta belki faydalı olabilir. https://aslanduran.com/calisma-alanlarimiz/bilisim-hukuku/

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi