Editörler : cihan27E.Kayı Han
«78910111213141516171819

mutlu_50
Müsteşar
09 Mayıs 2025 11:17

Hiçbirisi hayal değil hocam. Elbette her istediğimiz olmayacak ama bazıları olacak. Biz isteyelim mücadele edelim. Biz seyrettikçe elimizde kuru maaştan başka bir şey kalmadı. Geçmişteki kazanımların hiçbiri kendiliğinden gelmedi.

Kamudaki işçiler şuan yoğun bir mücadele veriyorlar toplu sözleşmeleri için hepsi sürekli süreçlerini takip ediyor. Memurlar hiç itiraz etmiyorlar bizim taleplerimize ve onlardan çok gelir ve hakka sahip olduğumuza diyorlar. Sadece Osman KAYA'nın konfederasyonu itiraz ediyor diyorlar.

Düzmemur43, 1 hafta önce
Şuraya gelip istekleriniz hayal yazıp durmayın ne yapalım oturup elimizde kalan bi kuru maaşında elimizden alınmasını mı bekleyelim hepimiz birşeyler kazanalım diye uğraşıyoruz bu işin hayali rüyası yok herkes çaba göstersin ki memur olduğumuz için gurur duyduğumuz günlere kavuşalım

borce
Aday Memur
09 Mayıs 2025 11:18

Al benden de aynısı. İlave 1 derece verilsin artık. Geçmişte sözleşmeli diye bir kısım personel alamamıştı.

impostor, 1 hafta önce

1 derece versinler başka bir şey istemiyorum artık

mutlu_50
Müsteşar
12 Mayıs 2025 09:00

Memurlara grev hakkı verilmelidir. Toplu Sözleşme Masasında Memurun Ağırlığı Artmalıdır.

12 Mayıs 2025 09:43

Toplu sözleşmeye 3 aydan kısa bir süre kaldı kimsenin umurunda değil ne verirlerse başım gözüm üstüne modunda herkes

NaylonBranda
Aday Memur
12 Mayıs 2025 09:51

herkes kendine hal aramış yhs yine yok herkesin kendine hak aradığı ortamda n bir hayır çıkmaz

srvngrc
Daire Başkanı
12 Mayıs 2025 10:04

Benim öncelikli beklentim Mühendislik Meslek Kanunu. Ama geneli kapsayan konularla ilgili kişisel görüşlerimi de yazayım. Elbette zam konusu herkesin önceliği. Kesinlikle ama kesinlikle mevcut garabet düzen devam etmemeli. Enflasyon oranı + net bir zam talep edilmeli. Alım gücünü artırmaya yönelik zam yapılmalı. Bunlar haricinde;

1- Bir memurun altında çalışan bir başka memur ya da işçiden düşük maaş almaması sağlanmalı. İşçinin 70 bin aldığı yerde üstünde çalışan mühendis, müdür 60 bin maaş alıyor. Bununla ilgili kanuna açık bir madde konmalı. Alttakine yapılan zam aynı oranda otomatik olarak üsttekine de yapılmalı.

2- Hafta sonlarının yıllık izinden sayılması saçmalığı son bulmalı.

3- Kılık kıyafet, saç sakal vs. ile ilgili alınan yargı kararlarının ve artık fiili hale gelmiş içtihatların 657'ye net şekilde işlenmesi sağlanmalı. Değişikliklerden haberi dahi olmayan işgüzar idareciler var her yerde.

4- Memura açık şekilde grev hakkı verilmeli.

5- Mesai saatleri ve esnek çalışma ile ilgili adımlar atılmalı. 2025 yılında hala 1950'lerin kafasıyla çalışıyoruz.

srvngrc
Daire Başkanı
12 Mayıs 2025 10:07

3/1'e düşmek yeşil pasaport için yeterli ya da gerekli değil. Bunu defalarca yazdık. Yeşil pasaportun kademe ile alakası yok. Ben 5/1'de iken hak kazandım yeşil pasaporta mesela. Kadro derecesi ile emekliliğe esas derece/kademe farklı şeyler.

ÇağatayD, 4 hafta önce
Allah önce sana sonra hepimize sabır versin. Belki 3. dereceye düşmek için soranlar vardır ne dersin?

office chief
Memur
12 Mayıs 2025 10:43

ayrıca bize de tediye ikramiye teşvik ödemeleri lazım durumlar vahim

srvngrc, 6 gün önce

Benim öncelikli beklentim Mühendislik Meslek Kanunu. Ama geneli kapsayan konularla ilgili kişisel görüşlerimi de yazayım. Elbette zam konusu herkesin önceliği. Kesinlikle ama kesinlikle mevcut garabet düzen devam etmemeli. Enflasyon oranı + net bir zam talep edilmeli. Alım gücünü artırmaya yönelik zam yapılmalı. Bunlar haricinde;

1- Bir memurun altında çalışan bir başka memur ya da işçiden düşük maaş almaması sağlanmalı. İşçinin 70 bin aldığı yerde üstünde çalışan mühendis, müdür 60 bin maaş alıyor. Bununla ilgili kanuna açık bir madde konmalı. Alttakine yapılan zam aynı oranda otomatik olarak üsttekine de yapılmalı.

2- Hafta sonlarının yıllık izinden sayılması saçmalığı son bulmalı.

3- Kılık kıyafet, saç sakal vs. ile ilgili alınan yargı kararlarının ve artık fiili hale gelmiş içtihatların 657'ye net şekilde işlenmesi sağlanmalı. Değişikliklerden haberi dahi olmayan işgüzar idareciler var her yerde.

4- Memura açık şekilde grev hakkı verilmeli.

5- Mesai saatleri ve esnek çalışma ile ilgili adımlar atılmalı. 2025 yılında hala 1950'lerin kafasıyla çalışıyoruz.

mutlu_50
Müsteşar
12 Mayıs 2025 10:56

Ben tüm memurlar adına en düşük (bekar) memur maaşı yoksulluk sınırı seviyesine çıkarılırsa alta kademeden üst kademeye tüm memurlar rahatlayacaktır. İmkansız diye bir şey yoktur.

Kamu işçileri, 4 yıl önce asgari ücret alırken şimdi en düşük memur maaşında maaş alıp maaşına ek yemek parası, tediye, ikramiye, sosyal denge ödemesi, fazla mesai ücretleri alması da bir hayaldi ama gerçek oldu onlar için.

Şimdi kamu işçileri tüm ödemelerine %50 zam istiyorlar. Memur ise alacağı enflasyon farkı (sıfır zam) ile geçinsin.

ÇağatayD
Şube Müdürü
12 Mayıs 2025 10:57

Benim memuriyet sınıfımda ikisi beraber ilerliyor. Bekleme olmuyor.
srvngrc, 6 gün önce

3/1'e düşmek yeşil pasaport için yeterli ya da gerekli değil. Bunu defalarca yazdık. Yeşil pasaportun kademe ile alakası yok. Ben 5/1'de iken hak kazandım yeşil pasaporta mesela. Kadro derecesi ile emekliliğe esas derece/kademe farklı şeyler.

Memur bayan
Aday Memur
12 Mayıs 2025 13:58

toplu sözleşmede istenilenler verilecek mi? yoksa sadece yüzde 5 mi?

mutlu_50
Müsteşar
14 Mayıs 2025 10:05

5434 ve 5510 Sayılı Kanuna Tabi (2008 Öncesi ve Sonrası) Memur Ayrımı Kaldırılmalıdır.

mutlu_50
Müsteşar
16 Mayıs 2025 10:35

Kamuda çalışma barışı bozulmuştur. Kamu işçisi ile memur arasındaki gelir uçurumu giderilmelidir. Memura da yemek parası, ikramiye, tediye, fazla mesai gibi ilave ödemeler yapılmalıdır. Sadece memurdan tasarruf yapılmamalıdır.

Toplam 373 mesaj
«78910111213141516171819

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi