Editörler : Pangaea

varan32
Aday Memur
28 Kasım 2024 14:15

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girerek hocam, geçmiş olsun, sağlık her şeyden önemli, ben de öğrencileri kafam kaldırmıyor, sonrasında teknisyenliğe geçmeyi düşünüyorum.

bahçesaray
Memur
28 Kasım 2024 17:05

memurlarda öğretmen olmak istiyor, nasıl bir iş anlamadım

Sansasyonell
Aday Memur
28 Kasım 2024 17:12

polis asker hariç öğretmen olmak isteyen memur görmedim
bahçesaray, 2 hafta önce
memurlarda öğretmen olmak istiyor, nasıl bir iş anlamadım

enki09
Aday Memur
28 Kasım 2024 19:29

yüzlerce veli ve öğrenciyle uğraşmak yerine bir amirle uğraşırım. bırak ek ücreti 30 bin olsun imkan versinler bir saniye durmam geçerim memurluğa.24 saat sinir stres. lise ilkokul yapılabilir ama ortaokul öğretmeniysen bittin.cocuklarla babasından çok ilgilenen biri olarak yaziyorum
malikane.1999, 1 ay önce
Memur olupta başında yöneticisi amir derdiyle sürekli olarak 8-5 derdiyle bir ton dosyayla yazıyla uğraşmak mı yılda 20-30 gün izin için yıpranmak mı üstüne üstelik şuan düz memurun maaşı 39.500 hiçbir şekilde ek ödeme yok 20 yıllık memurda 45K alıyor hiçbir ek ödeme yok. Polislikten askerlikten sağlık bakanlığında sıkıntılı bir branştan düz memurluğa geçmeyi hadi anlarım ama bana göre öğretmenlikten memurluğu geçmek tamamen çok saçma bir karar ve bu sıkıntıları gördüğünde ileride pişman olma olasılığı da çok yüksek. Pişman olduktan sonra da hiçbir şekilde geri dönüşü de olmayacak. Tekrar kpss öğretmen akademisi sözleşmeli başla falan filan. Çok aşırı bunaldıysa bir heyet raporu patlatsın iki üç ay psikiyatri raporuyla dolaşsın ama verdiği karar çok yanlış sende yangına körükle gitme. Bu yorumumu okuyan öğretmen arkadaşlar hak vericeklerdir bana.

malikane.1999
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 20:03

Herkesin düşüncesi beklentisi durumu farklı o yüzden sizin yaşadığınıza ve düşüncenize bir şey diyemem. Mutlu olucaksanız ilçe veya il milli eğitimde büro personelliğine geçmeye çalışın meslek içinden daha kolay geçersiniz.
enki09, 2 hafta önce
yüzlerce veli ve öğrenciyle uğraşmak yerine bir amirle uğraşırım. bırak ek ücreti 30 bin olsun imkan versinler bir saniye durmam geçerim memurluğa.24 saat sinir stres. lise ilkokul yapılabilir ama ortaokul öğretmeniysen bittin.cocuklarla babasından çok ilgilenen biri olarak yaziyorum

neron01
Aday Memur
28 Kasım 2024 22:02

peki teknik öğretmen geri hizmete geçerken teknisyen unvanı alarak geçebilir mi ?

cilekes1096
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 22:58

Geçici olarak milli eğitimde memur gibi çalıştım. Yani memurluğu tattım

cilekes1096
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 23:01

Memurluk güzel, sakin, kafa rahat. Ancaaak, mesaisi çoook uzun. Hele biz gibi dersi bitince gitmeye,

cilekes1096
Şube Müdürü
28 Kasım 2024 23:04

, özgürlüğe takılmayı seven birine çok zor geliyor.

Ama öğretmenlik de çok sinir bozucu,yıpratıcı. İşte ikisinin de +-yanları var. İyi düşünün ruh ve fiziksel sağlığınız, huzurunuz hangisinden yana olacaksa onu seçin.

cilekes1096, 2 hafta önce

Memurluk güzel, sakin, kafa rahat. Ancaaak, mesaisi çoook uzun. Hele biz gibi dersi bitince gitmeye,

piran.
Aday Memur
30 Kasım 2024 16:53

Geçici görevlendirme ile mi gitti yoksa kadrosu mu değişti hocam?
maydanos, 4 hafta önce

merhaba hocam geçen hafta kulağı iyi duymayan bir öğretmenimizi sağlık durumunu ve geri hizmete geçme isteğini belirttiği dilekçe ile müfettiş görevlendirip ilçe mem de memurluğa çektik. Bir sağlık durumunuz var ise ilçe memlerde personel şube müdürleri ile paylaşarak işe başlayabilirsiniz

katip1988
Kapalı
01 Aralık 2024 09:00

geçiş yapmak istediğiniz kuruma dilekçe veriyorsunuz. ünvan belirliyorsunuz. kurum sizi kabul ederse meb e yazı yazıyor meb onaylarsa geçiş yapıyorsunuz. onaylamazsa idare mahkemesine dava açıp gidiyorsunuz.

gitmek için ana sebepler gideceğiniz kurum da daha iyi şartlarda çalışma faydalı olma. eğitim durumu nedeniyle yükselme vs. gibi nedenler olmalı.

konuyla ilgili danıştay kararları var.

Başka diplomanız varsa ona karşılık gelen unvan da kurumun sizi kabul etmesini talep edebilirsiniz.

kpss girip aranmakta bir seçenek tabi.

mitril
Genel Müdür
01 Aralık 2024 16:01

Yorumlara bakıyorum da genelde karşılıklı bir tartışma var. Öğretmenlikten memurluğa geçmeyi düşünen biri zaten kafada öğretmenliği bitirmiş, gemileri yakmış bir kişidir. Siz onu öğretmenliğin artılarına ikna etmeye çalışıyorsunuz. Bu konuda genelleme yapmak yanlıştır. Öğretmenliği severek yapan ya da sevmese de artılarını düşünerek yapmaya devam edenler elbette vardır. Bir de artılarına rağmen devam edemeyecek olanlar var. Bu insanlar bu işte kendilerini rahat hissetmiyorlar, iç huzurları yok. Çözüm yolu arıyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir ki?

Görevde yükselme sınavları yapılıyor. 2015, 2018, 2023 yıllarında yapılmış. En iyi ihtimalle 2026'da sınav yapılırsa atamaları 2027'de yapılır. O kadar bekleyemem diyorsanız milli eğitim müdürlüğüne başvurmanız lazım. Daha önce yine bu forumda müfettişlerin eğitim hizmetleri sınıfında yetersiz raporuyla memurluğa geçtiğini söyleyen olmuştu. Aile Politikalar, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde öğretmen unvanıyla çalışanlar var. Belki istenirse oralara geçme yolları da soruşturulabilir.

01 Aralık 2024 19:04

Hocam yaşadığım durum aynen bu

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
02 Aralık 2024 01:06

hocam yapmayın etmeyin memurlukta sıkılırsınız.

egeliinci
Genel Müdür
02 Aralık 2024 12:41

Denetimli serbestlik müdürlüğü öğretmen kadrolarına direk geçemezsiniz

Bu kurum CTE yani ceza ve Tevkifevleri genel müdürlüğüne bağlı, başvuruyu oraya yapmalı

mitril, 2 hafta önce

Yorumlara bakıyorum da genelde karşılıklı bir tartışma var. Öğretmenlikten memurluğa geçmeyi düşünen biri zaten kafada öğretmenliği bitirmiş, gemileri yakmış bir kişidir. Siz onu öğretmenliğin artılarına ikna etmeye çalışıyorsunuz. Bu konuda genelleme yapmak yanlıştır. Öğretmenliği severek yapan ya da sevmese de artılarını düşünerek yapmaya devam edenler elbette vardır. Bir de artılarına rağmen devam edemeyecek olanlar var. Bu insanlar bu işte kendilerini rahat hissetmiyorlar, iç huzurları yok. Çözüm yolu arıyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir ki?

Görevde yükselme sınavları yapılıyor. 2015, 2018, 2023 yıllarında yapılmış. En iyi ihtimalle 2026'da sınav yapılırsa atamaları 2027'de yapılır. O kadar bekleyemem diyorsanız milli eğitim müdürlüğüne başvurmanız lazım. Daha önce yine bu forumda müfettişlerin eğitim hizmetleri sınıfında yetersiz raporuyla memurluğa geçtiğini söyleyen olmuştu. Aile Politikalar, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde öğretmen unvanıyla çalışanlar var. Belki istenirse oralara geçme yolları da soruşturulabilir.

yemrey
Şube Müdürü
06 Aralık 2024 17:48

Ben de bu konuyu merak ediyorum. Ayın 10unda Sağlık Kurulu randevum var. Psikolojik gerekçe göstererek Heyet Raporu almaya çalışacağım. Baska bilgiye sahip olan varsa bu süreçte bilgilendirirse sevinirim.

cilekes1096, 2 hafta önce

Geçici olarak milli eğitimde memur gibi çalıştım. Yani memurluğu tattım

yas1978
Aday Memur
07 Aralık 2024 12:08

Kişi herkesi kendi gibi sanarmış ben şimdiye kadar öyle terbiyesiz bir amirle karşılaşmadım o dediğini bence okullarda ara oralarda bulabilirsin dediğin zatlardan..mobing ikiyüzlülük kumpasçılık taciz aradığını bulursun..

SorunCevaplayıN, 4 hafta önce

:)) liyakatsiz müdürlerin fantastik isteklerini yaparım diyorsun yani

Toplam 57 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi