Editörler : cihan27E.Kayı Han
«567891011121314151617

esenö
Memur
14 Nisan 2025 22:55

Bizim kurumda beledıyede çaycı temızlikçi bu ay 72 bın aldı

kyros
Şef
14 Nisan 2025 23:20

Benim bu iktidardan ve bu ekonomide hiçbir ekonomik beklentim kalmadı. sarı sendikalar birntek haftasonunun izinden düşmemesini alsalar sevineceğim, o derece.

Çorluilolsun, 2 hafta önce

Arkadaşım çok makul mantıklı taleplerde bulunmuşsun, 15 yıllık memurum hiçbir kazanım elde edilememisken bazıları gibi sayfalarca abartılı talepler yerine net küçük birkaç kazanım elde etsek öpüp başımızın üzerine koyarız..

Zeplin13
Aday Memur
15 Nisan 2025 08:19

hiç bir şey istemeyin. Olanı da geri alsın ..

mutlu_50
Müsteşar
15 Nisan 2025 08:30

Evet biz 43.000-50.000 arası maaş alırken işçiler 43.000 TL maaşın yanına 29.000 TL denge ödemesi aldılar. Bu hafta da 5.000 TL yemek parası alacaklar. Memur da fakirleşmeye devam.

Memur, 50.000 TL civarı maaş.

Kamu işçisi, 43.000 TL maaş artı 29.000 TL denge ödemesi. Sonra 5.000 TL yemek parası (ADALET !)

esenö, 2 hafta önce

Bizim kurumda beledıyede çaycı temızlikçi bu ay 72 bın aldı

khamul
Aday Memur
15 Nisan 2025 08:43

bu yetkili sendika olduğu sürece benim bir beklentim yok. hükümet de bakıyor ne desem tamam diyen bir sendika. resmen dilenci gibi gönüllerinden ne geçerse onu bekliyoruz. ne yol yemek yardımı, ne hafta sonu tatil meselesi ne de ekonomik başka bir şey. geçmiş dönemlerde hangi sorunumuz çözüldü ki bu dönem de sorunlarımız çözülsün. hükümet verecek yine 5li 6lı puanlar. yetkili sendika da büyük kazanımlar elde ettik iyi direndik başardık diyecek ve konu kapanacak. 2025 nasıl geçmiş yıllara göre kötü gidiyorsa 2026 ve 2027 de bir önceki yıla göre kötü gidecek. allah yardımcımız olsun

Hukukcu-hoca
Genel Müdür
15 Nisan 2025 09:56

Refah payı artık kanun şeklinde olmalı ve her sene verilmelidir.

ArDıL_1905
Müsteşar Yardımcısı
15 Nisan 2025 10:27

Toplu sözleşmeden hiç beklentim yok! Zaten rakam ne olursa olsun enflasyonun altında kalacağından sembolik bir rakamın ötesine geçmeyecektir. Benim toplu sözleşmeden ziyade toplu sözleşme sonrasındaki evrede TUİK ten rakamları şeffaf ve gerçekçi rakamları açıklamasıdır. Neticede maaş artış oranlarını toplu sözleşmedekiler değil TUİK belirlemektedir.

15 Nisan 2025 10:30

Ali yalçının şeyinde olmaz bu talepler. Hiç birimiz bu ağaların umurunda değiliz.

elit-a
Memur
16 Nisan 2025 08:02

Kamu işçisi maaş,fazla mesai,bayram çalışması,hafta tatili çalışması,denge tazminatı,yemek parası giyim yardımı,pirim gibi ücretlerle donatılır.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
16 Nisan 2025 08:38

umrunda olmaz diyorsun

sana buçuklu zam almadım mı :)))

İbrahim5506, 2 hafta önce
Ali yalçının şeyinde olmaz bu talepler. Hiç birimiz bu ağaların umurunda değiliz.

tolgperperek
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 08:57

cacık alamazlar hükümtetkurbanlık koyun olarak tolu satılacaz ucuza Ali'nin koyunu

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 09:24

Özelikle 2008 sonrası memurluğa atanmadaki özlük-mali hak kayıpları ile

memurların yalnızca diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre SINAVSIZ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ konusunu, iş barışını, verimli insan kaynakları planlaması ve verimli kamu personeli istihdamı konusunu;

haklı isteğimiz gerçekleşene kadar kadar ısrarla tüm ilgili-etkili-yetkili yerlere ulaştırma ve kamuoyu baskısı oluşturma gayretinde olunmaktan vazgeçilmemelidir!

mutlu_50
Müsteşar
16 Nisan 2025 09:36

Hocam. 01.10.2008 sonrası memur olanlar yani 5510 sayılı kanuna tabi olanlar memur değiller. Emekli olunca en tabandan aylık alacaklar. (Şuan 14.469 TL) Primleri asgari ücretten yatırıldığı için bu da. Memurlar ve sendikalar hak arama konusunda çok yetersizler.

Son 5 yıla baktığımızda; memur sadece enflasyon farkı (sıfır zam) aldı.

Kamu işçileri, asgari ücret maaş alırken şimdi maaş+tediye+ikramiye+denge ödemesi+yemek parası+resmi tatilde çalışma ücreti+geçe çalışma ücreti...... adını yazmaktan bıktığımız birçok hakka kavuştular.

Memurlar, bu rahat hallerinden vazgeçmeliler artık. Mücadele etmeliler hakları için.

MATEMATİK YAŞAMDIR, 1 hafta önce

Özelikle 2008 sonrası memurluğa atanmadaki özlük-mali hak kayıpları ile

memurların yalnızca diplomaya dayalı eğitim-öğrenim durumuna göre SINAVSIZ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ konusunu, iş barışını, verimli insan kaynakları planlaması ve verimli kamu personeli istihdamı konusunu;

haklı isteğimiz gerçekleşene kadar kadar ısrarla tüm ilgili-etkili-yetkili yerlere ulaştırma ve kamuoyu baskısı oluşturma gayretinde olunmaktan vazgeçilmemelidir!

16 Nisan 2025 11:34

oncelikle mevcut konjonkturde yetkili sendikanin degismesinin fark yaratmayacagini dusunuyorum. forumda genelde millet taserondan kadroya gecen iscileri konusuyor fakat soyle de bir durum var, butun memurlarin fazla mesai ucreti 12,5 tl yetkili sendikanin azili destekcileri olan memur gurubunun fazla mesai saat ucreti 119 tl. hal boyleyken memurlarin birlik olma ihtimalini de cok dusuk goruyorum.

MATEMATİK YAŞAMDIR
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 12:01

Yığınla özlük-mâli hak mağduriyeti yaşatılırken;

memurlar memuriyete ilk atamadaki öğrenim durumu ve diploma unvanına göre bile gerçek branşta verimli istihdam edilmezken;

memurlar neden hala etkisiz sendikalara üye sayısı üstünlüğü ile toplu görüşme yetki olanağı tanır ki?

Oysa bu tip sözde SENDİKALARDAN İSTİFA çok kolay değil mi?

Bir denemek gerek istifayı ya da sendika değiştirmeyi; birşey kaybedilmez aksine ...

hagiyatmaz
Şef
16 Nisan 2025 18:28

Ben memurlardan böyle bir mücadele beklemiyorum. kimse razı değil ama tık da yok ölü gibiler. herkes bana dokunmasınlar da kafasında, mücadele falan dertleri yok.

İşçi arkadaşların aldıklarında gözümüz yok da öyle saçma bir düzen olmaz her haklarını alıyorlar çatır çutur biz çıplak maaşa talim. bize hiç bir şey çıkmaz bu toplu sözleşmeden her zaman ki gibi sendika yok ki bizi temsil eden kimse yok. bu fosillerin sendikalardan tasfiye edilmesi gerekiyor o da 20 yılı bulur.

mutlu_50, 1 hafta önce

Hocam. 01.10.2008 sonrası memur olanlar yani 5510 sayılı kanuna tabi olanlar memur değiller. Emekli olunca en tabandan aylık alacaklar. (Şuan 14.469 TL) Primleri asgari ücretten yatırıldığı için bu da. Memurlar ve sendikalar hak arama konusunda çok yetersizler.

Son 5 yıla baktığımızda; memur sadece enflasyon farkı (sıfır zam) aldı.

Kamu işçileri, asgari ücret maaş alırken şimdi maaş+tediye+ikramiye+denge ödemesi+yemek parası+resmi tatilde çalışma ücreti+geçe çalışma ücreti...... adını yazmaktan bıktığımız birçok hakka kavuştular.

Memurlar, bu rahat hallerinden vazgeçmeliler artık. Mücadele etmeliler hakları için.

mutlu_50
Müsteşar
18 Nisan 2025 16:27

Memuru, toplu sözleşmede güçlü bir şekilde savunacak ve tuttuğunu koparacak bir konfederasyon lazım. Şuan ki yetkili sendikanın geçmişte yaptıkları memurun umudunu yine kırıyor. Cüzdan fırlatma eyleminde öte bir eylemi olmadı geçmişte maalesef.

Ksc01
Aday Memur
19 Nisan 2025 09:54

Bu sene kurban bile kesemeyeceğiz. Küçükbaş kurbanlık En kötü 20-25 bin tl. Nasıl olacak şimdi?

ÇağatayD
Şube Müdürü
19 Nisan 2025 15:08

Ek bir derece verilmesi gündeme gelir mi?

Anderson1
Şef
19 Nisan 2025 16:28

Bence seçim yaklaşıyor bişeyler olur gibi

Toplam 334 mesaj
«567891011121314151617

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi