Editörler : Pangaea
13 Kasım 2024 23:39

Belletici puanıyla öğretmenlik hizmeti puanı nasıl denk olur?

Belletici puanıyla öğretmenlik hizmeti puanı nasıl denk olur?

Biz yıllarca hizmet verelim öğretmen olarak, belleticilik yapanlar haksız bir rekabetle kat kat önümüze geçsinler.. "Acaba kim fazla nöbet tutar da sona kalır, resen atanır mıyım?" diye düşün dur.

Haksızlık değil midir bu ek puanlar?.. Evet, biliyorum belleticilik de kokay değil, yıllarca puan almadan tuttum, parasını bol bol versinler. Ama neden öğretmenlik hizmetiyle denk tutuluyor?

Haksızlık değil mi bu? Tam davalık bir konu.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
14 Kasım 2024 00:04

O zaman heryerin hizmet puani eşit olsun. Kötü yerdeki kişilere daha fazla puan versinler.

14 Kasım 2024 09:30

Herhangi bir haksızlık yok. Hatta daha da geliştirilebilir bu sistem. Bölgelerin hizmet puanı farkları neye dayanıyor? O bölgelerin yaşam standartına, ulaşım imkanlarına vs. Belletmenlik ç, yönetmelikte zorunlu tutuluyor. Öğretmenler duruma göre haftada 2 gün pansiyonda kalıyorlar. Bunun mesleki bir getirisi de olmalı bence.

eshil86
Aday Memur
14 Kasım 2024 09:34

Bu konuda şöyle bi haksızlık var. Kadınlar ayda 2 puan erkekler 1 puan alıyor. Ben ayda 6-8 nöbet tutup 1 puan alırken benden daha düşük hizmet puanı olan zümrem olan kadın ayda 1-2 nöbet tutup her ay 2 puan alarak kıl payı önüme geçti ve ben norm fazlası oldum.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
14 Kasım 2024 09:44

Çok haklı bir haykırış sizinkisi.Tamamen katılıyorum.Hizmet puanı 10 olan yerler var.Belletmenlikten ayda 2 puan alınıyorsa 9 ayda 18 puan yapar.Her okulda pansiyon yok.Her öğretmenin belletmenlik yapıp bu puanı alma hakkı yok.Eşitlik ilkesine aykırı.

bahçesaray
Memur
14 Kasım 2024 09:55

Belleticilik puanı davalık oldu, danıştay birşey demedi. siz danıştaydan iyi mi bileceksiniz ? Çok istiyorsanız pansiyonlu okula tayin isteyin.

cevdet5934
Aday Memur
14 Kasım 2024 18:18

haksızlık tabi ki. dünkü çocuklar her ay ikişer puan ala ala önümüze geçti

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 19:57

Evet o okuldaki öğretmenler hak ediyor belki. Ama dışarıdan sırf puan için sıraya girenler.. Öğretmenlik hizmeti ile bir mi bu hizmet?

korkuyu_beklerken, 1 ay önce

Herhangi bir haksızlık yok. Hatta daha da geliştirilebilir bu sistem. Bölgelerin hizmet puanı farkları neye dayanıyor? O bölgelerin yaşam standartına, ulaşım imkanlarına vs. Belletmenlik ç, yönetmelikte zorunlu tutuluyor. Öğretmenler duruma göre haftada 2 gün pansiyonda kalıyorlar. Bunun mesleki bir getirisi de olmalı bence.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 20:00

Evet, haklısınız. Cinsiyet ayrımı da olmamalı.

Bu iş toptan haksızlık...

eshil86, 1 ay önce

Bu konuda şöyle bi haksızlık var. Kadınlar ayda 2 puan erkekler 1 puan alıyor. Ben ayda 6-8 nöbet tutup 1 puan alırken benden daha düşük hizmet puanı olan zümrem olan kadın ayda 1-2 nöbet tutup her ay 2 puan alarak kıl payı önüme geçti ve ben norm fazlası oldum.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 20:02

Dava sonucu kesin olarak açıklandı mı acaba?

bahçesaray, 1 ay önce
Belleticilik puanı davalık oldu, danıştay birşey demedi. siz danıştaydan iyi mi bileceksiniz ? Çok istiyorsanız pansiyonlu okula tayin isteyin.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
14 Kasım 2024 20:02

Git sende tut. Ben tutmuyorum kimse tutmasın mantığını birakalim

cilekes1096, 1 ay önce

Evet o okuldaki öğretmenler hak ediyor belki. Ama dışarıdan sırf puan için sıraya girenler.. Öğretmenlik hizmeti ile bir mi bu hizmet?

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 20:06

Aslında bir nevi haklısınız. En başta yüksek KPSS puanı alıp iyi yere atanmak sonra cezalandırılıyor. Hak mı bu?

Yüksek puan alıp açık okul gösterilse, kim olsa iyi yeri tercih eder.

SorunCevaplayıN, 1 ay önce

O zaman heryerin hizmet puani eşit olsun. Kötü yerdeki kişilere daha fazla puan versinler.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 20:08

Aynen öyle... Herkes nöbet tutamazken eşit değil herkes. Ama tayinlerde hizmet puanı ile herkes eşit şartlardaymış gibi yarıştırılıyor. Haksızlık bu..

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

Çok haklı bir haykırış sizinkisi.Tamamen katılıyorum.Hizmet puanı 10 olan yerler var.Belletmenlikten ayda 2 puan alınıyorsa 9 ayda 18 puan yapar.Her okulda pansiyon yok.Her öğretmenin belletmenlik yapıp bu puanı alma hakkı yok.Eşitlik ilkesine aykırı.

bahçesaray
Memur
14 Kasım 2024 20:30

evet bazı ek puanları mahkeme iptal etti Belleticiliği iptal etmedi
cilekes1096, 1 ay önce

Dava sonucu kesin olarak açıklandı mı acaba?

bahçesaray
Memur
14 Kasım 2024 20:31

puan derdine düşen arkadaşlar il içi ,dışı, özür grubu, proje okul, norm fazlası atamalarında , pansiyonlu okulları tercih edin.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 20:32

Zamanında ben de çok tuttum... O zaman puan da yoktu. Bu iş için öğretmenler değil, farklı görevliler olmalı. Tutmayan öğretmenin önüne de hizmet puanıyla geçmemeli.

SorunCevaplayıN, 1 ay önce

Git sende tut. Ben tutmuyorum kimse tutmasın mantığını birakalim

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
14 Kasım 2024 20:43

Niye öğretmenlerin parasında mi gözün? İnsanlar burdan para kazanıyor puan alıyor. Birak yapsinlar islerini

cilekes1096, 1 ay önce

Zamanında ben de çok tuttum... O zaman puan da yoktu. Bu iş için öğretmenler değil, farklı görevliler olmalı. Tutmayan öğretmenin önüne de hizmet puanıyla geçmemeli.

ibrahim98
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 21:17

Adalet isteniyorsa pansiyon ve yatılı okullarda nöbet tutmuş görevde olan tüm öğretmenlere de geriye dönük ilgili puan eklenmeli ya da hiç kimseye verilmemeli. Büyük sorumluluk isteyen bir görev olan nöbet ücreti iyileştirilmeli ve isteğe bağlı hale getirilmeli. Ayrıca nöbetin öğretmenin asli görevi olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla da zorunlu olmamalı. İsteyen ücreti karşılığında bu sorumluluğu üstlenmeli.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 21:33

Kesinlikle öyle. Parası çokça iyileştirilsin, isteyen tutsun. Başka türlü haksızlıklara yol açmasın.

ibrahim98, 1 ay önce

Adalet isteniyorsa pansiyon ve yatılı okullarda nöbet tutmuş görevde olan tüm öğretmenlere de geriye dönük ilgili puan eklenmeli ya da hiç kimseye verilmemeli. Büyük sorumluluk isteyen bir görev olan nöbet ücreti iyileştirilmeli ve isteğe bağlı hale getirilmeli. Ayrıca nöbetin öğretmenin asli görevi olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla da zorunlu olmamalı. İsteyen ücreti karşılığında bu sorumluluğu üstlenmeli.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
14 Kasım 2024 23:06

Öğretmen eşini memleketinde çalışıyor gösterip eş durumuyla memleketine geliyor.Bir okulda kadro veriliyor, kadrolu olduğu okulda norm fazlası olmasın diye! Eşi dostu akrabası tarafından en yakın okulda nöbet ayarlaniyor 1 tane bile tutsa 1-2 puan.Dyk lar ona veriliyor ayda 1 puan.Hadi canım sen buralı değilsin sen Dursunbey de, Gazipaşa,yatağanda,haymanada falan çalış deniyor orada olmayanı norm fazlası yapıp.

cilekes1096
Şube Müdürü
14 Kasım 2024 23:51

Haksızlık işte...

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

Öğretmen eşini memleketinde çalışıyor gösterip eş durumuyla memleketine geliyor.Bir okulda kadro veriliyor, kadrolu olduğu okulda norm fazlası olmasın diye! Eşi dostu akrabası tarafından en yakın okulda nöbet ayarlaniyor 1 tane bile tutsa 1-2 puan.Dyk lar ona veriliyor ayda 1 puan.Hadi canım sen buralı değilsin sen Dursunbey de, Gazipaşa,yatağanda,haymanada falan çalış deniyor orada olmayanı norm fazlası yapıp.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi